News

Miron Mitrea s-a PREDAT la Constanţa în timp ce poliţia îl căuta la adresa din Bucureşti

MIRON MITREA a fost condamnat, vineri, la doi ani de închisoare. La scurt timp de la verdictul magistraţilor, poliţiştii din Bucureşti au mers acasă la Mitrea pentru a pune în aplicarea decizia...
13.02.2015 | 17:01
Fostul deputat Mitron Mitrea iese din sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in Bucuresti, joi, 18 septembrie 2008. Social-democratul Miron Mitrea a declarat la iesirea de la DNA, ca a fost chemat in calitate de martor pentru a da o declaratie in dosarul privind finantarea campaniei electorale din 2004, in care este cercetat Adrian Nastase. LIVIU ADASCALITEI / MEDIAFAX FOTO

MIRON MITREA a fost condamnat, vineri, la doi ani de închisoare. La scurt timp de la verdictul magistraţilor, poliţiştii din Bucureşti au mers acasă la Mitrea pentru a pune în aplicarea decizia de întemniţare a acestuia, însă nu l-au găsit. În timp ce era căutat în Capitală, Miron Miron s-a predat la Inspectoratul Judeţean Constanţa.

Poliţiştii de la secţia 17 din Capitală au primit mandatul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi s-au dus la domiciliul lui Mitrea. Însă poliţiştii nu l-au găsit acasă, aşa că unul dintre ei a sărit gardul şi a bătut la uşa casei fostului ministru. După câteva minute, poliţiştii au plecat atunci când au aflat că Miron Mitrea s-a predat la IPJ Constanţa.

politist_mitrea_17064400politist_acasa_la_mitrea_48181500

Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care fostul ministru al Transporturilor este acuzat de luare de mită în legătură cu renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari. Şi Irina Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, a primit o pedeapsă de cinci luni de închisoare cu executare pentru dare de mită. Decizia magistraţilor ICCJ este definitivă.

Magistraţii ICCJ au menţinut sentinţa dată în primă instanţă, când Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul referitor la renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari. În data de 15 octombrie 2014 judecătorii au dispus şi confiscarea sumei de 169.000 lei.

Vineri, 13 februarie, judecătorii au decis să confişte de la fostul deputat PSD Miron Mitrea suma de 327.928 de lei.

În acelaşi dosar, instanţa a menţinut condamnările date celorlalţi inculpaţi: Irina Jianu — 5 luni închisoare cu executare, Constantin Nicolae Popescu — 5 luni închisoare cu executare.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii şi menţinerii acesteia în funcţia de inspector-şef adjunct şi inspector-şef al ISC.

DNA susţine că această sumă reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcţii, amenajare şi dotare efectuate cu titlu gratuit şi în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău, SC Durimpuls SRL Bacău şi SC Regal Glass SRL Bacău la un imobil din judeţul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.

 Vezi VIDEO AICI 

Sursă: www.romaniatv.net

Tags: