Fotbal intern

Mihai Bordeianu confirmă Fanatik! Misterul neconvocării la naţională: “Mi-au spus că nu au nevoie de mine”

11.11.2020 | 11:56
Mihai Bordeianu confirma Fanatik Misterul neconvocarii la nationala Miau spus ca nu au nevoie de mine
Misterul neconvocării lui Mihai Bordeianu la naţională! Mirel Rădoi s-a sucit în ultima secundă. Exclusiv (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a anunţat miercuri lotul pe care îl va folosi la cele trei meciuri ale naţionalei din luna noiembrie, iar absenţa unui nume a surprins. FANATIK îţi prezintă misterul neconvocării lui Mihai Bordeianu, fotbalist care a dispărut de pe listă în ultima secundă.


UPDATE, 11 noiembrie, ora 11:59 / Mihai Bordeianu a rupt tăcerea şi a confirmat că s-a aflat pe lista preliminară a lui Mirel Rădoi, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate încă de pe 5 noiembrie, însă i s-a transmis că nu mai este nevoie de el la naţională.

ADVERTISEMENT

“Am primit convocarea preliminară, dar apoi mi-au spus că nu mai au nevoie de mine. Poate nu corespund pentru postul de mijlocaş. Sunt acelaşi jucător ca la CFR Cluj, nu m-am schimbat. Nu pot să fac nimic altceva decât să respect decizia lor. Cât timp voi juca, mă voi gândi la naţională”, a declarat Mihai Bordeianu la PRO X.


ŞTIRE INIŢIALĂ – 5 noiembrie, ora 09:43

Proaspăt transferat de la CFR Cluj la Al-Qadisiyah, echipă din prima ligă a Arabiei Saudite, Mihai Bordeianu a ratat convocarea pentru cele trei meciuri ale naţionalei României din luna noiembrie.

ADVERTISEMENT

FANATIK îţi prezintă drumul lui Mihai Bordeianu, de la jucător care se afla pe lista lărgită a lui Mirel Rădoi la neconvocarea pentru partidele cu Belarus, Norvegia şi Irlanda de Nord.

Mihai Bordeianu se afla pe lista lărgită a lui Mirel Rădoi pentru naţională

FANATIK a aflat că Mihai Bordeianu se afla pe lista lărgită a lui Mirel Rădoi pentru cele trei meciuri ale României din luna noiembrie. Ba mai mult, oficialii FRF au vorbit cu jucătorul transferat recent la Al-Qadisiyah şi i-au transmis că selecţionerul se va baza pe el la ultima acţiune a lotului reprezentativ din 2020.

ADVERTISEMENT

Mihai Bordeianu avea oportunitatea acum să-şi mai treacă cel puţin o selecţie în palmares, mai ales că România va juca un meci amical cu Belarus şi două partide în Liga Naţiunilor, cu Norvegia şi Irlanda de Nord. Fostul mijlocaşul al lui CFR Cluj are deja două selecţii la naţională, ambele bifate în toamna lui 2019.

Era 95% în lot după ce Alexandru Creţu a fost depistat pozitiv cu coronavirus

Pe lângă faptul că oficialii FRF au discutat cu Mihai Bordeianu, fotbalistul de 28 de ani profita şi de faptul că Alexandru Creţu nu poate fi chemat la lot pentru meciurile din noiembrie. Mijlocaşul lui NK Maribor a fost depistat recent cu coronavirus şi a ieşit din planurile lui Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după ce s-a aflat că Alexandru Creţu, concurentul pe post al lui Mihai Bordeianu, va absenta din cauza problemelor medicale, jucătorul lui Al-Qadisiyah a devenit favorit la un loc în lotul naţionalei României.

Dan Petrescu regretă plecarea lui Mihai Bordeianu

Mihai Bordeianu era unul dintre favoriţii lui Dan Petrescu, iar antrenorul campioanei României regretă plecarea mijlocaşului de 28 de ani în Arabia Saudită. “Bordeianu a plecat, nu avem cum să îl înlocuim în Europa League. Dacă se accidentează Hoban, rămân fără mijlocaș în Europa League. Noi avem 18 jucători pe listă”, spunea Dan Petrescu după meciul cu Young Boys Berna.

De altfel, FANATIK a anunţat în exclusivitate că CFR Cluj a refuzat să-l vândă pe Mihai Bordeianu la Al-Qadisiyah, însă formaţia din Arabia Saudită a plătit clauza de reziliere a jucătorului.

  • 1.400.000 de euro este cota lui Mihai Bordeianu

Mirel Rădoi a ales un jucător cu puţină experienţă în locul lui Bordeianu

Mirel Rădoi i-a surprins pe toţi cu lotul convocat pentru meciurile din luna noiembrie. Pe lângă Mihai Bordeianu, de pe listă mai absentează Nicuşor Stanciu sau Alex Mitriţă, în timp ce Ianis Hagi a fost lăsat la selecţionata U21. Marea surpriză a selecţionerului a fost convocarea lui Alexandru Albu în locul lui Mihai Bordeianu.

Alexandru Albu a jucat în sezonul trecut la Academica Clinceni şi a fost transferat în vară de UTA Arad. La “Bătrâna Doamnă”, fotbalistul de 27 de ani a jucat nouă meciuri în Liga 1, în cinci dintre acestea fiind folosit pe postul de mijlocaş defensiv.

  • 500.000 de euro este cota lui Alexandru Albu

Lotul convocat de Mirel Rădoi pentru meciurile naţionalei din luna noiembrie

Portari: Ciprian Tătărușanu (AC Milan/Italia, 72 de selecții/0 goluri), David Lazar (Astra Giurgiu, 0/0), Valentin Cojocaru (FC Viitorul, 0/0)

Fundași: Valentin Crețu (FCSB, 0/0), Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 1/0), Iulian Cristea (FCSB, 1/0), Mihai Bălașa (Universitatea Craiova, 8/0), Bogdan Țîru (Jagiellonia/Polonia, 2/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 11/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 21/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 17/0), Mario Camora (CFR Cluj, 1/0)

Mijlocași: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 23/1), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 42/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas/Ungaria, 5/1), Eric Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 4/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 4/0), Alexandru Albu (UTA Arad, 0/0), Denis Man (FCSB, 4/1), Florin Tănase (FCSB, 3/0)

Atacanți: George Pușcaș (Reading/Anglia, 19/7), Denis Alibec (Kayserispor/Turcia, 15/2)

Programul naţionalei României în luna noiembrie

  • România – Belarus (amical) – 11 noiembrie
  • România – Norvegia (Liga Naţiunilor) – 15 noiembrie
  • Irlanda de Nord (Liga Naţiunilor) – 18 noiembrie

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,86 este cota pentru ”peste 2,5 goluri marcate” la meciul România-Norvegia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: