Fotbal intern

Misiune imposibilă pentru Universitatea Craiova în Gruia?! Cum s-au descurcat oltenii în derby-uri

27.06.2020 | 21:55
Misiune imposibila pentru Universitatea Craiova in Gruia Cum sau descurcat oltenii in derbyuri
ADVERTISEMENT

CFR Cluj – Universitatea Craiova este capul de afiș al rundei 5 din play-off-ul Ligii 1, partidă decisivă pentru lupta la titlu.

Oltenii au rămas singura contracandidată serioasă a CFR-ului, după ce FCSB nu a reușit să câștige niciunul din primele două meciuri de la reluarea competiției.

ADVERTISEMENT

Totuși, CFR Cluj rămâne campioana derby-urilor în Liga 1, iar oltenii lui Cristiano Bergodi vor avea un duel crâncen în „Gruia”.

Misiunea grea pentru Craiova în deplasarea cu CFR Cluj

Universitatea Craiova se va deplasa la Cluj pentru derby-ul cu CFR, iar cu o victorie poate relansa lupta la titlu în Liga 1, în caz contrar elevii lui Dan Petrescu vor fi din ce în ce mai aproape de a câștiga al treilea titlu consecutiv.

ADVERTISEMENT

În cele două meciuri din sezonul regular, CFR Cluj s-a impus de fiecare dată în fața Craiovei cu scorul de 2-0. Chiar dacăau fost învinşi în februarie, în ultima etapă a sezonului regulat, oltenii au avut mai multe ocazii la poarta lui Giedrius Arlauskis.

  • CFR Cluj – U Craiova 2-0 (19.10.2019)
  • U Craiova – CFR Cluj 0-2 (23.02.2020)

CFR Cluj a ieşit invincibilă şi din derby-urile cu FCSB, campioana României reuşind să obţină 7 puncte din 9 în meciurile contra echipei bucureştene. În sezonul regulat, clujenii au remizat pe Arena Naţională, scor 0-0, şi au câştigat meciul din Gruia cu 1-0. Turul play-off-ului a adus şi a doua victorie a lui CFR Cluj în faţa FCSB, tot 1-0, după reluarea campionatului din pauza provocată de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT
  • FCSB – CFR Cluj 0-0 (22.09.2019)
  • CFR Cluj – FCSB 1-0 (02.02.2020)
  • CFR Cluj – FCSB 1-0 (14.06.2020)

U Craiova nu a mişcat în derby-uri

Pe lângă cele două îngrângeri suferite în faţa lui CFR Cluj, U Craiova a avut mari probleme şi în meciurile cu FCSB. Oltenii au fost învinşi în ambele meciuri din sezonului regulat, 0-1 şi 0-2, iar în turul play-off-ului au fost umiliţi pe Arena Naţională, scor 4-1, înainte ca pandemia de coronavirus să blocheze fotbalul.

ADVERTISEMENT
  • U Craiova – FCSB 0-1 (15.09.2019)
  • FCSB – U Craiova 2-0 (22.12.2019)
  • FCSB – U Craiova 4-1 (08.03.2020)

Cristiano Bergodi, victorii pe linie de când a venit

Cristiano Bergodi a fost numit noul antrenor al Craiovei în plină pandemie, informație prezentată în exclusivitate de FANATIK, iar tehnicianul italian a reușit să obțină două victorii din tot atâtea meciuri, cu Astra Giurgiu și FC Botoșani.

Mai mult decât atât, Craiova s-a impus de fiecare dată cu 2-1, iar Bergodi atrage atenția asupra defensivei, pe care el vrea să o „betoneze”, astfel încât să devină impenetrabilă.

De cealaltă parte, CFR Cluj a trecut cu bine peste derby-ul cu FCSB, 1-0 și a reușit să o învingă și pe FC Botoșani, 2-0.

„E un meci foarte important. Noi am început bine acest restart al campionatului, am luat 6 puncte, era foarte important pentru moralul jucătorilor.

E o partidă dificilă, întâlnim cea mai bună echipă din campionatul României, dar vom face totul să luăm puncte acolo. Avem respect față de campioni, dar nu ne speriem de ei. Avem ambiție de a face ceva deosebit în acest final de campionat.

Eu cred că va fi un meci frumos și cine va fi cel mai bun va câștiga. Suntem o echipă bună, nu știu dacă meciul cu Clujul a venit prea devreme, poate mai aveam de două meciuri, dar mie nu îmi e frică de nimic. Într-un meci de fotbal se joacă la victorie, dar dacă va fi egal și noi vom avea o prestație bună, trebuie să acceptăm și acest rezultat, dar normal că mergem să câștigăm.

Dacă CFR Cluj bate, vor avea mari șanse să ia campionatul, dar eu sunt încrezător că am jucători foarte buni și care vor scoate un rezultat bun”, a spus Cristiano Bergodi.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – Universitatea Craiova: 1,91 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT