Sport

Un fost mare portar îl pune la punct pe Mirko Pigliacelli după ce s-a autopropus la echipa națională: ”Nu cred că e cazul”

Portarul Universității Craiova a anunțat că a început demersurile pentru a obține cetățenia română și i-a transmis selecționerului că vrea să joace sub tricolor. Helmuth Dukadam nu vede necesară naturalizarea lui.
16.03.2022 | 15:10
Un fost mare portar il pune la punct pe Mirko Pigliacelli dupa ce sa autopropus la echipa nationala Nu cred ca e cazul
ADVERTISEMENT

Mirko Pigliacelli evoluează la Universitatea Craiova de patru ani și este titular de drept între buturile oltenilor. Indiferent de cine a antrenat echipa, italianul a fost numărul 1. Ar vrea și la naționala României, dar Helmut Dukadam nu crede că este o soluție.

Helmuth Dukadam merge pe mâna portarilor români la echipa națională

Fostul mare portar al Stelei București, câștigător a Cupei Campionilor Europeni, Helmuth Dukadam și-a spus răspicat punctul de vedere cu privire la posibila naturalizare a italianului Mirko Pigliacelli.

ADVERTISEMENT

Portarul Universității Craiova a anunțat că și-a depus cererea și actele pentru a dobândi cetățenia română și i-a transmis selecționerului Edi Iordănescu să-l aibă în vederi.

Dukadam îl apreciază pe italian, dar a declarat că merge pe mâna portarilor români la echipa națională, cu atât mai mult cu cât pe acest post, fotbalul românesc a produs jucători talentați.

ADVERTISEMENT

”Sigur că își dorește să joace la echipa națională, ca orice jucător străin care și-a luat cetățenie. Dar eu cred că nu este cazul. Pigliacelli este un portar bun, își face treaba la Craiova.

Cred că România stă bine la capitolul portari, îi avem pe Popa, Vlad, Târnovanu. Îmi place și de Hindrich de la CFR Cluj, e un portar foarte sigur. Să joci la o asemenea presiune și să o faci la fel de bine, este extraordinar”, a punctat fostul mare portar, la Pro X.

ADVERTISEMENT

Andrei Vlad, apărat de Helmuth Dukadam

Fostul multiplu campion al României a vorbit și despre situația ingrată în care a ajuns Andrei Vlad, până de curând portarul titular al vicecampioanei FCSB.

Acesta a fost scos din lot de patronul Gigi Becali după gafa din meciul cu FC Argeș în urma căreia piteștenii s-au impus în fața roș-albaștrilor cu 1-0 și a diminuat serios speranțele la titlu ale celor de la FCSB.

ADVERTISEMENT

”Cred că a fost o greșeală. Vlad trebuia să fie pe bancă o etapă, două, îi trebuia încredere, e un portar de viitor. Sunt tineri, mai greșesc, dar trebuie să le dăm încredere în continuare. Doar așa portarii se maturizează”, a explicat Helmuth Duckadam, pentru sursa citată.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Voluntari – Universitatea Craiova: 1,95 este cota pentru ”X2 și peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT