Sport

Mirko Pigliacelli a plecat de la Universitatea Craiova, dar vrea să revină în România pentru echipa națională: „Dacă voi fi chemat, voi răspunde da!”

Mirko Pigliacelli s-a despărțit de România după patru ani, dar vrea să revină în țara noastră pentru echipa națională. Fostul portar al Craiovei vrea să joace pentru „tricolori”.
17.07.2022 | 16:37
Mirko Pigliacelli a plecat de la Universitatea Craiova dar vrea sa revina in Romania pentru echipa nationala Daca voi fi chemat voi raspunde da
Mirko Pigliacelli a plecat de la Universitatea Craiova, dar vrea să revină în România pentru echipa națională: „Dacă voi fi chemat, voi răspunde da!”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Mirko Pigliacelli (29 de ani) a spus adio după patru ani Universității Craiova. Portarul italian va juca în Serie B, la Palermo, începând cu sezonul 2022-2023. Cu toate acestea, goalkeeperul vrea să revină cât mai repede în România, dacă se poate, chiar la echipa națională.

Italianul Mirko Pigliacelli așteaptă să fie convocat la naționala României

În martie 2022, Pigliacelli a dezvăluit că a depus actele pentru a primi cetățenia română. Îndrăgostit de țara noastră, portarul visează să apere, cândva, buturile „tricolorilor”.

ADVERTISEMENT

Înainte de meciul cu Sepsi, ultimul al lui Pigliacelli în tricoul alb-albastru, președintele Sorin Cârțu a dezvăluit în exclusivitate pentru FANATIK că goalkeeperul va fi transferat la Palermo.

Sicilienii tocmai au promovat în Serie B și au în plan să revină cât mai repede pe prima scenă fotbalistică din Italia.

ADVERTISEMENT

„Eu depun actele pentru că m-am simțit bine în România, voi aștepta răspuns, oricum durează un pic. Dacă voi fi vreodată chemat, cu siguranță voi răspunde da!

Dacă nu, oricum îmi iau cetățenia pentru că m-am simțit bine, nu se știe ce se întamplă în viitor”, a declarat Mirko Pigliacelli potrivit sport.ro.

ADVERTISEMENT

De ce nu și-a prelungit portarul contractul cu Universitatea Craiova

La finalul meciului din runda inaugurală a SuperLiga, în care Universitatea Craiova a terminat la egalitate, scor 2-2, cu Sepsi OSK, Mirko Pigliacelli a dezvăluit ce a împiedicat rămânerea sa în Bănie. Portarul în vârstă de 29 de ani mai avea contract cu „Știința” până în vara lui 2023.

„E un pic grea despărțirea, pentru că aici am stat patru sezoane, care au fost super. M-am simțit chiar foarte bine. S-a terminat, acum începe o nouă eră. Eu am fost mereu la dispoziția lui Mister, nu mi-a fost frică de accidentare, am vrut să-mi fac datoria.

ADVERTISEMENT

Am tot vrut să prelungim, am tot așteptat, dar apoi a venit oferta de la Palermo și asta a fost. Merg la o echipă cu mare istorie. Le spun mulțumesc celor de aici din Craiova, pentru cum m-am simțit aici și pentru cum am fost tratat. Plec la Roma, acasă”, a declarat Pigliacelli, la ultima sa apariție pe „Ion Oblemenco”.


  • (P) Cota BETANO pentru KF Vllaznia – Universitatea Craiova: 2,00 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT