Sport

Mitică Dragomir a sesizat un detaliu inedit legat de echipa națională a României la EURO: „Performanța nu e grozavă”

Mitică Dragomir a analizat parcursul României la Euro 2024. Fostul șef LPF i-a remarcat pe fanii naționalei, dar a rămas dezamăgit de joc
04.07.2024 | 12:45
Mitica Dragomir a sesizat un detaliu inedit legat de echipa nationala a Romaniei la EURO Performanta nu e grozava
Mitică Dragomir a sesizat un detaliu inedit legat de echipa națională a României la EURO: „Performanța nu e grozavă” FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir a tras linie după ce România a fost eliminată de la Euro 2024. „Tricolorii” au încheiat competiția cu două înfrângeri, o victorie și un rezultat de egalitate. Un singur lucru i-a plăcut în mod deosebit fostului șef LPF.

Mitică Dragomir, despre naționala României la Euro 2024: „Așa ceva nu cred că va mai fi în istorie”

Echipa națională a României a fost susținută mai puternic ca oricând la Campionatul European din Germania. Peste 30.000 de conaționali i-au încurajat pe „tricolori” de pe stadioanele din Munchen, Koln și Frankfurt. A fost detaliul care l-a impresionat cel mai tare pe Mitică Dragomir.

ADVERTISEMENT

„Am revenit cu picioarele pe pământ. Domne, e bine să 0 felicităm pentru ce au făcut. Și pe antrenorul Edi, dar nimeni nu a spus că noi acum ne-am calificat din 24 de echipe. În 2008, ne-am calificat cu 16 echipe.

Acum au băgat 24 de echipe. Noi ne-am calificat cu două echipe în război (n.r. Belarus și Israel), care n-au jucat pe terenul lor, cu a treia (n.r.- Ucraina), aici, de am crezut că ne bat de ne usucă și a fost invers.

ADVERTISEMENT

Dar, performanța nu e grozavă, dar e bună. Pentru că am dat satisfacție unor români, care suferă în străinătate săracii. Ei trebuiau să își verse amarul și frustrările pentru că n-au plecat de bine din țară și pentru ei asta a fost o refulare extraordinară. Publicul ăsta, vrei nu vrei nu ai cum să nu îl iubești, dacă ești român.

Masa a fost fericită că au avut unde să se dezlănțuie, iar spectacolul din tribune este unic. Așa ceva nu cred că va mai fi în istorie. Putem să câștigăm Cupa Mondială. La imn suntem pe primul loc în lume! Nici americanii nu bagă cum băgăm noi. Și eu am fost mândru de chestia asta.

ADVERTISEMENT

Echipa națională este de felicitat. Pentru rezultate, mai puțin. Nu am făcut jocuri extraordinare. Din punct de vedere tactic, Edi Iordănescu a jucat bine. Și aseară. Că la valoarea echipei noastre puteam să luăm șapte”, a declarat Dumitru Dragomir, în exclusivitate la „MaxProfețiile lui Mitică”.

Eliminată după 0-3 cu Olanda, naționala României a ratat egalarea celei mai bune performanțe a ei la un Campionat European. În 2000, Hagi & Co. au ajuns până în sferturile de finală. Totuși, la turneul final din Belgia și Olanda, desfășurat în urmă cu 24 de ani, au participat 16 echipe în loc de 24.

ADVERTISEMENT

Pentru „tricolori” urmează acum să se pregătească de preliminariile lui World Cup 2026, dar nu înainte de a juca în Liga Națiunilor, care va începe în septembrie. România face parte din Grupa 2, Liga C, alături de Cipru, Kosovo și Lituania.

Mitica Dragomir, DISCURS FARA MENAJAMENTE despre FANII ROMANIEI de la EURO 2024

ADVERTISEMENT