Fotbal intern

Mirko Pigliacelli: „M-am gândit că o să fim pe primul loc!” Ce spune italianul despre duelul cu Botoșani

17.07.2020 | 13:44
Mirko Pigliacelli Mam gandit ca o sa fim pe primul loc Ce spune italianul despre duelul cu Botosani
Mirko Pigliacelli: „M-am gândit că o să fim pe primul loc!” Ce spune italianul despre duelul cu Botoșani
ADVERTISEMENT

Presiunea pe Universitatea Craiova fi imensă pe finalul acestui campionat. Mai sunt „trei finale” pentru titlul cu numărul cinci.

Fără victorie până acum pe terenul Botoșaniului, oltenii speră să spargă gheața și să câștige în Moldova.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă nu mulți anticipau evoluția perfectă a „alb-albaștrilor”, Mirko Pigliacelli spune că s-a gândit la faptul că echipa ar putea fi pe primul loc în campionat.

Mirko Pigliacelli știa că va fi pe primul loc: „Ar fi foarte important pentru mine să câștigăm titlul”

De la reluarea campionatului, goalkeeper-ul Mirko Pigliacelli a reprezentat o piesă de bază în puzzle-ul de joc gândit de Cristiano Bergodi. Pe lângă jocul bun de picior și construcția pornită de la portar, Pigliacelli a arătat o formă bună și în ceea ce privește intervențiile sale: „Au fost două partide foarte bune pentru mine, dar ce mă interesează este faptul că echipa câștigă și luăm cele trei puncte.

ADVERTISEMENT

Mie îmi place că începem construcția de la mine, dar e bine că și câștigăm. Nu contează cum procedăm, important e să reușim să legăm victorii”, a declarat „Piglia”.

Italianul știe că visul titlului este foarte aproape, iar partida de la Botoșani va fi foarte importantă pentru „alb-albaștri”: „Au fost două meciuri foarte bune pentru mine, dar ce mă interesează este faptul că echipa câștigă și luăm cele trei puncte.

ADVERTISEMENT

Eu m-am gândit că vom fi pe primul loc de când a început sezonul. Câștigarea campionatului ar reprezenta ceva foarte important pentru mine, dar mă gândesc la echipă, la club. Sunt 29 de ani de când nu am mai câștigat titlul și cred că va fi foarte frumos să reușim asta. Va fi un meci foarte greu, așa a fost și la partida de pe stadionul „Ion Oblemenco”, dar avem o echipă foarte bună, cu un lot bun și am încredere” , a mai spus Mirko Pigliacelli.

Portarul poate părăsi echipa din Bănie la finalul sezonului. Se întoarce în Italia?

În vara lui 2018, antrenorul de atunci al Craiovei, Devis Mangia, a insistat să aducă un conațional pentru postul de portar al echipei, după ce Nicolae Calancea și Miodrag Mitrovic nu au dat randamentul pe care îl aștepta tehnicianul italian. Mangia s-a orientat către Mirko Pigliacelli, un portar crescut de AS Roma.

ADVERTISEMENT

Acesta a început fotbalul la academia de juniori a celor de la AS Roma. A reușit să ia titlul național și o Cupă a Italiei cu cei de la Primavera. A urmat apoi trecerea la Sassuolo, formație pentru care a apărat o singură dată. La Pescara l-a cunoscut pe Devis Mangia, apoi a trecut la Reginna unde a apărat aproape un sezon întreg. Frosinone, Trapani și Pro Vercelli sunt celelalte formații din Italia la care a evoluat Mirko Pigliacelli, care are în total peste 130 de meciuri în Serie B. Cele mai multe au fost pentru cei de la Vercelli, 60. Pigliacelli și-a reprezentat țara în cadrul echipelor Naționale Under-18, Under-19, Under-20 și Under-21 ale Italiei.  În decembrie 2018, oficialii Universității au decis să-i prelungească contractul până în 2022. S-au plătit 300.000 de euro pentru ca Mirko să fie transferat definitiv.

Există mari șanse ca portarul să părăsească Oltenia în această vară„Craiova se luptă la titlu cu CFR Cluj până la finalul sezonului, dar vom încerca să îl readucem în Italia sau la o altă echipă din străinătate”, a spus Daniel Caravello, impresarul lui Pigliacelli, pentru TuttoMercatoWeb.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoşani – U Craiova: 1,87 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT