News

„Mișcarea Elevilor” cere anularea examenelor naționale. Răspunsul oficial al ministrului Anisie

25.05.2020 | 23:12
Miscarea Elevilor cere anularea examenelor nationale Raspunsul oficial al ministrului Anisie
ADVERTISEMENT

„Mișcarea Elevilor din România” cere anularea examenelor naționale și echivalarea lor cu media anilor de studiu. Elevii și-au exprimat nemulțumirea față de actualul sistem printr-un memoru trimis Ministrului Educației, Monica Anisie.

Elevii cer anularea examenelor naționale. Răspunsul ministrului Anisie

Mișcarea Elevilor e reprezentată de un cabinet de avocatură și propun o serie de măsuri prin care media s-ar putea recalcula. Elevii îi cer ministrului Anisie să garanteze integritatea sănătății fizice și psihice a elevilor, în cazul în care vor fi obligați să susțină examenele.

ADVERTISEMENT

„Noi ne dorim în acest moment amânarea, pentru că nu considerăm că statul se află în posibilitatea de a ne oferi siguranța din punct de vedere igienico-sanitar pentru desfășurarea în norme de maximă siguranță a acestor examene.

Noi nu considerăm că poate să existe soluția ca niciun elev să nu întâmpine vreo problemă în urma acestui examen”, a declarat Vlad Mihai, membru fondator al „Mișcării Elevilor din România”, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Consiliul Național al Elevilor nu vrea ca BAC-ul să fie anulat

În altă ordine de idei, Președintele Consiliului Național al Elevilor, Antonia Pup, se opune anulării examenelor de bacalaureat. Pup vede aceste examene un drept al elevilor și o obligație a statului față de elevi.

“În articolul care reglementează Bacalaureatul se spune foarte clar că simpla absolvire a 12 clase nu instituie dreptul de a te înscrie în învățământul superior. În acest sens, propunerea noastră este ca examenul de Bacalaureat, precum și cel de Evaluare Națională, să fie susținute, fiind un drept pe care elevii îl au.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un drept al elevilor, deci o obligație pentru statul român, care, da, a comunicat prin instituțiile guvernamentale foarte dezastruos în ultima perioadă și cu măsuri luate de la o zi la alta, însă dezideratul nostru este o evaluare standardizată, obiectivă și echitabilă”, a declarat Pup.

Monica Anisie a anunțat că elevii bolnavi vor susține examenul după o procedură specială

Ministrul Monica Anisiea lămurit modul în care elevii bolnavi de Covid-19 vor putea susține examenele. „Fiindcă există o serie de întrebări referitoare la ex de bacalaureat, cât și la evaluarea națională, precizez că elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu CoVID 19, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție vor susține probele după proceduri speciale elaborate de Ministerului Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății. Important e să le oferim elevilor cadrul necesar pentru susținerea examenelor”, a explicat Anisie.

ADVERTISEMENT