Life

Misterul de la Castelul Windsor. Ce ar fi văzut Regina Elisabeta într-o noapte, în celebra reşedinţă

Misterul straniu de la Castelul Windsor are legătură cu unii dintre foștii monarhi. Într-o noapte, Regina Elisabeta ar fi văzut o fantomă în celebra reședință regală.
11.11.2021 | 18:17
Misterul de la Castelul Windsor Ce ar fi vazut Regina Elisabeta intro noapte in celebra resedinta
Misterul de la Castelul Windsor. Ce ar fi văzut Regina Elisabeta într-o noapte. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a ar fi și sora ei, Prințesa Margaret, ar fi văzut fantoma unui fost monarh la Castelul Windsor. Misterul este unul straniu și mai multe persoane au susținut că au fost văzute fantome ale unora dintre foștii monarhi și ale soțiilor acestora.

Despre Castelul Windsor se spune că este cea mai bântuită dintre reședințele regale.

Misterul de la Castelul Windsor. Ce ar fi văzut Regina Elisabeta în celebra reşedinţă regală

Regina și sora ei, Prințesa Margaret, ar fi văzut fantoma Regina Elisabetei I la Castelul Windsor. Aceasta a domnit în perioada 1558 – 1603 și a fost ultimul monarh al Casei Tudor.

ADVERTISEMENT

Se spune că fantoma Reginei Elisabeta I s-ar plimba în tocuri prin sala de lectură, deși este văzută, în general, în bibliotecă. Conform The Express, se crede că pașii acesteia se aud înainte ca ea să fie văzută.

Richard Jones, autorul cărții „Haunted Castles of Britain and Ireland” („Case bântuite din Marea Britanie și Irlanda”), și-a amintit povestea unui paznic care a văzut fantoma în camera alăturată a bibliotecii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, și fantoma lui George al II-lea ar fi fost văzută într-o altă cameră de sub bibliotecă. Fostul monarh a mai fost închis în camera respectivă atunci când avea episoade de „nebunie”.

Mai mulți martori susțin că l-au văzut și pe Regele George al III-lea în Castelul Windsor. „Este văzut uitându-se pe fereastră din camera în care a fost adesea închis”, a relatat un martor pentru BBC Berkshire. Alte surse susțin că acesta a fost văzut într-unul dintre dormitoarele reședinței regale.

ADVERTISEMENT

Și Regele Henric al VIII-lea ar fi fost văzut pe parapetele castelului înainte să dispară printr-un zid. Anne Boleyn, soția acestuia, care a fost decapitată, ar fi fost văzută plângând de la o fereastră a castelului.

Palatul Hampton Court, „bântuit” de fantome

Și la Palatul Hampton Court ar fi fost văzute mai multe fantome. Printre acestea se numără și două din cele șase soții ale lui Henric al VII-lea, potrivit Historic Royal Palaces, o organizație caritabilă care administrează palatul.

ADVERTISEMENT

Se spune că Jane Seymour, a treia sa soție, care a născut în palat în 1537, după care a murit, apare acolo de ziua fiului ei. De asemenea, se crede că Catherine Howard, a cincea soție a lui Henric al VIII-lea, bântuie palatul. Aceasta a fost acuzată de adulter și trădare.

După ce a fost arestată la Palatul Hampton Court, Catherine a scăpat de paznici și a fugit printr-o sală, implorând iertare.

A fost arestată din nou și apoi executată în Turnul Londrei. Vizitatorii au susținut că țipetele ei au fost auzite în hol, denumit acum Haunted Gallery (Galeria Bântuită).

ADVERTISEMENT