Sport

Mitică Dragomir dezvăluie cauzele pentru care fotbalul românesc e la pământ! Propunere uluitoare pentru președintele României: peste 1.000 de ore de antrenament pe an

Mitică Dragomir a făcut o serie de dezvăluiri privind cauzele pentru care fotbalul românesc a căzut complet în ultimele decenii, și vine cu o propunere tare.
05.07.2024 | 14:39
Mitica Dragomir dezvaluie cauzele pentru care fotbalul romanesc e la pamant Propunere uluitoare pentru presedintele Romaniei peste 1000 de ore de antrenament pe an
Cum s-ar putea îmbunătăți fotbalul cu ajutorul lui Iohannis, după părerea lui Mitică Dragomir / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Dumitru Dragomir a fost invitat într-o nouă ediție a emisiunii sale, MAX Profețiile lui Mitică, moderată de Horia Ivanovici. Emisiunea a succedat înfrângerea echipei naționale a României contra Olandei.

Cauzele pentru care fotbalul românesc e la pământ

Mitică Dragomir a discutat despre declinul fotbalului românesc, punctând câteva motive principale. Printre motive sunt lipsa unui minister dedicat sportului, a facilităților în mediul rural sau lipsa investițiilor în fotbal.

ADVERTISEMENT

„Când baza fotbalului nostru suferă.. I-a băgat în pușcărie pe jucători și pe conducători. I-a băgat pe principalii finanțatori. S-au speriat, au distrus terenurile de antrenament. Au distrus curțile școlilor, terenurile unde mai făceau puțin sport copiii.

Au scos sportul, nu mai e minister, care să aibă niște fonduri. Aria de selecție, centrele de copii și juniori, nu doar la fotbal, sunt o dezamăgire totală, mai puțin la canotaj. Doamna Lipa s-a zbătut și a luat fonduri, a făcut o bază de antrenament bună”, a spus Dragomir.

ADVERTISEMENT

Paralelă cu naționala Olandei

“Restul? Păi bine, fratele meu.. Aria de selecție a Olandei e din toată omenirea. Ați văzut câți oameni care aveau culoarea pielii și mai albă, și mai întunecată. Marea majoritate, unul sau doi care erau olandezi.

Restul din toată lumea, pentru că ei aduc copil de 10-12 ani. Super talentați, cu părinți. Le dau case la părinți și serviciu. În copii bagă medicamentație extraordinară și cine rezistă, rezistă, cine nu, la coșul de gunoi.

ADVERTISEMENT

Noi facem aria de selecție din București, Cluj, Timișoara, Constanța, Craiova.. Comune și sate nu facem, pentru că am distrus toate terenurile de fotbal. Marile talente au venit din comune și sate, în învățământ, în arte, nu au venit din centrele orașelor”, a spus fostul șef al LPF.

Campionatul European, un bonus major

Campionatul European organizat și de București în anul 2021 a fost un plus major, spune Mitică Dragomir. Investițiile corelate cu marele turneu au adus cinci stadioane, dar și o cale ferată Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă sau Ghencea, unde va juca FCSB Supercupa.

ADVERTISEMENT

“Curțile școlilor le-am închis, terenuri nu mai există, marea majoritate.. Am făcut 5 stadioane datorită lui Mircea Sandu că a adus Campionatul European aici. Am fost obligați să facem calea ferată de la Gara la Aeroport. Ce pretenții să avem? Avem nevoie de 1000 de ore de antrenament“, a spus Mitică Dragomir, în exclusivitate.

ADVERTISEMENT