ADVERTISEMENT
News

Mișcări incredibile la granița României! Decizia luată de Maia Sandu afectează întreaga țară

Autor: Alexandru Năstase | 16.04.2021 | 08:19
Mișcări incredibile la granița României! Decizia luată de Maia Sandu afectează întreaga țară
Maia Sandu, decizie de ultim moment în Republica Moldova. Sursa foto - hepta.ro

Mișcări incredibile la granița României! Republica Moldova trece printr-o perioadă mai mult decât agitată. Președintele Maia Sandu este la un pas să declanșeze alegeri anticipate. 

ADVERTISEMENT

“Alegerile sunt iminente si dupa ce voi analiza decizia Curtii Constitutionale, voi decide asupra urmatoarelor actiuni si perioadei cand se vor intampla alegerile”, a declarat presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

De altfel, liderul acestei țări susține că prin decizia pe care a anunțat-o nu s-a făcut altceva decât să se demonstreze ca viitorul Moldovei nu mai este “in buzunarul unor hoti, ci este in manile cetatenilor”.

Mișcări incredibile la granița României!

De asemenea, Maia Sandu a mentionat ca decizia privind data dizolvarii Parlamentului si declansarii anticipatelor se va lua in urma hotararilor CCM.

ADVERTISEMENT

Președintele Republicii Moldova a transmis că la organizarea scrutinului ar trebui de tinut cont de situatia pandemica, dar si de prevederile constitutionale.

Amintim ca Inalta Curte din Republica Moldova a constatat circumstantele care justifica dizolvarea Parlamentului. Astfel, seful statului este in drept sa semneze decretul de dizolvare a forului suprem.

Vă readucem aminte că Maia Sandu, a prezentat și raportul pentru primele 100 de zile de activitate. Acesta conţine trei priorităţi şi 44 de acţiuni îndeplinite în această perioadă ”pentru a aduce Preşedinţia în slujba oamenilor şi pentru a scoate ţara din criză, din izolare şi din corupţie”.

ADVERTISEMENT

”Chiar dacă atribuţiile Preşedintelui sunt limitate, în doar trei luni am reuşit să redeschidem şi să intensificăm cooperarea cu cei mai importanţi parteneri internaţionali.

De asemenea să obţinem un sprijin imens pentru Republica Moldova, să aducem ajutor financiar şi umanitar semnificativ, să pornim procesul de vaccinare şi să generăm un proces de curăţare a instituţiilor statului de corupţie”, se menţionează în raport.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
Citește și...
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • CD NOU LORENNA & ALEX DE LA ORĂȘTIE, exclusiv cu Taifasuri!
  • Nr. 832: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!