Sport

Mișcarea ”Black Lives Matter”, un pericol pentru Nedelcearu. Fanii lui AEK au cerut să fie dat afară internaționalul român

Ionuț Nedelcearu și-a pus suporterii în cap. Fanii lui AEK Atena au cerut ca fotbalistul să fie dat afară pentru că nu a îngenuncheat înaintea meciului cu Anglia, în semn de solidaritate cu victimele rasismului.
07.06.2021 | 17:02
Miscarea Black Lives Matter un pericol pentru Nedelcearu Fanii lui AEK au cerut sa fie dat afara internationalul roman
Ionuț Nedelcearu. Foto: FRF.ro
ADVERTISEMENT

Presa din Grecia anunță că internaționalul român Ionuț Nedelcearu nu mai este dorit la AEK de fanii grupării din capitala Greciei.

Internaționalul român, alături de Nicolae Stanciu, a refuzat să îngenuncheze înaintea amicalului cu Anglia, iar gestul său nu a fost deloc pe placul suporterilor atenieni.

ADVERTISEMENT

Ionuț Nedelcearu, acuzat de rasism de fanii lui AEK Atena

Foarte multe cluburi din lume au decis, în ultimul an, să îngenuncheze înaintea fiecărui meci ca un gest de luptă împotriva rasismului, după moartea lui George Floyd, sufocat de un polițist din Minneapolis, în luna mai a anului trecut.

Ionuț Nedelcearu și Nicolae Stanciu au refuzat să facă acest lucru, înaintea amicalului cu Anglia, pierdut de ”tricolori” cu 0-1, iar fanii actualei echipe a fundașului român au luat foc. Mai mult, aceștia l-au acuzat de fascism și au cerut conducerii clubului să-l dea afară.

ADVERTISEMENT

Platforma enwsi.gr anunță că fanii ar fi luat deja legătura cu Panagiotis Kone, fost mijlocaș și atacant și actualul director de fotbal al AEK Atena, și i-ar fi cerut nici mai mult nici mai puțin decât să-l dea afară pe român.

Ionuț Nedelcearu a fost achiziționat de AEK Atena la sfârșitul anului trecut, de la echipa rusă UFA.

ADVERTISEMENT

Încă de la început relația dintre Nedelcearu și suporterii lui AEK Atena a fost una tensionată, fotbalistul debutând într-un meci cu PAOK Salonic, în care acesta a greșit la golul fostei echipe a lui Răzvan Lucescu.

Fanii englezi și-au huiduit favoriții când au îngenuncheat

Și naționala Angliei este în plin scandal cu proprii suporteri care nu sunt de acord ca favoriții lor să îngenuncheze înaintea meciurilor.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă gestul fotbaliștilor lui Gareth Southgate este un mesaj de solidaritate cu mișcarea #blacklivesmetter și managerul Angliei le-a cerut fanilor să sprijine gestul jucătorilor săi, fanii britanici au sfidat rugămintea selecționerului.

Și la amicalul Angliei cu Austria, 1-0, și la cel contra României, încheiat cu același scor, jucătorii și staff-ul naționalei din Albion au avut surpriza să fie huiduiți de suporteri, după ce au îngenuncheat la începutul partidei.

Managerul naționalei Albionului, Gareth Southgate nu este de acord cu atitudinea fanilor și a declarat că indiferent de cum vor reacționa aceștia în viitor, jucătorii vor continua să îngenuncheze înaintea tuturor meciurilor, inclusiv la Turneul Final al Campionatului European.

ADVERTISEMENT