Fotbal intern

Mirko Pigliacelli, internat de urgență la Craiova! Ce problemă are portarul oltenilor

Mirko Pigliacelli internat de urgenta la Craiova Ce problema are portarul oltenilor

Mirko Pigliacelli a fost internat de urgență la Craiova, după ce portarul formației pregătite de Devis Mangia a consumat fructe de mare care i-au provocat stări de vomă permanente. Goalkeeperul italian a suferit o toxiinfecție alimentară și se află de două zile sub ateția medicilor, într-o unitate sanitară din Bănie.

Ținând cont că a ajuns de urgență la un spital din Craiova și că se află internat de două zile, șansele ca portarul italian să joace în meciul cu Gaz Metan, de la Mediaș, care va avea loc sâmbătă, 15 septembrie, de la ora 21.00, sunt mici.

Mirko Pigliacelli a fost internat de urgenţă la Craiova. Cine va juca la Mediaş

Dacă Mirko Pigliacelli nu o să fie recuperat pentru a putea juca în meciul cu Gaz Metan, atunci Devis Mangia ar putea să îl folosească la Mediaș pe Lareunțiu Popescu sau pe fostul portar de la FCSB, Eduard Stăncioiu, cel din urmă să debuteze în tricoul grupării din Bănie.

Mirko Pigliacelli a ajuns la CS Universitatea Craiova în vară, sub formă de împrumut de la Pescara, după ce Devis Mangia a decis să renunțe la serviciile lui Nicolae Calancea și Miodrag Mitrovic, cei doi portari pe care antrenorul italian i-a folosit în sezonul 2017-2018 din Liga 1 Betano.

Mirko Pigliacelli trimite balonul către coechipierii săi în Craiova - Dinamo
Mirko Pigliacelli loveşte balonul puternic în Craiova – Dinamo

Mirko Pigliacelli a semnat pe un sezon cu CS U Craiova

Mirko Pigliacelli a semnat cu CS U Craiova un contract valabil un sezon, cu opțiune de prelungire pe încă doi ani, toate acestea dacă goalkeeperul italian va da randament la gruparea din Bănie. Fotbalistul în vârstă de 25 de ani a reușit să impresioneze în perioada de pregătire din vară și și-a câștigat postul de titular în primul 11 al oltenilor.

CITEŞTE ŞI:

Italianul din poarta lui CS U Craiova a jucat până acum meciuri pentru naționalele de juniori ale Italiei U18, U19, U20 și U21. A fost crescut de AS Roma, iar Pro Vercelli l-a luat pentru prima oară sub formă de împrumut de la Pescara. Mirko Pigliacelli a fost dorit de Devis Mangia încă din iarnă, dar acesta a refuzat pentru că avea discuții cu mai multe cluburi din Serie A.

Cotat de site-urile de specialitate la 400.000 de euro, Mirko Pigliacelli a ajuns la CS U Craiova pe 1 iulie 2018. Fotbalistul în vârstă de 25 de ani a jucat pe parcursul carierei la echipe precum Pescara, Pro Vercelli, Trapani, Parma, Frosinone, Reggina, Sassuolo și Roma U19. La CS U Craiova, Mirko Pigliacelli a jucat în 10 partide, dintre care 2 în preliminariile Europa League și 1 în Supercupa României.

Portarul italian, cucerit de CS U Craiova

În urmă cu o săptămână, Mirko Pigliacelli a vorbit despre aventura sa la CS U Craiova, iar într-un interviu acordat italienilor de la TuttoMecatoWeb a vorbit despre ce a găsit la formația care evoluează pe “Ion Oblemenco”. “Pentru tot ce trăiesc în această perioadă, mă simt minunat la Craiova. Aici am avut şansa de a încerca lucruri pe care în Italia nu le-am mai trăit. Stadion plin la toate meciurile, Europa League. Azi nu mă gândesc să mă întorc în Italia. Din fericire, nu mi-a trebuit mult ca să le intru la inimă oamenilor, mă simt foarte bine. Vreau să obţinem maximum. Obiectivul este clasarea în primele trei. Suntem o echipă competitivă, lumea ne urmăreşte peste tot. Sunt toate condiţiile pentru a reuşi”, a declarat Mirko Pigliacelli pentru TuttoMercatoWeb.