Mită electorală într-un sat din Sibiu. Polițiștii sunt pe urmele celor care au împărțit pachete sătenilor

Adrian Ilie   
în HotNews
05/12/2020, 21:34
Mită electorală într-un sat din Sibiu. Polițiștii sunt pe urmele celor care au împărțit pachete sătenilor
Polițiștii au început cercetarea penală in rem/ Foto: Hepta

Poliția din Mediaș a început cercetările într-un caz de posibilă corupere electorală după ce au fost sesizați că în localitatea Ighișul Nou sătenilor li s-au împărțit pachete pentru a-i determina să voteze într-un anumit fel la alegerile parlamentare de duminică.

S-a început întocmirea de acte premergătoare urmăririi penale după ce cercetarea a confirmat că există indicii serioase privind comiterea infrațiunii de corupere a alegătorilor.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Mediaş s-au deplasat la faţa locului unde au identificat trei persoane care, în cursul acestei zile, primiseră de la doi bărbaţi pachete conţinând dulciuri şi rechizite”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Sibiu, citat de Agerpres.

Mita electorală, pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani

Cercetarea in rem privind săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor a fost declanșată în conformitate cu prevederile articolului 386 alineatul 1 din Codul Penal care prevede că oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

În continuare, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş, poliţiştii medieşeni desfăşoară cercetări în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi aplicării măsurilor legale în consecinţă”, a precizat IPJ Sibiu.

Închide ×