News

Miruna Pascu s-a săturat de arestul la domiciliu. Ce a cerut tribunalului mama lui Vlad Pascu

Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, se află în arest la domiciliu de aproape trei săptămâni, după ce a stat 60 de zile în arest preventiv.
27.11.2023 | 15:19
Miruna Pascu sa saturat de arestul la domiciliu Ce a cerut tribunalului mama lui Vlad Pascu
Miruna Pascu s-a săturat de arestul la domiciliu. Ce a cerut tribunalului Foto: Colaj Fanatik/Inquam
ADVERTISEMENT

Miruna Pascu, mama șoferului drogat care a omorât doi tineri în accidentul rutier din stațiunea 2 Mai, este cercetată penal pentru influențarea martorilor, într-un dosar care a fost disjuns din cel cu droguri al fiului său, Vlad Pascu. Pe 9 noiembrie 2023, ea a fost plasată în arest la domiciliu, după ce fusese arestată preventiv 60 de zile.

Miruna Pascu a cerut în instanță permisiunea părăsirii domiciliului

Curtea de Apel București a admis contestația formulată de Miruna Pascu împotriva încheierii din data de 30 octombrie 2023 pronunțată de judecătorul de camera preliminară de la Tribunalul București- Secția I Penală. Instanța a desființat încheierea atacată și a admis cererea de înlocuire a măsurii preventive cu măsură arestului la domiciliu pe o durata de 30 de zile, de la data de 9 noiembrie 2023 la 8 decembrie 2023, inclusiv.

ADVERTISEMENT

Pe durata arestului la domiciliu, Miruna Pascu are obligația de a nu părăsi imobilul în care locuiește fără permisiunea organului judiciar. Conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată, Miruna Pascu a cerut la Tribunalul București “permisiunea părăsirii domiciliului”.

Dosarul a fost înregistrat pe 21 noiembrie 2023, iar termenul a fost fixat pentru 29 noiembrie 2023. La alineatul 6 al articolului 221 din Noul Cod de procedură penală se arată că, la cererea scrisă şi motivată a inculpatului, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, prin încheiere, îi poate permite acestuia părăsirea imobilului.

ADVERTISEMENT

Aceasta este făcută pentru prezentarea la locul de muncă, la cursuri de învăţământ sau de pregătire profesională ori la alte activităţi similare sau pentru procurarea mijloacelor esenţiale de existenţă, precum şi în alte situaţii temeinic justificate, pentru o perioadă determinată de timp, dacă acest lucru este necesar pentru realizarea unor drepturi ori interese legitime ale inculpatului.

Miruna Pascu locuiește într-un imobil aflat în zona Kiseleff

Miruna Pascu are propriile afaceri imobiliare, deci nu are un loc de muncă la un alt angajator, astfel că necesitatea de a părăsi domiciliul este legată de procurarea mijloacelor esenţiale de existenţă. Legea prevede ca, în cazuri urgente, pentru motive întemeiate, inculpatul poate părăsi imobilul, fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se poate întâmpla pe durata de timp strict necesară, informând imediat despre aceasta instituţia, organul sau autoritatea desemnată cu supravegherea sa şi organul judiciar care a luat măsura arestului la domiciliu ori în faţa căruia se află cauza. Mama lui Vlad Pascu locuiește într-un imobil plasat într-o zonă selectă a capitalei, șoseaua Kiseleff, acesta fiind cumpărat cu 500.000 euro de la RA-APPS , după cum FANATIK a dezvăluit în exclusvitate.

În cazul în care inculpatul încalcă cu rea-credinţă măsura arestului la domiciliu sau obligaţiile care îi revin ori există suspiciunea rezonabilă că a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară ori instanţa de judecată, la cererea motivată a procurorului sau din oficiu, poate dispune înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive, se menționează în articolul 221 din Noul Cod de procedură penală.

ADVERTISEMENT

Miruna Pascu a încercat să influențeze declarațiile iubitei fiului său

Cercetările din acest dosar arată, conform procurorilor, că Miruna Pascu a exercitat presiuni de natură să constrângă moral o persoană, pentru a o determina să nu dea declaraţii de martor sau să facă declaraţii mincinoase, într-o cauză instrumentată de către DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa privind săvârşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu.

Persoana în cauză este Rebecca, iubita lui Vlad Pascu, cea alături de care Vlad s-a filmat de mai multe ori înaintea tragediei, în timp ce preparau joint-uri, imaginile fiind postate pe rețelele sociale. Cei doi râdeau și glumeau, transmițându-le amicilor că „Noi suntem oxicomani, nu toxicomani”.

Fostul soț al Mirunei Pascu, Mihail, tatăl lui Vlad, se află sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor și muniției. DIICOT a descoperit, în imobilul din București unde locuiește Mihail Pascu, arme pentru care nu deținea  autorizație. Pe 14 septembrie 2023, după ce fost audiat de DIICOT, Mihail Pascu a intrat cu scuterul într-un grup de jurnaliști, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
"N-am crezut asta!" Cum arată Maria Sharapova, la 4 ani de la retragere
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
"Trebuie să coborâm că murim. Băi, deschide ușa!" Filmul incidentului de la metrou, după ce două trenuri s-au ciocnit la Timpuri Noi
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de...
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de țuică de 40 de grade. Experiment inedit cu etilotestul VIDEO
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Primele acuzații de blat la Survivor All Stars. Jador face declarații explozive: "Păi...
Primele acuzații de blat la Survivor All Stars. Jador face declarații explozive: "Păi noi suntem proști?"
Micutzu scapă de urmărirea penală, la fel și scandalagiii care l-au agresat
Micutzu scapă de urmărirea penală, la fel și scandalagiii care l-au agresat
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă...
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă se dă înainte de vacanţa de vară
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și...
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și bani pentru persoanele dragi