Life

Mirosurile pe care pisicile le urăsc. Oamenii le iubesc, dar pe ele le deranjează

Cele zece mirosuri pe care pisicile le urăsc. Nu ți-ai fi imaginat că sunt deranjate de ele, căci mulți oameni le iubesc pe majoritatea.
02.07.2024 | 21:43
Mirosurile pe care pisicile le urasc Oamenii le iubesc dar pe ele le deranjeaza
Mirosurile pe care pisicile le urăsc. Sursa foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mirosurile banale pe care pisicile le urăsc. Oamenii sunt obișnuiți cu ele, iar unele sunt chiar plăcute, dar simțul olfactiv al acestor animăluțe este mult mai dezvoltat și, prin urmare, le deranjează.

Mirosurile pe care pisicile le urăsc

Sensibilitatea olfactivă a pisicilor le permită să simtă mirosurile mult mai puternic decât oamenii, acestea având aproximativ 200 de milioane celule olfactive, în timp ce ființele umane au doar 20 de milioane.

ADVERTISEMENT

Astfel că, deși anumite mirosuri pot fi considerate plăcute, micuțele animale nu le suportă. De exemplu, mirosul de citrice, precum cel al lămâilor și al portocalelor, nu sunt deloc pe placul lor.

Pisicile sunt sensibile la uleiurile esențiale care se găsesc în aceste fructe, deoarece le pot irita sistemul respirator și pot provoca disconfort nazal. Nici mirosul de oțet nu este apreciat.

ADVERTISEMENT

Pisicile urăsc, de asemenea, parfumurile și aromele puternice, cum ar fi cele provenite de la produse de curățenie sau odorizante. Capsaicina, substanța din ardeiul iute, este un ingredient pe care felinele îl evită.

Pisicilor nu le place mirosul de mentă

Menta se numără printre mirosurile preferate ale oamenilor, dar pisicile nu o suportă. Mirosul puternic al cuișoarelor este și el unul neplăcut pentru micile necuvântătoare. Intensitatea poate fi prea mare pentru simțul lor olfactiv.

ADVERTISEMENT

Dezinfectanții pe bază de clor pot fi dăunători și iritanți pentru pisici. Inhalarea acestor vapori poate conduce la probleme respiratorii. De aceea, nu trebuie să te miri dacă pisica ta nu stă în zone în care le-ai folosit.

Popular printre uleiurile esențiale, eucaliptul se numără printre cele mirosuri pe care pisicile le urăsc. Le poate irita tractul respirator. Pe de altă parte, fumul de țigară nu este doar neplăcut, ci și dăunător.

ADVERTISEMENT

Nasul, sistemul respirator și ochii pisicilor sunt părți ce pot fi afectate de fumul provenit de la țigări. De asemenea, pisicile sunt deranjate de mirosul altor pisici cu care nu locuiesc. De aceea, pot deveni agitate și agresive atunci când simt acest miros.

ADVERTISEMENT