News

Misterul căsniciei secrete a Laurei Codruța Kovesi. ”Prietenul de la privat” s-a mutat în Luxemburg

Laura Codruța Kovesi s-a căsătorit în secret, la scurtă vreme după ce a devenit procuror-șef european. Ea a păstrat discreția în legătură cu identitatea partenerului.
26.11.2022 | 08:59
Florin Nemeș s-a mutat în Luxemburg, acolo unde locuiește și Laura Codruța Kovesi în timpul mandatului de procuror-șef al Parchetului European / Colaj foto: fanatik / Surse foto: Hepta, RCS-RDS
ADVERTISEMENT

Laura Codruța Kovesi nu obișnuiește să vorbească despre viața ei privată, cu toate că de-a lungul timpului s-au făcut destul de multe speculații. Despre actualul șef al Parchetului European se știe că a fost căsătorită cu sibianul Eduard Kovesi, în perioada 2002 – 2007, după care s-a dedicat carierei, devenind procuror-șef la Direcția Națională Anticorupție.

Laura Codruța Kovesi: ”M-am căsătorit”

În acest context, Kovesi a surprins pe toată lumea, în octombrie 2022, când a dezvăluit că s-a căsătorit.

ADVERTISEMENT

„M-am căsătorit acum câțiva ani. Imediat după ce am preluat mandatul la Luxemburg. Este român prietenul pe care l-am avut în România. A lucrat în privat. A fost o relație discretă. Este un om extraordinar.

Câteodată mă amuz că citesc în presă că sunt măritată cu fostul ofițer SPP. Nu este adevărat, ne amuzăm împreună pe subiectul ăsta. A fost o chestiune personală. A fost o relație destul de lungă (durată – n.r.) și asta e”, a declarat șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, într-un interviu pentru spotmedia.ro.

ADVERTISEMENT

Cine este Florin Nemeș, ”prietenul din România” a Laurei Codruța Kovesi

În ultimii 10 ani, despre Kovesi s-a scris despre două relații: una cu Florin Nemeș, director de marketing la Digi, și alta cu un chipeș angajat al SPP, care o însoțea la toate ieșirile publice.

Potrivit descrierii, ”prietenul din România care a lucrat în privat” ar putea fi Nemeș, care avea o relație cu Laura Codruța Kovesi în perioada scandalului dintre Digi și Antena 3, lucru care i-a adus procurorului șef și ceva probleme de imagine, fiind bănuită de lipsă de parțialitate.

ADVERTISEMENT

Nemeș este și el un tip destul de discret, însă și-a obținut doza lui de celebritate în momentul în care s-a aflat că unul dintre personajele dintr-o reclamă la Digi (deținutul) este jucat chiar de acesta.

florin nemes digi
Florin nemeș a apărut într-o reclamă la serviciile Digi / Sursă fotto: Captură Digi

Nemeș s-a mutat în Luxemburg, acolo unde locuiește și Kovesi

Emil-Florin Nemeș, absolvent al Academiei Forțelor Aeriene ”Henry Coandă” și al Academiei de Studii Economice București, a lucrat timp de 11 ani la Digi. Din februarie 2009 până în iunie 2018, el a fost coordonator de marketing și PR, iar în 2018, a fost avansat la poziția de șef al departamentului de marketing pentru Români și Ungaria.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor de pe contul de Linkedin, Nemeș a părăsit grupul RCS-RDS în februarie 2020, la un an și jumătate după ce a fost promovat, iar în prezent locuiește în Luxemburg. Întâmplător sau nu, sediul Parchetului European se află tot la Luxemburg.

Florin Nemeș cont Linkedin
Florin Nemeș s-a mutat în Luxemburg, după ce a părăsit grupul Digi / Sursă: Emil-Florin Nemeș Linkedin

La fel de ”întâmplător” este faptul că Florin Nemeș dă ”share” tuturor postărilor de pe contul oficial al Parchetului European, mai ales cele care se referă la activitatea Laurei Codruța Kovesi.

În ciuda acestor ”coincidențe”, nu există nicio confirmare oficială că Florin Nemeș este noul soț al Laurei Codruța Kovesi.

Cum intimida Kovesi bărbații când era șefa DNA

Cunoscută ca o adevărată doamnă de fier a justiției, după 5 ani în fruntea Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi e conștientă că poate fi văzută ca o prezență intimidantă pentru unii bărbați.

„Știu că sunt multe glume care circulă în spațiul public despre mine. Există un website care tot timpul face glume și care a scris despre mine că eu nu beau cafea dimineața, ci lacrimi de corupt, că nu mă vopsesc pe păr cu vopsea, ci cu sânge de corupt, că cineva a vrut să-mi ofere un mărțișor de 1 martie și eu nu am vrut să-l primesc că nu avea chitanță și l-am arestat.

Mă amuză să citesc asemenea lucruri, dar cred că cei care mă cunosc și intră în contact cu mine își dau seama că sunt un om obișnuit. Nu am nici trei capete, nici cinci mâini, nici puteri supranaturale, n-am o baghetă magică.

Sunt un om ca oricare alt om, o femeie ca oricare altă femeie de vârsta mea”, a povestit Laura Codruța Kovesi, într-un interviu acordat revistei Elle în urmă cu mai mulți ani.

Laura Codruța Kovesi susține că nu vrea să candideze pentru președinție

Despre Laura Codruța Kovesi se mai spune că ar putea fi un candidat surpriză la alegerile prezidențiale care vor avea loc în anul 2024. Potrivit informațiilor din presă, Kovesi ar putea fi susținută de USR într-o competiție electorală în care să-i înfrunte pe Mircea Geoană, George Simion sau chiar pe Nicolae Ciucă. Informația a fost dezmințită de Kovesi, care a declarat, în luna iulie, că nu este interesată de o carieră politică.

ADVERTISEMENT