Gigi Mulțescu s-a stins din viață. Sportul românesc a pierdut un mare antrenor și un mare om deopotrivă. „SMURD-ul”, așa cum era poreclit pentru felul în care reușea să salveze echipele din situații ingrate, a fost răpus de o pneumonie severă.
Mulțescu a trecut pe la multe echipe din România, dar și din afara țării. El va rămâne unul dintre cei mai importanți oameni care au jucat pentru Jiul Petroșani și Dinamo București. Ultimii săi ani de viață nu au fost însă foarte fericiți. Fostul antrenor a fost uitat de cluburile pe care le-a ajutat.
Vestea că Gheorghe Mulțescu a trecut în neființă a fost una zguduitoare. Ionel Culina, fostul ofițer de presă de la Dinamo, a făcut tragicul anunț. Ulterior, în presa din România au apărut informații despre felul în care antrenorul și-a petrecut ultimii ani.
Horia Ivanovici și Mitică Dragomir au purtat un scurt dialog despre decesul lui Gigi Mulțescu. Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal și-a exprimat regretul și a oferit un sfat din inimă tuturor oamenilor. El este de părere că fiecare persoană trebuie să se gândească și la viitor pentru a nu ajunge într-o situație în care să nu se descurce.
Mitică Dragomir: „Dumnezeu să-l odihnească. Cred că a fost bolnav de mult timp. Avea o figură de om bolnav. Îmi pare rău. Mă respecta. M-am întâlnit de multe ori cu el. Nu am avut interacțiuni în afaceri. El a fost un sportiv deosebit, iar eu am condus sportul”.
Horia Ivanovici: „Nu putea să-l ia cineva de la Dinamo? Să-i dea măcar 1000 de euro pe lună?”.
Mitică Dragomir: „El nu era la ananghie. Mulțescu nu a avut bani? Vai, îmi pare rău”.
Horia Ivanovici: „Eu chiar știu ce s-a întâmplat. Săracul a dus-o greu cu medicamentele. L-au uitat toți. Soția lui a stat cu el până în ultimul moment. M-a sunat soția lui plângând și mi-au venit în cap doar vorbele lui nea Mitică”.
Mitică Dragomir: „Sunt și oameni care nu pot să-și asigure bătrânețea. E un lucru mare să-ți pui un ban deoparte. Și 100 de euro pe lună te ajută. Dolarul tot dolar rămâne”.
Trupul neînsuflețit al lui Gigi Mulțescu va fi depus la stadionul Dinamo. Ceremonia de înmormântare va avea loc miercuri, la Cimitirul Reînvierea din cartierul bucureștean Colentina. Până atunci, oricine poate să-i aducă un omagiu fostului mare antrenor.
Gigi Mulțescu va rămâne în istoria fotbalului drept un jucător și un antrenor care mereu a evitat orice conflict. A sărit în ajutorul oricărei echipe, fără a avea pretenții. Celebrul gol de la 40 de metri în poarta celor de la Hamburg va fi revăzut și peste ani buni.