Fotbal intern

Mutu dă de pământ cu preşedintele lui Dinamo: „Scuze nefondate. Să judece publicul”

Vasile Miriuţă a fost găsit ţap ispăşitor pentru ratarea play-off-ului de către conducerea lui Dinamo. Nici Mutu şi Contra nu scapă de critici.
02.03.2018 | 15:09
Mutu da de pamant cu presedintele lui Dinamo Scuze nefondate Sa judece publicul

UPDATE 14:45 Fostul director manager al lui Dinamo, Adi Mutu, a răspuns acuzaţiilor aduse de preşedintele „Câinilor Roşii”, Alexandru David. „Briliantul” i-a răspuns dur fostului coleg din conducerea clubului din Ştefan cel Mare: 

„Înţeleg supărarea celor de la Dinamo pentru că n-au prins play-off-ul, dar nu se poate da vina pe mine şi pe Contra, noi am plecat în etapa a 10-a. Au mai fost 16 meciuri dacă nu mă înşel în care se putea redresa poziţia în clasament. A fost şi o perioadă de transferuri în care puteau foarte bine să corecteze aşa zisele greşeli pe care ei spun că noi le-am făcut.  Într-adevăr, am greşit transferul lui Albin, am crezut prea mult în el şi el a venit nepregătit. Am remediat acea greşeală, că l-am dat afară în decurs de o lună.

Mie mi se par scuze nefondate. Nu le face cinste celor de la Dinamo să spună acest lucru. Nu sunt de acord cu părerea lui David. E clar că aveau tot timpul pentru a redresa echipa după plecarea noastră. Contra a lăsat echipa pe locul 7 şi a terminat sezonul regulat pe poziţia a 8-a. Se vede că gestionarea lucrurilor după plecarea noastră nu a fost cea mai bună. Să lăsăm publicul să judece”, a declarat Adrian Mutu, pentru gsp.ro.  


Cel care a arătat cu degetul spre fostul antrenor al „Câinilor Roşii” este preşedintele lui Dinamo, Alexandru David. Acesta susţine că toate plecările de la club s-au făcut cu acordul lui Miriuţă.  „Toate plecările au fost făcute cu acordul antrenorului nou, Vasile Miriuţă. Dacă nu era de acord, de ce nu a spus public atunci?! Dimpotrivă, fiecare plecare era acompaniată de fraze: <<Avem soluţii, Tati…>>”, a spus David.

„Aşa cum în momentul preluării echipei, după plecarea lui Contra, noul staff a dat asigurări că la valoarea lotului care există nu sunt probleme cu îndeplinirea obiectivului, adică play-off-ul. Fie că s-au numit Mutu, Contra sau Miriuţă, au avut mână liberă să facă performanţă sportivă şi au spus că o fac şi că-şi asumă acest lucru. Dacă ieşea bine, era meritul lor. Acum, că a ieşit prost, e vina lui Negoiţă şi a conducerii”, se mai plânge preşedintele lui Dinamo, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor. 

„Am greşit că am mers pe mâna lui Mutu şi Contra”

Preşedintele lui Dinamo nu i-a iertat nici pe fostul antrenor Cosmin Contra sau pe directorul general Adi Mutu. Aceştia sunt arătaţi cu degetul pentru transferurile proaste făcute în perioada de iarnă. 

“Am greşit pentru că am mers exclusiv pe mâna antrenorului Cosmin Contra şi a directorului general din acea perioadă, Adi Mutu, renunţând la regulile de organizare, care până atunci funcţionaseră, cu un procent destul de mare de reuşită. Aşa au apărut în ecuaţie jucători ca Albin, ca Bokila, aşa l-am dat pe Nistor sau am renunţat la nişte jucători ca Busuladzici sau Bumba. Dar având în vedere performanţa reuşită în sezonul trecut şi susţinerea uriaşă de care beneficiau cei doi am mers sută la sută pe mâna lor”, a explicat David. 

Tags: