Miss Universe, ţinta jihadiştilor ISIS. Au pregătit centuri cu exploziv

Miss Universe

Grupare jihadistă din Filipine, afiliată Statului Islamic, a publicat o înregistrare video în care fabrică o centură de explozibili sau o bombă şi sugerează că aceasta va fi folosită pentru concursul Miss Universe care va avea loc în Filipine.

„Canalul jihadist filipinez Telegram a publicat o înregistrare video cu fabricarea unei centuri explozive, sugerând că fabrică o bombă pentru Miss Universe”, informează SITE Intelligence Group, organizaţie care urmăreşte activitatea jihadistă online.

Două grupuri jihadiste din Filipine, Bangsamoro Islamic Freedom Fighters (BIFF) şi rebelii Abu Sayyaf, au jurat credinţă Statului Islamic. În luna iunie, Statul Islamic a făcut apel la susţinători să-şi concentreze energia pentru a lupta în Asia de sud-est, pe lângă Siria şi Irak. Într-o înregistrare video, ISIS a îndemnat la atacuri în Filipine şi Malaezia.

Concursul Miss Universe 2015 este programat să înceapă în Filipine pe 30 ianuarie, 2017. Fondat din 1952, acesta astrânge la un loc femei frumoase din întreaga lume. Câştigătoare din acest an va fi încoronată de filipineza Pia Wurtzbach, care a câştigat titlul Miss Universe 2015.

Sursă: www.libertatea.ro