Sport

Miroslav Klose trece printr-o adevărată dramă. Boala gravă de care suferă: „Aproape că am înnebunit”

O boală nemiloasă îl împiedică pe legendarul Miroslav Klose să-și înceapă cariera de antrenor principal. Fostul atacant german a descris întreg calvarul prin care trece în această perioadă.
01.06.2021 | 13:24
Miroslav Klose trece printro adevarata drama Boala grava de care sufera Aproape ca am innebunit
Glogheterul all-time al naționalei Germaniei a fost diagnosticat cu tromboză. Sursa foto: skysports.com
ADVERTISEMENT

De când a agățat ghetele în cui, Miroslav Klose – cel mai prolific marcator din istoria naționalei Germaniei, cu 71 de reușite – visează să atingă marea performanță și din postura de antrenor.

Ar fi putut colabora cu fostul antrenor al lui Bayern Munchen, Hansi FLick, în staff-ul echipei naționale, sau chiar să bifeze prima sa experiență ca „principal”, la Fortuna Dusseldorf, în Zweite Bundesliga, dar o boală nemiloasă i-a dat planurile peste cap.

ADVERTISEMENT

Concret, potrivit spuselor sale, a fost diagnosticat cu tromboză, afecțiune caracterizată prin formarea unui cheag de sânge ce migrează într-o zonă vitală. „Medicii mi-au spus clar că situația e foarte serioasă. Am nevoie de odihnă. Fără alergare, fără lovituri, nu am voie să joc fotbal sau să înot”, a mărturisit fostul mare atacant.

Miroslav Klose suferă de o boală gravă: „Am fost șocat când am aflat”

A început în urmă cu aproximativ trei săptămâni, când am simțit brusc dureri severe la picior, pe care nu le-am putut explica. Am mers la medicii noștri pentru examinare, pentru că durerea din picior devenea din ce în ce mai puternică.

ADVERTISEMENT

La început am crezut că este un nerv ciupit sau ceva similar. Diagnosticul a fost șocant pentru mine. Am două cheaguri de sânge la un picior. Medicii au spus foarte clar că nu e o situație cu care nu mă pot juca.

Pentru prima dată, mi-a fost prescrisă odihnă completă. Nu pot alerga, nu pot înota, dar mai ales nu pot juca fotbal. Aproape că am înnebunit pe terenul de antrenament. E crud.

ADVERTISEMENT

Trebuie mereu să mă asigur că nu sunt în apropierea vreunei mingi, pentru a nu o lovi. Nu pot să lucrez astfel ca antrenor”, le-a mărturisit Miroslav Klose jurnaliștilor de la Kicker.

Un antrenor de modă veche? I-a pus la zid pe jucătorii din ziua de azi: „Le pasă de ghete cu numele lor pe ele”

Cuprins de nostalgie, cel mai prolific marcator din istoria naționalei Germaniei, cu 71 de goluri, a vorbit despre fotbalul de altădată și s-a arătat deranjat de preocuparea tot mai mare a jucătorului din zilele noastre pentru propria imagine.

ADVERTISEMENT

Am spus tot ce aveam de spus despre fotbalul adevărat. Eu nu mai văd nicăieri fotbal adevărat. Tinerii din ziua de azi se gândesc doar la numele lor. Când eram la vârsta lor, gândul îmi era doar la antrenamente și să ajung cineva pe care eu, copil fiind, l-aș admira în sport.

După fiecare antrenament, chiar și când eram spre finalul carierei, mă aruncam într-o baie plină cu gheață, pentru a evita accidentările. Puștii sunt atenți acum la ce ghete își iau în timpul meciurilor pentru a li se potrivi cu echipamentul.

În acel moment mi-am spus că trebuie să mă retrag din fotbal, pentru că tot ce știam eu odată despre acest sport nu mai există. În prezent, ei se gândesc numai la mașini rapide, la ce vor primi, salarii, premii sau cadouri de la sponsori.

Se gândesc și la cum să-și scrie numele pe ghetele de fotbal, care mai de care mai personalizate, și abia după toate aceste lucruri superficiale încep să se gândească și la meciuri”, a răbufnit Miroslav Klose.

ADVERTISEMENT
Tags: