News

Misterul cerului roşu din China a fost lămurit. Ce stă în spatele imaginilor apocaliptice

Imagini apocaliptice surprinse în China. Locuitorii din regiunea Zhoushan s-au speriat când au văzut cerul roșu. Mulți au crezut că vine Apocalipsa, dar oamenii de știință au venit cu explicații.
10.05.2022 | 21:31
Misterul cerului rosu din China a fost lamurit Ce sta in spatele imaginilor apocaliptice
Cum explică oamenii de știință apariția cerului roșu, în Zhoushan, China. Sursa foto: Twitter/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Apar explicații după apariția cerului roșu, în seara zilei de sâmbătă, 7 mai, în regiunea Zhoushan, situată în apropiere de Shanghai. Mulți oameni l-au catalogat drept un semn rău, care prevestește sfârșitul lumii, însă experții au venit explicații.

Cum explică meteorologii apariția cerului roșu în China

”Va fi un cutremur în şapte zile, nu este normal să vezi cerul înroşindu-se total”/”Ziua Judecăţii  se apropie”, sunt o parte dintre comentariile care se găsesc pe rețelele de socializare, la postările cu cerul roșu din China.

ADVERTISEMENT

De altfel, au fost și persoane mai optimiste care au asociat momentul cu vitalitatea sau prosperitatea. Potrivit Independent, meteorologii din Zhoushan au spus că cerul a căpătat un aspect înfricoșător în urma luminilor roșii refractate de bărcile din regiune, de pescuit.

Bărcile sunt dotate cu reflectoare cu lumină roşie, care s-a refractat în apă, iar apoi pe cer.

”Luminile roşii au venit de la bărcile noastre de pescuit. Le avem pornite când pescuim. Lumina roşie s-a refractat din apă şi s-a proiectat spre cer, provocând un fenomen asemănător mirajului.

ADVERTISEMENT

Este foarte frecventă în special în jurul zonelor de coastă”, au mai explicat meteorologii.

Vremea a contribuit la apariția cerului roșu

De asemenea, s-a exclus posibilitatea existenței unui incendiu în orașul-port, dar s-a aflat că la momentul fenomenului vremea a contribuit.

Concret, cerul era înnorat, iar în aer era burniță și așa a avut loc refracția. Totodată, s-au format aerosoli care au contribuit și ei la apariția cerului roșu.

ADVERTISEMENT

Cerul a revenit la normal a doua zi

Mai mult, meteorologii au clarificat că nicio activitate geomagnetică și solară nu a provocat momentul ”apocaliptic”. Având în vedere situația nemaiîntâlnită,  în noaptea de sâmbătă spre duminică, biroul meteorologic din Zhoushan a emis o avertizare de cod galben de ”vizibilitate redusă”.

Din fericire, a doua zi dimineață, locuitorii din Zhoushan au scăpat de panică. Cerul și-a recăpătat culoarea normală.

ADVERTISEMENT
Tags: