Sport

Mişcări de trupe la Dinamo! Primii jucători aduşi la echipă după retrogradare: “Cu ei vom avea un mare avantaj!”. Exclusiv

Dinamo va juca pentru prima dată în Liga 2. Reunirea "câinilor" va avea loc pe data de 20 iunie, iar antrenorul Gheorghe Mihali a vorbit pentru FANATIK despre mişcările de trupe din această vară.
10.06.2022 | 18:43
Miscari de trupe la Dinamo Primii jucatori adusi la echipa dupa retrogradare Cu ei vom avea un mare avantaj Exclusiv
Gheorghe Mihali şi sigla de la Dinamo. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istorie în Liga 2. Chiar dacă stagiunea va începe mai târziu decât în Casa Pariurilor Liga 1, “câinii” nu mai au mult timp la dispoziţie pentru a pregăti noul sezon.

Mişcări de trupe la Dinamo! Primii jucători aduşi la echipă după retrogradare: “Cu ei vom avea un mare avantaj”

Reunirea echipei va avea loc pe data de 20 iunie sub comanda lui Gheorghe Mihali, antrenorul echipei U-19 a celor de la Dinamo, semifinalistă în Liga Elitelor în acest an. Tehnicianul a vorbit pentru FANATIK despre sezonul greu care stă să înceapă, dar şi de jucătorii care vor veni la echipă:

ADVERTISEMENT

“Eu mă voi ocupa de echipă până când va veni un antrenor. Reunirea va fi pe data de 20 iunie, însă până atunci mai sunt destul de multe lucruri de rezolvat. Încă nu ştiu care vor fi jucătorii pe care mă pot baza.

Cu siguranţă vor veni la echipă jucători de la U-19, născuţi în 2002, 2003, 2004. Sunt copii talentaţi şi cu ei vom avea un mare avantaj pentru a avea jucători buni pentru posturile de «under»”, a explicat Mihali.

ADVERTISEMENT

“Nu avem cum să așteptăm și, indiferent de situație, pregătirea trebuie să înceapă”

Pentru “câini” urmează o perioadă foarte importantă în care oficialii trebuie să stabilească lotul, bugetul pentru sezonul viitor, dar, în primul rând este nevoie de un nou președinte și de un antrenor:

“Nu mai este atât de mult timp pentru că deocamdată doar domnul Zăvăleanu se ocupă de club. De dimineața până seara încearcă să rezolve câteva probleme. Trebuie să vină un nou președinte la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Și, din câte am auzit, trebuie să fie o Adunare Generală a Acționarilor, să se pună de acord. Apoi, președintele să numească un antrenor. Nu avem cum să așteptăm și, indiferent de situație, pregătirea trebuie să înceapă.

Abia după ce se vor face acești pași va putea fi definitivat lotul. Mai sunt multe de făcut și concurența este acerbă”, a explicat Mihali pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Gică Mihali
Gică Mihali

“Nu va fi deloc uşor în liga secundă. Sunt sigur de asta. Uitaţi-vă ce echipe sunt”

Antrenorul care va începe pregătirea cu Dinamo susţine că pentru echipă va fi dificil să se descurce şi în liga secundă, acolo unde se vor bate cu mulţi adversari puternici, care au ca obiectiv promovarea:

“Nu va fi deloc uşor în liga secundă. Sunt sigur de asta. Uitaţi-vă ce echipe sunt. Chiajna, care a fost la un pas de promovare, Steaua, Poli Iaşi, care a investit mult. Eu zic că şi Unirea Slobozia are şanse”.

Mihali, nemulţumit de regula FRF: “Eu aş vrea ca Federaţia să rectifice această nedreptate”

Deşi în acest moment se ocupă, temporar, de destinele echipei mari de la Dinamo, Gheorghe Mihali îşi face planuri şi pentru sezonul viitor din Liga de Tineret. Antrenorul “câinilor” este nemulţumit de o regulă a FRF care dezavantajează jucători născuţi în 2005 sau 2006:

“Anul acesta ar trebui să fie eligibili şi jucătorii născuţi în 2004-2005, aşa cum anul trecut au fost cei din 2003-2004. FRF a băgat în Comitetul Executiv ca doar 3 jucători născuţi în 2004 să poată fi folosiţi în echipă şi 8 născuţi în 2006. Şi nu este corect.

Pentru că au sărit peste un an. Ce facem noi cu cei născuţi în 2004? Mulţi sunt din diverse zone ale ţării. Ei nu mai au dreptul să se întoarcă acasă şi să facă şcoala, pentru că nu se pot transfera înainte de ultimul an?

Sunt obligaţi să stea aici. Dar aici nu pot juca fotbal. Trebuie să îşi găsească echipe de divizia C sau B. Dar dacă nu îşi găsesc, ce fac? Nu era corect să fie şi ei acceptaţi în Liga de Tineret. Este prea mare diferenţaEu aş vrea ca Federaţia să rectifice această nedreptate”, a spus Mihali pentru FANATIK.

Însă, în acest moment este incertă şi soarta primei echipe a lui Dinamo. Mai mulţi jucători aflaţi sub contract cu Dinamo vor să plece, însă oficialii le-au explicat că nu o pot face decât în cazul în care clubul primeşte o sumă de transfer. Este şi cazul lui Ricardo Grigore, cel care a declarat încă din luna martie că vrea să plece de la echipă.

  • 1 este numărul de retrogradări suferite de Dinamo în 74 de ani de existenţă
  • 56 de ani are Gheorghe Mihali
ADVERTISEMENT