Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, decizia e definitivă

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
13/02/2015, 13:06
Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, decizia e definitivă

Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea a fost condamnat definitiv vineri de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 2 ani de inchisoare cu executare, anunta Agerpres.

Un complet de 5 judecatori a mentinut sentinta data in cazul lui Mitrea de instanta de fond. In schimb, a fost majorata suma confiscata de la Mitrea, respectiv de la 169 mii lei in prima instanta, la 327 mii de lei.

De asemenea, instanta a mentinut condamnarile date celorlalti inculpati: Irina Jianu – 5 luni inchisoare cu executare, Nicolae Popescu – 5 luni inchisoare cu executare.

Miron Mitrea a fost acuzat de DNA ca, pe vremea in care era ministrul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei in guvernul Adrian Nastase, a primit drept mita circa 300.000 de euro, sub forma de lucrari de constructie la o casa apartinand mamei sale.

Foloasele necuvenite au provenit de la Irina Jianu, sefa Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), in schimbul numirii si mentinerii ei in functiile de inspector general adjunct, respectiv inspector general in cadrul ISC. In 16 mai 2011, Inalta Curte a decis ca dosarul sa fie trimis inapoi la DNA.

La jumatatea lunii decembrie, Miron Mitrea si-a dat demisia din PSD iar la inceputul lunii februarie a demisionat si din Camera Deputatilor.

Sursă: www.hotnews.ro

Închide ×