Life

Mirela Vaida, mesaj tăios pentru autorități legat de deschiderea școlilor. Ce a transmis vedeta

Mirela Vaida a vorbit despre redeschiderea școlilor din România în contextul pandemiei de coronavirus și după o vacanță prelungită care a durat două săptămâni.
08.11.2021 | 15:45
Mirela Vaida mesaj taios pentru autoritati legat de deschiderea scolilor Ce a transmis vedeta
ADVERTISEMENT

Prezentatoarea de la Acces Direct este mama a trei copii, Carla, Vladimir și Tudor, de aici și mesajul tăios pe care l-a adresat autorităților legat de deschiderea instituțiilor de învățământ.

Vedeta de la Antena 1 este total nemulțumită de hotărârile luate de guvernați în condițiile în care rata de vaccinare este în continuare mică, inclusiv în cazul cadrelor din învățământ.

ADVERTISEMENT

În situația aceasta Mirela Vaida consideră că politicienii își bat joc de copii pentru că îi cheamă în bănci, în format fizic, în timp ce alții stau acasă, în sistem online.

Mirela Vaida, mesaj dur după reluarea cursurilor la școală. Ce părere are vedeta de la Antena 1

Mai mult decât atât, Mirela Vaida nu poate înțelege de ce aceste măsuri au fost luate abia acum și nu înainte de intrarea în vacanță a elevilor, ca în felul acesta cadrele din învățământ, să se vaccineze în proporție mai mare.

ADVERTISEMENT

„Domnilor guvernanți, de ce vă răzbunați pe copiii noștri? De ce unii încep școala fizic , iar alții rămân acasă, în online, cu ochii mijiți în calculator sau laptop (dacă le au și pe astea, că știm că mulți copii devaforizați nu au nici măcar curent electric), de ce ne faceți victime colaterale pe noi, părinții și copiii noștri?

Dacă unele cadre didactice s-au vaccinat sau nu este fix alegerea lor! Fiecare e stăpân pe viața și pe corpul lui! Vă spune una care s-a vaccinat și cu doza a 3-a, dar care nu îi judecă pe cei ce n-au făcut-o!

ADVERTISEMENT

Ce legătură are asta cu procesul de educare și de învățare? Cu ce au greșit niște copii care fix acum învață deprinderile și motivațiile mersului la școală? Cum îi explic eu copilului meu de 6 și celuilat de 5 ani că el nu merge mâine la școală, dar vecinul lui merge?

Ce să fac? Să dau vina pe învățător sau educator? Să îl fac dușmanul copilului? Să îi zic că din cauza lui copilul meu nu va învăța să scrie sau să citească și nu își va vedea colegii?

ADVERTISEMENT

Este obligatorie vaccinarea? Nu! Atunci de ce folosiți aceste măsuri de pedeapsă asupra noastră, cadre didactice, părinți și copii? De ce nu ați anunțat aceste măsuri în urmă cu 2 săptămâni, înainte de vacanță, astfel încât cine voia să se vaccineze dintre cadrele didactice, să aibă și timp să o facă?

N-ați vrut decât să aruncați pisica neagră în comunitatea părinți-școală, să ne spălăm noi pe cap cu ceea ce n-ați fost în stare să reglementați într-un an și jumătate! Nu v-ați asumat nicio decizie și ne-ați lăsat pe noi să ne războim cu nevaccinații din școli!

Domnilor, aveți pe conștiință o întreagă generație de elevi care nu a înțeles nimic din ultimii 2 ani! În unele localități cu indice de 15 la mie începe școala fizic, de exemplu, iar în localități cu 8 la mie se stă acasă, pentru că nu s-au vaccinat încă 2 sau 3 cadre didactice dintr-o școală comunală!

Este normal? Este logic? Este moral? Și pentru ce perioadă va funcționa această hotărâre de Guvern? Vă întreb ca un părinte, fiică de cadru didactic vaccinat, și el, cu doza 3, dar care se gândește doar la asta: cu ce au greșit copiii noștri ca să plătească pentru toată lipsa voastră de competență”, a scris Mirela Vaida pe Instagram.

ADVERTISEMENT