News

Misterioasa moarte a unui bărbat din Norvegia. Cadavrul său a fost găsit abia după 9 ani

09.04.2021 | 21:17
Misterioasa moarte a unui barbat din Norvegia Cadavrul sau a fost gasit abia dupa 9 ani
ADVERTISEMENT

Cadavrul unui bărbat a rămas în apartamentul său din Oslo, Norvegia, timp de 9 ani, înainte de a fi descoperit de un tehnician de clădiri în luna decembrie, declară poliția norvegiană. Bărbatul, care avea peste 60 de ani, fusese căsătorit de mai multe ori și avea și copii, potrivit postului de radio NRK.

Vecinii spun că era singuratic și atunci când nu l-au mai văzut, au crezut că s-a mutat sau a fost dus la un azil. El a fost găsit abia atunci când tehnicianul clădirii a cerut polițiștilor să deschidă apartamentul pentru a putea efectua lucrări de întreținere.

ADVERTISEMENT

Poliția crede că bărbatul a murit în aprilie 2011, după datele găsite pe o cutie de lapte și pe o scrisoare din apartamentul său. Autopsia a arătat că a murit din cauze naturale. Pensia lui a fost oprită în 2018, când Administrația Norvegiană pentru Muncă și Asistență Socială (NAV) nu a putut lua legătura cu el. Facturile au continuat să fie plătite automat din contul său bancar.

Poliția nu înțelege cum a putut fi găsit cadavrul bărbatului norvegian abia după 9 ani

Inspectorul de poliție din Oslo, Grete Lien Metlid, a declarat pentru postul NRK că ea și colegii ei nu înțeleg cum cadavrul cuiva ar fi putut rămâne nedescoperit atât de mult timp.

ADVERTISEMENT

“Acesta este un caz special și ne-a făcut să ne punem întrebări despre cum s-ar putea întâmpla așa ceva. În baza informațiilor pe care le avem, pare să fi fost o persoană care a ales să aibă un trai mai singuratic”, a declarat Grete Lien Metlid pentru postul NRK.

Arne Krokan, profesor la Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie, este de părere că este puțin probabil ca moartea bărbatului să fi rămas nedescoperită timp de nouă ani, dacă ar fi murit, de exemplu, acum 30 de ani. Krokan spune că incapacitatea noilor sisteme tehnologice de a ridica semne de întrebare atunci când cineva nu are contact fizic cu exteriorul este prețul pe care l-am plătit cu toții pentru serviciile digitale.

ADVERTISEMENT

Mai multe cazuri similare au fost descoperite recent în întreaga lume

Cazuri similare au fost înregistrate peste tot în lume. În 2019, în statul american Utah, cadavrul unui bărbat a fost descoperit într-un congelator, la 10 ani după moartea sa. Aparent, soția a ascuns decesul pentru a îi putea încasa în continuare pensia. În cei 10 ani, femeia ar fi încasat mai mult de 177 de mii de dolari de la statul american, conform Digi24

Un caz similar a avut loc și în Mallorca, unde cadavrul mumificat al unui bărbat a fost descoperit pe canapeaua din sufrageria apartamentului său după 5 ani. Potrivit poliției, bărbatul ar fi avut probleme de sănătate mintală și trăia în condiții mizere. Vecinii au alertat poliția când și-au dat seama că trecuse destul de mult timp de când l-au văzut ultima oară, relatează Alephnews.ro

ADVERTISEMENT

Anul trecut, în Paris, autoritățile au deschis o anchetă după ce în subsolul unui conac parizian a fost găsit cadavrul unui bărbat care murise cu peste 30 de ani în urmă, conform hotnews.ro

ADVERTISEMENT