ADVERTISEMENT
Hotnews

MITĂ LA PRIMĂRIE. Şef, prins în flagrant de DNA

MITĂ LA PRIMĂRIE. Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 15 ianuarie 2015 ora 2:55 până la data de 16 ianuarie...
Autor: Andrei Vornicu | 15.01.2015 | 12:11
MITĂ LA PRIMĂRIE. Şef, prins în flagrant de DNA

MITĂ LA PRIMĂRIE. Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 15 ianuarie 2015 ora 2:55 până la data de 16 ianuarie 2015 ora 2:55, a inculpatei NĂSTASE DANIELA, şef Serviciu resurse umane la Primăria Sectorului 2 Bucureşti, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

ADVERTISEMENT

nastase-daniela-465x390

În ordonanţa de reţinere se arată că, în cauză, există date şi indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

ADVERTISEMENT

MITĂ LA PRIMĂRIE. În cursul lunii noiembrie 2014, la propunerea unei persoane, denunţător în cauză, inculpata Năstase Daniela care ocupă postul de şef al Serviciului resurse umane la Primăria Sectorului 2 Bucureşti, a acceptat ca, în schimbul sumei de 11.000 euro, să intervină pe lângă un alt funcţionar din aceeaşi instituţie, angajat la Serviciul spaţiu locativ, pentru ca acesta să înregistreze cinci dosare pentru solicitarea de apartamente ANL ale unor persoane recomandate de denunţător, fără ca solicitanţii să fie prezenţi personal, aşa cum impun dispoziţiile legale.

Pentru acest serviciu, inculpata Năstase Daniela intenţiona să ofere celuilalt funcţionar 1.000 din cei 11.000 euro.

ADVERTISEMENT

MITĂ LA PRIMĂRIE. De asemenea, în schimbul sumei amintite, inculpata şi-a luat angajamentul faţă de denunţător să facă demersuri pe lângă persoane cu putere de decizie din instituţia în care îşi desfăşura activitatea pentru ca cererile depuse fie aprobate, garantând în acest sens.

La data de 14 ianuarie 2015, inculpata NĂSTASE DANIELA a primit de la denunţător suma de 11.000 euro, potrivit celor convenite anterior, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

ADVERTISEMENT

MITĂ LA PRIMĂRIE. Inculpatei i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 15 ianuarie 2015, la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

sursa: stiripesurse.ro

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!