Life

Cu ce a fost înmormântat Mitică Popescu. Și-a dorit foarte mult acest lucru

Mitică Popescu a fost condus astăzi, 6 ianuarie 2023, chiar de Bobotează, pe ultimul său drum! Actorul urmează să fie înmormântat la Cimitirul Bellu din București.
06.01.2023 | 16:34
Cu ce a fost inmormantat Mitica Popescu Sia dorit foarte mult acest lucru
Mitică Popescu, înmormântat cu onoruri militare. Foto: FANATIK/ libertatea.ro
ADVERTISEMENT
06-01-2023
14:44

S-au tras trei salve de pușcă

S-au tras trei salve de pușcă la depunerea sicriului în groapă. Mitică Popescu fusese decorat cu Ordinul Național al României în grad de cavaler, chiar anul trecut, decorație care l-a însoțit până în ultima clipă.

Foto: FANATIK

 

Decorația lui Mitică Popescu, primită în 2022. Foto: FANATIK

 

06-01-2023
14:34

Mitică Popescu, înmormântat cu pălăria sa celebră și fularul de la Rapid

Mitică Popescu a fost înmormântat cu pălăria cu care apărea de cele mai multe ori în public, dar și cu fularul de la Rapid.

Foto: FANATIK
Foto: FANATIK

06-01-2023
14:22

Ultimele aplauze pentru Mitică Popescu

Sicriul cu trupul lui Mitică Popescu a fost scos din Capela Bellu în aplauzele celor prezenți la înmormântare.

Sicriul e descoperit și abia la groapă va fi acoperit.

Foto: FANATIK
Foto: FANATIK
Foto: FANATIK

06-01-2023
14:14

S-a încheiat slujba

Slujba de înmormântare a lui Mitică Popescu tocmai s-a încheiat. Sicriul cu trupul actorului a fost scos din capela de la Bellu.

La înmormântare participă foarte mulți microbiști din galeria Rapidului, echipă pe care actorul o iubea.

Foto: FANATIK
Foto: FANATIK
Foto: FANATIK
Foto: FANATIK

06-01-2023
13:11

A început slujba de înmormântare

A început slujba de înmormântare a actorului Mitică Popescu.

Reamintim că acesta va fi îngropat în Cimitirul Bellu din Capitală, fiind condus pe ultimul drum cu onoruri militare.

06-01-2023
13:00

Florin Zamfirescu: „Era egalul lui Fred Astaire”

florin zamfirescu
Florin Zamfirescu. Foto: FANATIK

 

Florin Zamfirescu a făcut o descriere scurtă și elocventă despre maestrul Popescu, în ziua înmormântării acestuia, în exclusivitate pentru FANATIK.

„Era egalul lui Fred Astaire. Era un om cum nu a mai fost, un om minunat”, ne-a spus actorul.

06-01-2023
12:55

Marian Râlea, primul actor care a ajuns la înmormântarea lui Mitică Popescu

O serie de personalități, oameni din lumea teatrului și filmului românesc, și nu numai, sunt așteptate să ajungă la Bellu.

Primul actor cunoscut care îl va conduce pe ultimul drum pe Mitică Popescu este Marian Râlea, surprins de FANATIK.

marian ralea
Marian Râlea, prezent la înmormântarea lui Mitică Popescu. Foto: FANATIK
06-01-2023
12:50

A ajuns și garda de onoare!

mitică popescu
Mitică Popescu, înmormântat la Cimitirul Bellu, cu gardă de onoare. Foto: FANATIK

 

onoruri militare
Foto: FANATIK

 

Garda de onoare a ajuns la Cimitirul Bellu, locul unde oamenii se despart azi de actorul Mitică Popescu.

Acesta va fi înmormântat cu onoruri militare.

06-01-2023
12:36

Mitică Popescu va fi înmormântat lângă marea sa iubire, Leopoldina

FANATIK vă prezintă prima imagine de la cimitirul Bellu,  unde va fi înmormântat, începând cu ora 15:00, actorul Mitică Popescu.

