Life

Misterele pe care le ascunde Bucureștiul. Milioane de români trăiesc fără să știe adevărul. Ce rețea de tuneluri subterane a construit Ceaușescu și ce se află, de fapt, sub oraș

Bucureștiul ascunde în spate numeroase mistere. Nici măcar cei care trăiesc în acest oraș nu știu adevărul despre rețeaua de tuneluri subterane.
13.05.2023 | 09:30
Misterele pe care le ascunde Bucurestiul Milioane de romani traiesc fara sa stie adevarul Ce retea de tuneluri subterane a construit Ceausescu si ce se afla de fapt sub oras
Misterele pe care le ascunde Bucureștiul. Sursă foto: Pinterest, Historia / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Bucureștiul are și el secretele lui. Chiar și cei care trăiesc aici de zeci de ani nu au ajuns să le afle nici măcar până acum. Nicolae Ceaușescu a făcut numeroase schimbări, iar rețeaua de tuneluri subterane este una dintre cele mai controversate.

Misterele pe care le ascunde Bucureștiul în subteran

Ce se ascunde de fapt sub București? Dincolo de metrou, zeci de mii de bucureșteni nici măcar nu știu ce se petrece acolo jos. Nicolae Ceaușescu și-a dorit o rețea de tuneluri subterane și a și obținut-o. Iar o mare parte din ea există chiar și astăzi.

ADVERTISEMENT

Începem de la Piața Revoluției, unde, la 12 de metri sub pământ se află o rețea de tuneluri prin care în trecut se circula cu barca. Acestea au o lățime de aproape 2 metri, iar acolo curgea cu ani în urmă un râu subternă care avea o adâncime de 1 metru.

Secretele pe care Bucureștiul le ascunde continuă și la nord de Parcul Cișmigiu. Poate mulți nu știu, dar Biserica Schitu Măgureanu e legată prin tunelurile subterane de Palatul Kretzulescu. De asemenea, sub Palatul Golescu a mai fost depistat un alt coridor subteran, care ajunge până la lunca Dâmboviței.

ADVERTISEMENT

Tunelurile subterane din Capitală corespondau cu ASE și Opera Română

Inginerul Constantin Bratu dezvăluia cu ani în urmă că toate aceste tuneluri subterane din București ar avea corespondență cu zeci de obiective importante din Capitală. Printre acestea se numără inclusiv ASE, dar și Opera Română ori Casa Enescu.

Nimeni nu neagă existența lor, însă chiar și așa, nimeni nu a avut ocazia să le exploreze vreodată, povestea aceasta cu ani în urmă. “În urma unor cercetări ulterioare a reieşit că ramificaţiile subterane au corespondenţă cu circa 80 de obiective din Bucureşti, cum ar fi clădirea ASE, Casa Enescu, Opera Română etc. Subliniez, relatările sunt ale unor ofiţeri din cadrul Armatei.

ADVERTISEMENT

Lucru foarte interesant, nimeni nu neagă existenţa acestor căi de navigaţie secrete, dar, când am încercat să le explorăm, nu ni s-a permis, pe motiv că… nu se poate”, a explicat inginerul, potrivit Antena 3.

Bucureștiul ascunde și un buncăr atomic

Mai mult de atât, inginerul spune că toate galeriile lui Ceaușescu sunt reale, inclusiv buncărul atomic care se află la Casa Poporului. Cât despre rețeaua de tuneluri subterane, deși acestea ar fi fost săpate deja cu sute de ani în urmă, în perioada comunistă, ele au fost perfecționate.

ADVERTISEMENT

Și mai mult de atât, secretele pe care Bucureștiul le ascunde nu se opresc doar aici. Cât de lungă este această rețea de tuneluri subterane din Capitală? Vorbim despre zeci de kilometri, mai exact 20, despre care mulți poate nici nu au știut vreodată.

„Reţeaua pleca de la Comitetul Central spre Magazinul Muzica, Biserica Kretzulescu şi Palatul Regal. Se trecea prin ele cu barca, iar adâncimea apei era de un metru“, dezvăluia istoricul Dan Falcan, în urmă cu ani buni.

Secretele pe care le ascund subteranele Bucureștiului

Aşadar, Bucureștiul subteran ascunde mistere fascinante, iar tunelurile sale sunt martore ale istoriei și arhitecturii subterane din timpul lui Ceaușescu. Află despre locurile secrete din București și descoperirile istorice ale unui oraş cu povești ascunse. Explorează secretele orașului și miturile urbane și descoperă adevărul despre București prin explorarea tunelurilor și locurilor necunoscute.

Bucureștiul este o destinație turistică plină de farmec și istorie. Capitala României își deschide porțile turiștilor cu o mulțime de atracții turistice deosebite. Acestea reprezintă un amestec perfect între cultura și istoria orașului. În centrul Bucureștiului se află obiective turistice celebre, cum ar fi Palatul Parlamentului, Catedrala Patriarhală, Muzeul Național de Artă al României sau Arcul de Triumf.

Pentru cei interesați de istoria orașului, o plimbare prin centrul istoric al Bucureștiului îi va purta prin Bucureștiul interbelic. Vor vedea clădiri istorice, arhitectură deosebită și obiective turistice impresionante. Indiferent de preferințele turistice, Bucureștiul oferă o gamă largă de opțiuni. Toate pentru a descoperi frumusețea și bogăția culturii și istoriei sale. Dar, trebuie să recunoaștem, întotodeauna va rămâne acest mister al catacombelor, al subteranelor, al locurilor ascunse de sub București.

ADVERTISEMENT
Tags:
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Prețurile la taxiuri sar în aer. Serviciul devine un lux pentru mulți români
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant