News

Misterul Diatlov. 9 tineri au fost găsiți morți în condiții greu de crezut: dezbrăcați și înghețați, cu trupurile zdrobite, o tânără nu mai avea limbă

Ce este, de fapt, misterul Diatlov. Nouă tineri, găsiți morți în condiții suspecte și inexplicabile. Unii nu mai aveau deloc haine, iar o tânără nu avea limba.
15.09.2022 | 08:18
Misterul Diatlov 9 tineri au fost gasiti morti in conditii greu de crezut dezbracati si inghetati cu trupurile zdrobite o tanara nu mai avea limba
Incidentul Diatlov. De ce ar fi murit cei nouă studenți. sursa foto: Wikimedia Commons, Cinemagia / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Au trecut 60 de ani de la aceste decese care au rămas fără răspuns și până acum. Acum a apărut o nouă teorie care ar explica moartea suspectă a celor nouă excursioniști din Pasul Diatlov.

Nouă tineri, găsiți morți în condiții greu de imaginat. O femeie avea limba scoasă

În februarie 1959 un grup de nouă excursioniști și-a instalat tabăra pe versantul Kholat Saykhl, „Muntele Mort”.

ADVERTISEMENT

Aceștia erau conduși de Igor Dyatlov, de unde și numele primit ulterior de această trecătoare din Munții Ural, care a devenit simbol al unei tragedii care a fascinat Rusia zeci de ani.

Filmul nopții faditice nu poate fi explicat de nimeni, pentru că toți au fost găsiți morți. Dintr-un motiv inexplicabil până acum, după ce s-au instalat, toți membrii expediției au fugit din cort spre o pădure.

ADVERTISEMENT

Au parcurs mai mult de un kilometru, dar și-au lăsat hainele și încălțămintea în cort. Aceștia nu s-au mai întors niciodată în cort, ci aveau să își găsească moartea prin nămeți.

Când echipele de salvare au ajuns la tineri, aceștia erau deja morți de o lună. Toți membrii expediției erau schiori experimentați, așa că misterul în ceea ce îi privește a fost și mai mare.

ADVERTISEMENT

Scene greu de privit pentru anchetatori

Scenele de la fața locului erau greu de privit, dar și de înțeles. Cortul era tăiat pe interior, iar excursioniștii erau împrăștiați în afara lui, unii complet dezbrăcați, alții semi-nud.

Unii aveau răni și traumatisme, în timp ce alții aveau arsuri pe corp, iar una dintre tinerele rusoaice nu mai avea limbă. De asemenea, două dintre victime nu mai aveau globii oculari.

ADVERTISEMENT

Patru dintre cele nouă victime avuseseră traumatisme puternice, ca după un accident de mașină.

Totuși, teoria care s-a dezvoltat era că aceștia au murit din cauza unei avalanșe, dar rănile profunde ale acestor victime nu se mai potriveau cu ea.

Misterul a fost adâncit și de faptul că hainele unor dintre victime aveau urme de materiale radioactive pe ele, așa că atunci s-a vorbit inclusiv de un experiment militar rusesc. S-a mai spus și că localnicii au vrut să îi ucidă pe cei nouă excursioniști.

Reluarea cercetărilor despre acest eveniment a fost făcută în 2020, când concluzia oficială a rușilor a fost că o „avalanșă în plăci” le-a pricinuit moartea celor nouă excursioniști.

ADVERTISEMENT
Tags: