Sport

Mirko Ivanovski, atac violent la Dușan Uhrin: „Nu știa nimic! Suporterii au crezut că e Mesia. Trebuia să rămână Stoican!”

Mirko Ivanovski (32 de ani) a pus tunurile pe Dușan Uhrin, antrenorul care a retrogradat-o pe Dinamo în Liga 2. La fel ca și Steliano Filip, atacantul crede că trebuia păstrat Flavius Stoican.
02.06.2022 | 21:55
Mirko Ivanovski atac violent la Dusan Uhrin Nu stia nimic Suporterii au crezut ca e Mesia Trebuia sa ramana Stoican
Mirko Ivanovski l-a atacat brutal pe antrenorul lui DInamo Dușan Uhrin. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Mirko Ivanovski (32 de ani) a dat de pământ și el cu Dușan Uhrin și a arătat cu degetul spre suporterii lui Dinamo, care l-au vrut pe ceh pe banca tehnică. Atacantul macedonean a fost unul dintre jucătorii buni ai roș-albilor în ultimul sezon de Casa Pariurilor Liga 1.

Dușan Uhrin, „mitraliat” de Mirko Ivanovski: „Lotul era de play-off!”

Ivanovski a bifat 26 de prezențe în tricoul „câinilor”, perioadă în care a marcat patru goluri. Macedoneanul nu s-a înțeles bine deloc cu Dușan Uhrin, care, în ultimul mandat la Dinamo, a obținut patru victorii, patru înfrângeri și trei rezultate de egalitate.

ADVERTISEMENT

„Lotul era de play-off! Eu cred că toți jucătorii au tras pentru Dinamo. Și adversarii ne ziceau: ‘Cum naiba sunteți așa slabi bla bla?!’. Eu știu echipa de la antrenamente, din interior, nu era una de retrogradare.

Trebuia să rămână Stoican! Uhrin n-a făcut nimic! Mai mult am pierdut cu el. Nu lucra tactic, la antrenamente, nu vorbea cu jucătorii, nu știa să-i motiveze. Nimic! Trebuia să rămână Stoican. Toți am vrut asta, mai puțin DDB, din ce-am înțeles. Toți jucătorii, absolut toți, vreo 35, și ăia care jucau, și ăia care nu jucau, îl iubeau pe Flavius, toți erau fericiți cu Stoican. Și vezi că Stoican a prins toate meciurile grele la începutul anului, a avut ghinion. Cu el mergeam mai bine în play-out și la baraj.

ADVERTISEMENT

Noi nu știam ce jucăm! Suporterii au crezut că Uhrin va face miracole, au crezut că e Mesia. Din ce-am înțeles, din ce-am citit, Zăvăleanu și Mureșan nu au dorit schimbarea, ci doar DDB. Uhrin, de când a venit, a zis că pregătim barajul. Iar după fiecare eșec, spunea: ‘Nu știu eu, întrebați jucătorii!’. Pe bune?! Dar, tu, antrenor, ce faci? Ce-ai făcut? Spunea într-una: ‘Jucătorii, jucătorii’.

A spus: ‘Suporterii au avut o ședință cu jucătorii’. Păi, tu unde erai? Din primul moment de când a sosit, Uhrin a avut 3-4-5 jucători pe care nu i-a schimbat și dacă evoluau într-un picior. Schimbă-l, frate, dacă joacă slab! El a pregătit doar 7-8 jucători pentru baraj, a fost o alegere neinspirată”, a declarat Mirko Ivanovski, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Flavius Stoican a fost și pe placul lui Steliano Filip

Flavius Stoican, antrenor care a rezistat la Dinamo doar două luni, înainte să fie schimbat cu Uhrin, a fost lăudat și de Steliano Filip.

„Cu tot respectul pentru Uhrin, dar greșeala s-a făcut când a fost schimbat Stoican. Pentru că până atunci vestiarul era împărțit în șapte. Nici oamenii de la Săftica nu se mai înțelegeau. El (n.r. – Flavius Stoican) ne-a unit, a făcut o atmosferă bună.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu a ținut cont că el n-a avut niciodată lotul complet. A fost problema cu COVID-19, au fost accidentări… Și când a avut lotul complet, când am fost bine, s-a dorit schimbarea lui. Nu domnul Zăvăleanu, că el a fost singurul care a fost mereu aproape de echipă și care ne-a ajutat cu adevărat.

Cineva din DDB a vrut. Nu vreau să mai vorbesc. Au fost niște orgolii. Știți bine mandatul lui Stoican din anii trecuți, de ce a fost îndepărtat. Dar ăsta a fost un motiv care a rupt vestiarul”, a declarat Steliano Filip, la Digi Sport.

Nu mi-a fost niciodată teamă de suporteri, ei sunt top class. Am avut o relație bună cu fanii, mă întrebau ce se întâmplă, le-am spus mereu părerea mea și ce este. Eu mai am contract o lună, mai sper să primesc salariile restante, vedem, dacă nu se va ajunge la faliment

Uhrin a zis că e mare suporter, Mesia, când se pierdea, era doar vina jucătorilor. Când câștigam, zicea: ‘Tactica a fost bună, ceea ce am făcut la antrenamente’. Ce-ai spus? Ce făceam la antrenamente? Nimic!” – Mirko Ivanovski, atacant Dinamo

Dinamo a retrogradat în Liga 2 pentru prima dată în istoria de 74 de ani, după ce a pierdut barajul de menținere/promovare în Casa Pariurilor Liga 1, scor 1-3, la general, cu Universitatea Cluj.

ADVERTISEMENT