News

Mită de cinci mii de lei, din partea unui șofer prins băut la volan

Un șofer s-a urcat băut la volan, negândindu-se că va fi oprit de polițiști. În încercarea de a scăpa cu basma curată, bărbatul a oferit oamenilor legii o mită de peste cinci mii de lei
12.01.2022 | 10:56
Mita de cinci mii de lei din partea unui sofer prins baut la volan
ADVERTISEMENT

O mită de peste cinci mii de lei a încercat să ofere un șofer prins băut la volan polițiștilor. Încercările suspectului de a-i convinge pe oamenii legii să îl lase să scape nevinovat nu au avut rezultatul sperat de individ.

Mită de cinci mii de lei, din partea unui șofer prins băut la volan

Un conducător auto în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost depistat zilele trecute, de polițiștii Biroului Rutier Craiova, în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice.

ADVERTISEMENT

După ce a fost oprit în trafic, șoferul a fost testat cu etilotestul. Aparatul a indicat o valoare de 0,74 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, individul ar fi trebuit să meargă la spital pentru recoltarea probelor biologice astfel încât să îi fie stabilită alcoolemia din sânge. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, din cauza refuzului șoferului.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, conducătorul auto a fost condus la sediul Biroului Rutier, pentru a-i fi întocmit un dosar de cercetare penală pentru refuzul de prelevare a mostrelor biologice.

Nici la sediul Poliției, șoferul nu și-a dat seama că a comis o infracțiune. Ba mai mult, a încercat să-i mituiască pe polițiști cu o sumă considerabilă.

ADVERTISEMENT

“Îți dau 5200 lei să mă lași în pace…”, a spus individul prins băut la volan, cu speranța că va scăpa fără dosar penal.

Cei doi polițiști au sesizat Serviciul Județean Anticorupție Dolj cu privire la intențiile șoferului, iar la scurt timp a fost organizată acțiunea de prindere în flagrant.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost prins în timp ce oferea oamenilor legii suma de 5.200 de lei, așa că s-a ales cu încă un dosar penal, doar de această dată pentru dare de mită.

Polițiștii, apreciați de oamenii din online

Întâmplarea a fost publicată și în mediul online, pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol. Aceasta a avut mii de aprecieri, comentarii și distribuiri.

Polițiștii care au refuzat să primească mită de peste cinci mii de lei au fost lăudați de cetățeni.

“Bravo băieți ! Va respect pentru asta, sunt destule persoane care lucrează pentru stat și sunt ușor de corupt și sunt prea mulți de aia nu merg lucrurile.

Sunteți un exemplu și sper ca și majoritatea restului de colegi sa se țină de treaba ca reprezintă ceva aceasta uniformă. Mulțumesc!”, este unul dintre mesajele dedicate oamenilor legii.

ADVERTISEMENT