News

Mirela Călugăreanu se întoarce la conducerea ANAF, după ce Mihaela Triculescu a fost demisă din funcție

03.06.2019 | 17:31
Mirela Calugareanu se intoarce la conducerea ANAF dupa ce Mihaela Triculescu a fost demisa din functie

Mihaela Triculescu a fost demisă de la conducerea ANAF de către ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici. În locul ei se întoarce la conducerea Fiscului Mirela Călugăreanu, cea care a mai fost președinte ANAF în perioada iulie 2017 – martie 2018. Călugăreanu a fost atunci înlocuită de Ionuț Mișa, cel care ocupase până atunci funcția de ministru al Finanțelor.

Mirela Călugăreanu revine la șefia ANAF

Mirela Călugăreanu are o experiență de peste 26 de ani în domeniul finanțelor și în iulie 2017, când a preluat șefia ANAF, a devenit prima femeie președinte din istoria Fiscului din România. Din decembrie 2017, Călugăreanu face parte și din Consiliul de Administrație al CEC Bank. Călugăreanu are o pregătire de expert contabil și consultant financiar și a absolvit Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din București, precum și cursuri postuniversitare în Managementul Instituțiilor Publice, în cadrul aceleiași instituții de învățământ. Are doctoratul în finanțe obtinut în ianuarie 2018.

Între anii 2001 și 2007 a ocupat mai multe posturi de conducere în domeniul finanțelor publice, cum ar fi director executiv și director executiv adjunct colectare – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Municipiul București, director general adjunct colectare – Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, șef adjunct – Administrația Finanțelor Publice Sector 1, șef serviciu Inspecție fiscală – Direcția Generală a Finantelor Publice Municipiul București. De asemenea, a activat ca inspector de specialitate în Administrația Financiară Sector 1 și consilier fiscal în cadrul SC Finexpert SRL.

Mirela Călugăreanu o înlocuiește pe Mihaela Triculescu la conducerea ANAF *foto: facebook
Mirela Călugăreanu o înlocuiește pe Mihaela Triculescu la conducerea ANAF *foto: facebook

Călugăreanu o înlocuiește la conducerea ANAF pe Mihaela Triculescu

Mihaela Triculescu, cea care a condus Fiscul după demiterea lui Ionuț Mișa și care va fi înlocuită de Călugăreanu, este recunoscută drept o apropiată a fostului președinte al PSD, Liviu Dragnea. Demiterea ei vine în contextul condamnării lui Dragnea în dosarul angajărilor fictive, dar și a eliminării din schema de conducere PSD, dar și a țării, a apropiaților fostului lider al social-democraților. Astfel, pe lângă Triculescu, luni a mai fost demis și Darius Vâlcov din funcția de consilier al premierului Viorica Dăncilă. Totodată, și Anca Alexandrescu a fost dată afară din funcția de consilier pe comunicare de către șefa Guvernului.