Sport

Mirra Andreeva, noua senzaţie de la Roland Garros! Puştoaica de 16 ani s-a calificat în turul trei după o victorie clară

Mirra Andreeva scrie istorie la Roland Garros. Sportiva în vârstă de 16 ani a reuşit calificarea în turul trei la Paris după o victorie clară, 6-1, 6-2 cu Diane Parry.
01.06.2023 | 19:27
Mirra Andreeva noua senzatie de la Roland Garros Pustoaica de 16 ani sa calificat in turul trei dupa o victorie clara
Mirra Andreeva, la Roland Garros. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cea mai tânără jucătoare din ultimii 28 de ani pe tabloul principal de la Roland Garros este Mirra Andreeva. Rusoaica nu s-a mulţumit doar cu participarea la turneul de Grand Slam, ci are un parcurs remarcabil.

Mirra Andreeva, noua senzaţie de la Roland Garros!

Mirra Andreeva s-a calificat în turul trei de la Roland Garros după o victorie expeditivă, scor 6-1, 6-2 în faţa lui Diane Parry din Statele Unite, locul 79 WTA. Meciul a durat doar o oră şi 18 minute de joc.

ADVERTISEMENT

Rusoaica a cedat doar şase game-uri în cele două meciuri disputate pe tabloul principal de la Paris, în prima rundă reuşind să o învingă clar şi pe Alison Riske-Amritraj, scor 6-2, 6-1.

Scrie istorie la 16 ani: “Sunt fericită că nu se vede că sunt emoționată”

În turul viitor, Mirra Andreeva ar putea avea o misiune infernală. Aşteaptă învingătoarea meciului: Grabher (61 WTA) – Coco Gauff (6 WTA). Americanca este finalista de anul trecut de la Paris:

ADVERTISEMENT

“Am crezut că voi juca la junioare, dar iată că m-am calificat pe tabloul principal și sunt deja în turul al treilea. Sunt foarte bucuroasă. Sunt fericită că nu se vede că sunt emoționată.

Am tremurat puțin azi pentru că am jucat împotriva unei jucătoare din Franța, publicul a susținut-o așa cum era normal, dar mă bucur că m-am concentrat pe jocul meu.

ADVERTISEMENT

Va fi un meci uimitor în continuare dacă voi juca împotriva lui cooc Gauff. Voi da tot ce am mai bun”, a spus Andreeva după succesul cu Diane Parry.

Şi-a asigurat prezenţa în top 100 WTA!

După succesul cu Parry, Mirra Andreeva şi-a asigurat intrarea în top 100 WTA. Este doar a şaptea jucătoare sub 17 ani care ajunge în turul trei la Roland Garros, în proba de simplu feminin.

ADVERTISEMENT

Turneul de la Paris se desfăşoară între 28 mai şi 11 iunie 2023. Principala favorită a competiţiei este Iga Swiatek, campioana de anul trecut. Poloneza este sub presiune, ar putea să piardă primul loc WTA dacă nu câştigă turneul.

ADVERTISEMENT