Fotbal intern

Mirko Pigliacelli, declarație categorică înainte de U Craiova – FCSB: „Cine nu rezistă presiunii nu are ce căuta aici”

16.12.2020 | 14:47
Mirko Pigliacelli declaratie categorica inainte de U Craiova  FCSB Cine nu rezista presiunii nu are ce cauta aici
ADVERTISEMENT

Înaintea unei partidei U Craiova – FCSB, Mirko Pigliacelli a avut o declarație categorică: „Cine nu rezistă presiunii nu are ce căuta la Universitatea Craiova”. Portarul Științei spune că el și colegii săi sunt montați pentru marele meci cu bucureștenii.

Pigliacelli s-a declarat deranjat de faptul că se tot zvonește de plecarea sa din Bănie, dar și că un alt portar ar putea fi adus în perioada de mercato.

ADVERTISEMENT

De la revenirea pe prima ligă a României, Universitatea Craiova are doar două victorii împotriva FCSB-ului, dar „juveții” sunt optimiști că duelul de vineri se va încheia cu victoria lor și cu obținerea titlului neoficial de „campioană de toamnă”.

Mirko Pigliacelli a avut o declarație cateogică înainte de bătăliile cu FCSB și CFR Cluj: „Cine nu rezistă presiunii nu are ce căuta la Universitatea Craiova”

În conferința de presă premergătoare jocului cu FCSB, de vineri, 18 decembrie, ora 20:30, Mirko Pigliacelli a prefațat jocul și a declarat că el și colegii săi trebuie să fie foarte atenți la adversari: „Va fi un meci complicat împotriva unei echipe bune și organizate. Au jucători valoroși. Vom face ce trebuie pentru a lua cele trei puncte. Sunt foarte importante pentru noi pentru a fi acolo sus. FCSBare foarte mulți jucători buni. Totuși, cred că noi avem jucători la fel de buni sau chiar mai buni. Prima pentru noi sunt cele trei puncte, jucăm pentru a câștiga. Dacă vine și prima în bani, e bine, dar noi luptăm pentru puncte.

ADVERTISEMENT

E important pentru moral că suntem pe primul loc înainte de meciul de vineri. Trebuie să facem orice pentru a rămâne acolo. La Craiova e presiune, cine nu poate rezista presiunii nu are ce căuta la Universitatea. Trebuie să câștigăm campionatul, nu s-a mai luat de foarte mult timp.”

La fel ca antrenorul său, portarul Universității Craiova și-a achiziționat bilete virtuale la derby pe care le va da fanilor, alături de semnătura sa: „Suporterii ne ajută incredibil, ne este dor de ei. E un minus faptul că nu îi avem alături. Ei ne aduc puncte. Am cumpărat și eu bilete virtuale. Voi face o tombolă pe pagina mea de Instagram și voi da biletele, cu o semnătura mea pe ele, suporterilor. Sperăm ca ei să se întoarcă la stadion.

ADVERTISEMENT

E o bucurie pentru ei să vină la meciuri, uiți de alte lucruri, sperăm să vină și momentul când ne vor fi din nou alături, poate în ianuarie sau februarie.”

Pigliacelli este deranjat de faptul că se scrie despre plecarea sa din Bănie: „Nu am vorbit niciodată cu nimeni”

În ultimele două meciuri din acest an calendaristic, Universitatea Craiova joacă cu FCSB și CFR Cluj, însă Pigliacelli nu se sperie de cele două echipe: „Nu contează că jucăm cu FCSB și CFR ultimele meciuri, oricum trebuie să jucăm cu toate echipele din campionat. Noi încercăm să luam cele trei puncte la fiecare meci. Meciul cu FCSB este special pentru că este între primele două echipe. Va fi o bătalie la final între Craiova, FCSB și CFR Cluj. 

ADVERTISEMENT

Obiectivul meu este să fim pe primul loc la sfârșitul campionatului. Trebuie să abordăm fiecare meci la fel, indiferent împotriva cui jucăm. Suntem o echipă frumoasă, foarte apropiați. Cei nou veniți s-au integrat foarte bine.”

Legat de zvonul că ar putea să o părăsească pe Știința, goalkeeper-ul italian s-a arătat indignat pentru faptul că apar tot felul de informații legate de situația sa: „Sunt aproape trei ani de când sunt aici, la Craiova. Nu am vorbit niciodată cu nimeni, nu am avut oferte. Mă deranjează faptul că s-a scris că îmi e dor de Italia. Da, îmi este dor, dar pentru faptul că din cauza pandemiei nu mi-am putut vedea părinții. Mă simt ca acasă la Craiova, îmi place aici.”


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 3,10 este cota pentru “X final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT