News

Ce misiune avea, de fapt, polițistul care a ucis o fetiță pe trecere. Precizări ale Poliției Capitalei

Polițistul care a călcat două fetițe pe trecerea de pietoni avea o misiune. Poliția Capitalei a făcut mai multe precizări despre aceasta și despre activitatea din ziua respectivă a agentului.
17.01.2022 | 23:57
Ce misiune avea de fapt politistul care a ucis o fetita pe trecere Precizari ale Politiei Capitalei
Ce misiune avea, de fapt, polițistul care a ucis o fetiță pe trecere. Precizări ale Poliției Capitalei. Foto: Libertatea
ADVERTISEMENT

Poliția Capitalei a transmis un mesaj referitor la misiunea în care se afla polițistul care a ucis o fetiță pe trecerea de pietoni.

Încă de la începutul anchetei, acest lucru a fost unul de interes mai ales pentru cetățenii nemulțumiți, care au vrut să afle unde se grăbea, de fapt, agentul.

ADVERTISEMENT

Ce a transmis Poliția Capitalei despre agentul care a ucis o fetiță

Accidentul în care un polițist a lovit pe trecerea de pietoni două fete minore a avut loc pe data de 13 ianuarie, iar conform datelor oferite de poliție, acesta a participat la verificarea măsurilor privind pandemia în patru școli.

„Din datele puse la dispoziție, până la acest moment, de către subunitatea de poliție, rapoartele polițiștilor și verificările efectuate de structura de control intern, a reieșit că pe parcursul zilei de 13 ianuarie, polițistul în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a participat, conform unui  plan de acțiune, la verificări privind modul în care sunt respectate prevederile privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, verificări ce au avut loc la patru unități de învățământ”, arată comunicatul de presă emis de DGPMB.

ADVERTISEMENT

Polițistul nu mergea la o școală

După aceea, polițistul a mers pentru a face verificări în vederea soluționării unor lucrări, care au fost solicitate de structura de evidență a populației.

De asemenea, din comunicatul Poliției se înțelege că omul legii nu trebuia să ajungă la vreo unitate de învățământ și nici să susțină vreun curs, așa cum s-a vehiculat în spațiul public.

ADVERTISEMENT

„Ulterior, polițistul s-a deplasat pentru soluționarea unor lucrări, verificări solicitate de către structura de evidență a populației.

Polițistul nu se îndrepta spre vreo unitate de învățământ și nu urma sa susțină vreun curs”, a mai precizat sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT

De asemenea, inclusiv ministrul de interne a precizat că misiunea în care se afla polițistul nu era o urgență.

ADVERTISEMENT

Ancheta în acest caz continuă, deoarece sunt multe întrebări la care trebui găsit un răspuns, după ce o fată în vârstă de 13 ani și-a pierdut viața chiar pe trecerea de pietoni, fiind accidentată de acest polițist.

Conform martorilor, el ar fi avut o viteză foarte mare și nici nu a pus frână pentru a le evita pe copile.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS