Fotbal intern

Mirko Pigliacelli a împlinit 27 de ani și 2 ani de când a semnat cu Universitatea Craiova! Momente memorabile din cariera în Bănie

01.07.2020 | 15:49
Mirko Pigliacelli a implinit 27 de ani si 2 ani de cand a semnat cu Universitatea Craiova Momente memorabile din cariera in Banie
ADVERTISEMENT

Chiar dacă oltenii se află în bătălia pentru campionat și într-o perioadă de maximă concetrare, nu au uitat să-și sărbătorească unul dintre colegi.

Iubit de majoritatea fanilor, dar contestat de nucleul „dur” al ultrașilor craioveni, Mirko Pigliacelli și-a aniversat ziua de naștere alături de coechipieri în cantonamentul din „Lunca Jiului”.

ADVERTISEMENT

Pigliacelli a împlinit 27 de ani în această săptămână, dar a aniversat și 2 ani de când se află sub contract cu Universitatea Craiova. FANATIK îți prezintă câteva momente memorabile din cariera lui „Piglia” în Bănie.

Pigliacelli a aniversat 27 de ani de viață și 2 ani de când este la Universitatea Craiova

În vara lui 2018, antrenorul de atunci al Craiovei, Devis Mangia, a insistat să aducă un conațional pentru postul de portar al echipei, după ce Nicolae Calancea și Miodrag Mitrovic nu au dat randamentul pe care îl aștepta tehnicianul italian. Mangia s-a orientat către Mirko Pigliacelli, un portar crescut de AS Roma.

ADVERTISEMENT

Acesta a început fotbalul la academia de juniori a celor de la AS Roma. A reușit să ia titlul național și o Cupă a Italiei cu cei de la Primavera. A urmat apoi trecerea la Sassuolo, formație pentru care a apărat o singură dată. La Pescara l-a cunoscut pe Devis Mangia, apoi a trecut la Reginna unde a apărat aproape un sezon întreg.

Frosinone, Trapani și Pro Vercelli sunt celelalte formații din Italia la care a evoluat Mirko Pigliacelli, care are în total peste 130 de meciuri în Serie B. Cele mai multe au fost pentru cei de la Vercelli, 60. Pigliacelli și-a reprezentat țara în cadrul echipelor Naționale Under-18, Under-19, Under-20 și Under-21 ale Italiei.

ADVERTISEMENT

Transferul i-a surâs goalkeeper-ului italia, devenind imediat titular și fiind unul dintre cei mai apreciați portari din Liga 1. Capitolul care l-a remarcat pe Pigliacelli a fost jocul cu piciorul. De asemenea, „nebunia” lui l-a făcut foarte iubit de suporteri, iar în decembrie 2018, oficialii Universității au decis să-i prelungească contractul până în 2022. S-au plătit 300.000 de euro pentru ca Mirko să fie transferat definitiv.

mirko pigliacelli
Mirko Pigliacelli a împlinit 27 de ani și 2 ani de când a semnat cu Universitatea Craiova! Momente memorabile din cariera în Bănie

La doi ani distanță de la primul contact cu Universitatea Craiova, Pigliacelli a rămas titular de drept în poarta Științei, chiar dacă au mai fost momente când a fost trecut pe bancă, însă mai mult din cauze extrasportive și din cauza temperamentului său. Aflat în cantonament cu echipa, portarul a fost sărbătorit de colegii săi.

ADVERTISEMENT

Momente memorabile din cariera lui Mirko Pigliacelli la Craiova. Pase lungi, assist, gol și conflict

Ieșirile cu mingea la picior reprezintă o specialitate de-a italianului, acesta fiind unul dintre motivele pentru care este apreciat de mulți dintre fanii Craiovei. Pasele sale precise rămân un atuu al Universității și în acest sezon. Într-un derby cu CFR Cluj, din sezonul 2018-2019, Pigliacelli a reușit un assist de excepție pentru Elvir Koljic.

Pigliacelli nu s-a oprit aici, iar într-un meci de pe „Arena Națională” cu FCSB, goalkeeper-ul a fost ales de către Devis Mangia să execute o lovitură de la 11 metri, iar acesta nu a dezamăgit. De remarcat că Mangia l-a lăsat să execute, fiind presat de fani și de faptul că „alb-albaștrii” ratau penalty-uri pe bandă rulantă.

Mister a decis ca eu să bat. Eu sunt portar, dar îmi place să şi marchez. Dacă Mister a decis ca eu să bat, m-am dus şi am înscris. Nu ştiu dacă eu o să bat în continuare, tehnicianul decide”, spunea Mirko Pigliacelli după partidă. Nici presa din Italia nu rata ocazia să vorbească despre portarul Științei: „Cum să devii un erou local cu mănuşi? Marcând din lovituri de la 11 metri. În meciul cu FCSB, la punctul cu var a mers chiar el. Craiova a ratat 5 penalty-uri stagionale, iar pentru întreruperea seriei negative a fost desemnat să execute Pigliacelli, în partida cea mai importantă”, stătea scris într-un material pe MediaSet.

În acest sezon, cei mai fanatici suporteri ai Universității, grupați în Peluza Nord, au rupt orice legătură sufletească cu Mirko Pigliacelli. Italianul a avut un conflict cu Victor Pițurcă, iar fanii l-au făcut „trădător” pe portar. Totul a pornit de la anumite mesaje trimise de Mirko unor fani și în care acesta se plângea de modul în care este tratat de tehnicianul Științei. Până la urmă, Peluza Nord a decis să facă „să suspende temporar ostilitățile” față de Pigliacelli pentru a nu afecta mersul echipei:

Pentru binele Universității Craiova și doar pentru asta, Peluza Nord a Universității Craiova a decis să suspende temporar atitudinea ostilă față de personajul în cauză (n.r Mirko Pigliacelli), pentru a nu afecta parcursul echipei în meciurile care au mai rămas de jucat”, a fost mesajul postat în comunicatul ultrașilor olteni.

Într-un fel sau altul, lucrurile au mers mai departe. Mirko Pigliacelli a revenit la prima echipă, întrucât fusese trimis de Victor Pițurcă la „satelit” și a redevenit numărul 1 în poarta Universității Craiova. Totuși, toate acestea s-au întâmplat după plecarea lui „Piți” de la cârma echipei. Există mari șanse ca portarul să părăsească Oltenia în această vară: „Craiova se luptă la titlu cu CFR Cluj până la finalul sezonului, dar vom încerca să îl readucem în Italia sau la o altă echipă din străinătate”, a spus Daniel Caravello, impresarul lui Pigliacelli, pentru TuttoMercatoWeb.


  • (P) Cota BETANO pentru Gaz Metan Mediaş – Universitatea Craiova: 1,93 este cota pentru „sub 2,5 goluri“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT