Fotbal intern

Miriuţă rupe tăcerea: “Negoiţă mi-a vândut jumătate de echipă!”

FC Dinamo Bucureşti e atacată de fostul antrenor Vasile Miriuţă. Ce a zis tehnicianul care a fost înlocuit de Florin Bratu.
27.02.2018 | 15:28
Miriuta rupe tacerea Negoita mia vandut jumatate de echipa

Vasile Miriuţă şi-a spus supărările în presa maghiară, după ce a fost dat afară de la FC Dinamo Bucureşti. Tehnicianul a fost deranjat că i-au fost vânduţi jucătorii în iarnă şi se plânge că s-a îmbolnăvit în “Groapă”:

”După ce am ratat calificarea în play-ff, sâmbătă seară, era clar că nu voi mai rămâne. Şefii clubului au sugerat pe la televizor că e mai bine să plec, chiar dacă eu aveam onoare şi aş fi rămas să muncesc. Mi-am reziliat contractul de comun acord cu patronul clubului.

“A fost o onoare, dar sunt trist”

Am fost într-o situaţie foarte dificilă. În timpul pauzei de iarnă, patronul Negoiţă a vândut jumătate de echipă: Steliano Filip -la Hajduk Split, Filipe Nascimento – la Levski Sofia, Paul Anton – la Anki, Nedelcearu – la Ufá, plus Valentin Costache – la CFR Cluj. A primit aproape trei milioane de euro pentru ei, dar eu am rămas fără cinci titulari. A fost o afacere bună pentru club, este de înţeles că i-a vândut pe toţi. Chiar şi aşa, am avut o mare şansă să învingem în derby-ul cu FCSB, am avut 2-0 până spre final, însă am fost egalaţi în prelungiri.

A fost o onoare să antrenez Dinamo, mai ales că am ţinut cu ei de mic. Acum simt o tristeţe. Cu toate acestea, a fost o plăcere să lucrez la club chiar dacă, în ultimele câteva săptămâni, m-am îmbolnvit.

Marţi mi-am luat la revedere de la jucători, apoi vin acasă, la Budapesta. În ultimii doi ani şi jumătate am antrenat în Germania şi în România şi nu mi-am văzut familia în Ungaria, am neglijat-o! Am nevoie o odihnă până la vară. Când am semnat acordul de doi ani, era chiar în ziua când făceam 49 de ani. M-am gândit că mă va prinde aniversarea de semicentenar în Ştefan cel Mare. Dorinţa mea nu s-a împlinit, dar viaţa merge mai departe”, a spus Miriuţă.