Fotbal intern

În 4 minute de groază la Erevan, Mirel Rădoi a câștigat 1.200 de euro, salariul pe două luni al unui om de rând

01.04.2021 | 11:03
In 4 minute de groaza la Erevan Mirel Radoi a castigat 1200 de euro salariul pe doua luni al unui om de rand
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a pregătit echipa naţională în ultimele patru luni pentru cele trei meciuri din luna martie din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar. Bilanţul: trei puncte norocoase după primele trei meciuri şi deja şi locul de baraj pare foarte departe. 

Mirel Rădoi, salariu de 20.000 de euro pe lună la naţională!

Liga Naţiunilor s-a încheiat în noiembrie anul trecut cu rezultatul de egalitate dintre Irlanda de Nord şi România, scor 1-1. Începând cu luna decembrie, Mirel Rădoi a început să pregătească meciurile din luna martie din debutul preliminariilor pentru Mondiale.

ADVERTISEMENT

Selecţionerul este remunerat cu 20.000 de euro pe lună, iar lunile decembrie, ianuarie, februarie şi martie au fost exclusiv pentru pregătirea şi disputarea celor trei meciuri din preliminariile CM: Macedonia de Nord, Germania şi Armenia.

Înainte de startul preliminariilor Mirel Rădoi a fost campion la declaraţii: “Strategia este să luăm 7 puncte din primele 3 meciuri. Aşa le-am calculat” sau “Obiectivul este calificarea la Campionatul Mondial”, erau declaraţiile ofensive ale selecţionerului care a expus la conferinţele de presă filosofia bazată pe atac a jocului României, pe hârtie evident.

ADVERTISEMENT

A încasat 300 de euro pentru fiecare minut stat pe banca naţionalei în ultimele 3 meciuri!

Un calcul cinic arată că selecţionerul cu un salariu de 240.000 de euro pe an a încasat 80.000 de euro pentru pregătirea celor trei meciuri din preliminarii. Patru luni de pregătire pentru trei puncte cu Macedonia de Nord şi înfrângeri cu Germania şi Armenia.

Puţină performanţă, mulţi bani! Atât de mulţi încât fiecare minut petrecut pe banca naţionalei în cele trei meciuri de către selecţioner a fost remunerat cu 300 de euro. 300 de euro pentru 1 minut petrecut pe banca tehnică!

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, remunerat cu 1200 de euro pentru minutele de coşmar cu Armenia!

Asta înseamnă că în cele patru minute în care Armenia a întors scorul de la 1-2 la 3-2, Mirel Rădoi a încasat 1200 de euro, cam cât câştigă un om de rând în două luni de muncă cu program de 8-9 ore pe zi. Jenant!

80.000 de euro încasate de Rădoi în ultimele patru luni pentru locul 4 în preliminarii după primele 3 meciuri. România avea o şansă imensă să prindă locul de baraj. Principalul adversar la locul 2, Islanda, are un început mizerabil, ceilalţi adversari erau mai mult decât abordabili, însă cu toate acestea, România este la coada grupei, lângă Liechtenstein.

ADVERTISEMENT

Pentru selecţioner urmează 5 luni de pauză în care să pregătească ultimele 7 meciuri din campania de calificare pentru Campionatul Mondial. Astfel, în cele cinci luni fără niciun meci va încasa încă 100.000 de euro. O să vedem pentru câte puncte.

  • 240.000 de euro este salariul anual al lui Rădoi la echipa naţională
  • 300 de euro/minut a încasat Mirel în cele 3 meciuri

 

ADVERTISEMENT
Tags: