Sporturi

Mister Perfect 100! Roger Federer, certat după titlul istoric de la Dubai: “M-ai făcut de râs în fața copiilor mei”

02.03.2019 | 20:00
Mister Perfect 100 Roger Federer certat dupa titlul istoric de la Dubai Mai facut de ras in fata copiilor mei

Roger Federer a câștigat titlul la Dubai, turneu de categoria ATP 500, după ce l-a învins în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas, cel care îl elimina la Australian Open, primul turneu de Grand Slam din acest an. A fost 6-4, 6-4 pentru elvețian, care a ajuns astfel la 100 de titluri obținute pe parcursul carierei absolut incredibile.

Roger Federer obținea primul titlu în 2001! Toți ceilalți 31 de participanți la acel turneu s-au retras!

În februarie 2001, la Milano, finala turneului propunea o confruntare neașteptată. Roger Federer, 19 ani la acea vreme, îl învingea pe Joulien Boutter, jucător de la a cărui retragere au trecut deja 13 ani! De altfel, toți ceilalți 32 de participanți la acea competiție care s-a disputat în urmă cu 17 ani și-au încheiat deja cariera. Turneul din Milano nu se mai dispută din 2005, iar în 2008 se scotea din uz suprafața folosită la acel turneu. Federer continuă să scrie istorie.

“Nu știu dacă adversarul meu era născut când am obținut meu primul meu titlu (n.r. – Tsitsipas avea 2 ani și jumătate în februarie 2001, când Roger Federer se impunea la Milano). Dar știu că este un jucător foarte bun. Este un jucător de mare viitor.

Roger Federer a atins o bornă istorică: 100 de titluri câștigate în carieră
Roger Federer va împlini 38 de ani în august, dar este în continuare în mare formă

Roger Federer, după titlul 100, obținut la Dubai: “Trăiesc momente speciale”

Este categoric împlinirea unui vis pentru mine, să ajung la 100 de titluri în carieră. A fost o săptămână în care am jucat foarte bine și am reușit să îmi îndeplinesc obiectivul. Dar nu a fost deloc ușor. Iar acum trăiesc momente speciale”, a declarat Roger Federer după victoria cu Tsitsipas.

Dintre cele 100 de titluri pe care Roger Federer le-a obținut de-a lungul carierei, nu mai puțin de 20 au fost de Grand Slam. Elvețianul este cel mai titrat din istorie din acest punct de vedere, al titlurilor majore. Totuși, cele 100 de trofee obținute în carieră nu îl plasează primul din acest punct de vedere. Este depășit de Jimmy Connors, care are 109 de titluri. Dintre jucătorii încă în activitate, Rafael Nadal are 80, iar Novak Djokovic are 73.

James Blake, replica serii după titlul 100 obținut de Roger Federer

James Blake, fost loc 4 în clasamentul ATP, a avut cea mai amuzantă reacție după titlul 100 obținut de Roger Federer. “Am văzut cum Federer a luat titlul 100, iar fiica mea m-a întrebat după meci: ‘Tati, tu câte titluri ai?’ I-am spus că eu am 10. ‘Cum să ai doar 10? E ca și cum nu ai avea deloc, practic’, a continuat ea. Mulțumesc Roger că m-ai făcut de râs în fața copiilor mei”, a glumit James Blake.

După titlul obținut la Dubai, Roger Federer va urca trei poziții în clasamentul ATP, până pe locul 4. Elvețianul va ajunge la un total de 4600 de puncte și îi depășește pe Kei Nishikori, Kevin Anderson și Juan Martin del Potro. Totuși, Roger rămâne mult în spatele primilor trei clasați, Sascha Zverev (6595), Rafael Nadal (8365) și Novak Djokovic (10.955).