Locul său de veci este lângă cel al marii sale iubiri, Leopoldina Bălănuță.

inmormantare mitica popescu
Cimitirul Bellu, București. Aici va fi îngropat Mitică Popescu. Foto: FANATIK

Actorul Mitică Popescu a fost  înmormântat astăzi, 6 ianuarie 2023, la Cimitirul Bellu din București, iar pe ultimul drum a fost condus de familie, colegi de breaslă, dar și oamenii simpli care l-au iubit.

Știrea inițială: Mitică Popescu, înmormântat la Cimitirul Bellu

Ultimul drum al maestrului Mitică Popescu este spre locul său de veci, acolo unde va fi oficiată și slujba de înmormântare la care sunt așteptate mai multe persoane. Actorul care și-a petrecut aproape întreaga viață pe scenă, Teatrul Mic din București fiind, practic, a doua sa casă, primește azi aplauzele publicului pentru ultima oară.

ADVERTISEMENT

Trupul neînsuflețit al actorului care a fost și prezentator la TVR 2 a fost depus joi, 5 ianuarie 2023, în foaierul Teatrului Mic din Capitală. Aseară, sicriul a fost mutat în Cimitirul Bellu din București, unde acesta va fi îngropat azi în jurul orei 15:00. FANATIK vă va transmite cele mai emoționante imagini de la momentul dureros al acestei săptămâni, cel în care ne vom despărți definitiv de îndrăgitul artist.

Nu doar vedetele care l-au cunoscut au avut să îi aducă un omagiu actorului, ci și suporterii echipei de fotbal Rapid București, club sportiv cu care Mitică ținea.

ADVERTISEMENT

Galeria Rapidului i-a adus un ultim omagiu

Nenumărați suporteri din galeria Rapidului au mers, în număr de 400, la Cimitirul Bellu pentru a depune flori și lumânări, în frunte cu liderul Liviu Ungureanu, zis și „Bocciu”.

Mitică Popescu s-a stins din viață marți, 3 ianuarie, la Spitalul Elias din București. Acesta era internat în unitatea spitalicească din 29 decembrie 2022, cauza morții fiind infarctul. Medicii au încercat să facă tot posibilul pentru a-l salva, însă nu au reușit.

ADVERTISEMENT

Moartea acestuia a provocat durere și în rândul colegilor de breaslă. Tora Vasilescu a reacționat, chiar în ziua decesului, în exclusivitate pentru FANATIK, transmițând toate gândurile bune familiei și „un drum lin către stele” maestrului Popescu.

Tora Vasilescu, Florin Zamfirescu și Silviu Biriș, reacții în exclusivitate pentru FANATIK

„Îmi pare rău, lui Mitică Popescu, nu mai putem ura decât: “Drum lin printre stele”! Îi păstrez o amintire frumoasă, am filmat cu el în Glisando, Kira-kiralina o coproducție româno-franceză-maghiară, în filmul tv Scene din viața Mariei, mai multe sketch-uri la televiziune. Un coleg de mare generozitate, talent și plin de umor! Dumnezeu să-l odihnească!”, a declarat Tora Vasilescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Alți doi actori importanți ai teatrului, Florin Zamfirescu și Silviu Biriș, au marcat în felul lor dispariția actorului. „Teatrul Mic, în sertar, trusa lui de frizer. Toți bărbații se tundeau la el, avea de toate. Ne schimba și look-ul. A fost iubrie mare între el și Poldi (Leopoldina Bălănuță).

Ei se placuseră înainte, dar el fusese arestat și ea se măritase cu Ionescu John. Când a revenit Mitică la București, el murise, și într-o zi mi-a prezentat-o ca fiind soția lui. M-am bucurat mult pentru ei”, ne-a mărturisit Zamfirescu.

„Avea o mare răbdare și dragoste pentru noi, tinerii, dezarmantă și cuceritoare. De la el am învățat discreția și subtilitatea rostirii textului. Mitică Popescu avea un firesc de care te îndrăgosteai imediat. Mi-a fost un model de suplețe actoricească, Iar relația lui cu dna Poldi era gingașă, a fost un bărbat adevărat”, a fost și reacția lui Biriș.

ADVERTISEMENT