Sporturi

Misiune dificilă pentu Simona Halep în Qatar. 7 jucătoare din Top 10, prezente pe tabloul principal

19.02.2021 | 11:18
Misiune dificila pentu Simona Halep in Qatar 7 jucatoare din Top 10 prezente pe tabloul principal
ADVERTISEMENT

Simona Halep are o misiune dificilă la turneul din Qatar, primul pe care îl va disputa după eliminarea din sferturile Australian Open. La turneul WTA 500 care se va desfășura la Doha, vor fi prezente pe tabloul principal 7 jucătoare din Top 10.

Sofia Kenin va rata turneul din cauza unei operații de apendicită, în rest toate celelalte rivale ale lui Halep au confirmat prezența la turneul dotat cu premii în valoare de 500.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

De notat este că lidera clasamentului mondial Ashleigh Barty va participa și ea la Doha, după eliminarea surpinzătoare în sferturile de finală de la Australian Open, în fața Karolinei Muchova.

Misiune dificilă pentu Simona Halep în Qatar. 7 jucătoare din Top 10, prezente pe tabloul principal

Barty, Svitolina, Pliskova, Sabalenka, Kvitova, Andreescu și Bertens sunt cele 7 jucătoare din Top 10 care și-au anunțat prezența la turneul din Qatar, o competiție care se anunță extrem de dificilă pentru Simona Halep.

ADVERTISEMENT

Sportiva româncă va avea timp de refacere până pe 1 martie după primul turneu de Grand Slam al anului, atunci când începe competiția de la Doha. La ediția precedentă, Simona Halep nu a participat, câștigătoare fiind Aryna Sabalenka din Belarus.

Locul ocupat de Simona Halep în clasamentul mondial depinde de finala feminină de la Australian Open. În cazul în care Naomi Osaka, în prezent pe locul 3 mondial, câștigă partida cu Jennifer Brady, va face rocadă în clasament cu Halep.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a depășit șocul eliminării de la Australian Open

Simona Halep este pregătită mental pentru o nouă provocare după eliminarea de la Australian Open și declară că este mulțumită cu rezultatul obținut la primul turneu de Grand Slam al anului.

“Au fost la început acele 14 zile dificile, când a trebuit să stăm în camere, dar am avut posibilitatea de a ieşi 4 ore pe zi, ceea ce a fost foarte bine. A fost o deplasare mai grea, dar mă bucur foarte tare că am reuşit totuşi să ajung în sferturi.

ADVERTISEMENT

A trecut supărarea, sunt OK acum. O să învăţ ceea ce este de învăţat din acest meci. Mă bucur că am făcut totuşi un rezultat bun. Nu pot să zic că e un rezultat mic sfert de finală la Grand Slam, primul al anului. Aşa că sunt OK”, a spus Simona Halep la revenirea în țară.

ADVERTISEMENT