Sport

Mitică Dragomir dă de pământ cu fundașii naționalei după România – Belgia 0-2 și laudă un fotbalist român: „E cel mai bun de la EURO 2024”

Evoluția ”tricolorilor” din meciul cu Belgia l-a dezamăgit pe Dumitru Dragomir. Cine ste singurul jucător din echipa României care a făcut față ”Diavolilor Roșii”.
23.06.2024 | 15:02
Mitica Dragomir da de pamant cu fundasii nationalei dupa Romania  Belgia 02 si lauda un fotbalist roman E cel mai bun de la EURO 2024
“APARAREA VARZA!” Mitica Dragomir, ELOGII pentru Florin Nita dupa Romania - Belgia 0-2
ADVERTISEMENT

Naționala României nu a reușit să producă minunea. ”Tricolorii” au fost învinși cu 0-2 de Belgia, o echipă mult mai bună din punct de vedere al valorii individuale a fotbaliștilor. Lukaku, De Bruyne și Doku au avut câteva ocazii imense, însă Florin Niță a avut parade de excepție și a evitat un rezultat rușinos.

”Dacă nu era Niță în poartă, luam 6-7”. Mitică Dragomir, dezamăgit de jocul României din meciul cu Belgia

Dumitru Dragomir a vorbit în emisiunea “MAX Profețiile lui Mitică” despre jocul României din meciul cu Belgia. „Oracolul din Bălcești” a lăudat un singur fotbalist din echipa lui Edi Iordănescu, despre care spune că este cel mai bun pe poziția sa la Campionatul European din Germania. El a declarat:

ADVERTISEMENT

„Bine că nu ne-au dat 7. Dacă nu era Niță în poartă, luam 6-7. E cel mai bun portar al Campionatului European. Spunea Șumudică că îl ia în Arabia Saudită. Unde se duce, dă lovitura. Orice portar ar fi luat cel puțin încă două aseară. E senzație”.

În plus, Dumitru Dragomir a criticat jocul defensiv al României. Fostul președinte LPF nu a fost impresionat nici măcar de fundașul celor de la Tottenham, Radu Drăgușin, care în opinia sa a pierdut mult prea multe dueluri cu atacanții adverși.

ADVERTISEMENT

„Toată apărarea varză. Mai ales fundașii centrali. Ce le-a făcut Lukaku… Bai, fratele meu, stă pe loc și nu aveai ce să-i faci. A fost o echipă care a depășit România valoric. Trebuie să fim conștienți de acest lucru. Nu trebuie să-i criticăm. Când joacă bine îi lăudăm, când joacă mai nasol, le scoatem greșelile în evidență.

(n.r. Nici Drăgușin nu ți-a plăcut?) Nu. Nici nu l-a ținut el pe Lukaku. O perioadă foarte scurtă l-a ținut el și chiar și atunci l-a scăpat. El s-a bazat pe viteză, dar sunt alții… De Bruyne joacă unde joacă, e cel mai bun din lume. Lui Doku ce să-i faci. Și eu și nepoții mei am spus: Am scăpat bine. Puteau să ne facă de râs”, a explicat Mitică Dragomir în emisiunea“MAX Profețiile lui Mitică”.

ADVERTISEMENT

Naționala Belgiei și-a demonstrat fără dubii valoarea. ”Tricolorii” nu au existat în prima repriză. Doku și Lukebakio au trecut fără probleme de fundașii români. În partea secundă, echipa lui Edi Iordănescu a avut câteva oportunități bune de a înscrie. Dennis Man și Valentin Mihăilă au ratat incredibil, iar Kevin de Bruyne ne-a pedepsit, înscriind după o pasă de la portar.

România rămâne favorită pentru calificarea în optimi la EURO 2024

Deși ”tricolorii” au pierdut cu 0-2, România nu a dezamăgit până în acest moment la Campionatul European din Germania. Naționala lui Edi Iordănescu rămâne pe primul loc în grupă datorită golaverajului obținut după victoria cu 3-0 în fața reprezentativei Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Pentru o calificare în optimile de finală ale turneului final, România are nevoie de numai un punct în meciul cu Slovacia din ultima rundă. Conform regulamentului UEFA, primele două locuri se califică automat în fazele superioare, iar cele mai bune patru locuri trei merg mai departe de asemenea.

  • 2,10 este cota MAXBET pentru pronosticul „X solist” la meciul Slovacia – Ucraina

Mitică Dragomir dă de pământ cu fundașii naționalei după România - Belgia, 0-2, și laudă un fotbalist român! „E cel mai bun de la EURO 2024”

ADVERTISEMENT