Sporturi

Miting la MTS! Canotorii se alătură protestatarilor. Video

02.08.2018 | 14:50
Miting la MTS Canotorii se alatura protestatarilor Video

Angajaţii din Tineret şi Sport au participat, joi, la un miting în faţa MTS, ei încetând activitatea între orele 10.00 şi 12.00. Aproximativ 200 de protestatari, angajaţi ai cluburilor şi altor asociaţii din subordinea Ministerului Tinerutului și Sportului au participat la acest miting.

”Vrem salarii ca voi”, ”Vreţi performanţă, plătiţi performanţă”, ”Sport şi tineret totul e defect”, au scandat manifestanţii, conform news.ro. Ei au afişat pancarte pe care scria: ”Nu ignoraţi profesionalismul din spatele medaliilor sportivilor români”, ”Nu uitaţi, sportul românesc este ambasadorul României”, ”Ne conduceţi prost, nu aveţi niciun rost”, ”Vrem salarii decente”.

Miting la MTS: ”Din 8 august se va intra în grevă generală”

Președintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a declarat că prin această acţiune se încearcă atenţionarea ministrului Ioana Bran asupra situaţiei extrem de complicate în care se află toată zona de resurse umane din federaţiile sportive şi direcţiile de tineret şi sport: ”Aplicarea legii 153 lasă urme adânci. Avem azi mai bine de trei sferturi din totalul salariaţi care sunt plătiţi la un nivel extrem de scăzut. Au venit 1.300 de lei net. În plus nu se ţine cont de responsabilitatea muncii, de vechimea pe care o au, sunt discrepanţe uriaşe în acest sistem. Mai mult, condiţiile de muncă sunt precare în zona de tineret, cei care lucrează în taberele şcolare trebuie să aibă grijă patru angajaţi la 90 de copii. Este inumam, oamenii lucrează aproape non-stop şi sâmbete şi duminici, acelaşi lucru se întâmplă cu cei care pregătesc federaţii sportive”.

Angajaţii din Tineret şi Sport au participat la un miting în faţa MTS, ei încetând activitatea între orele 10.00 şi 12.00
Angajaţii din Tineret şi Sport au participat la un miting în faţa MTS, ei încetând activitatea între orele 10.00 şi 12.00

Referitor la faptul că ministrul Ioana Bran a afirmat că salariile s-au majorat cu 20 la sută şi că o să crească până în 2022, Costin a spus această promisiune este de netolerat. ”Promisiunile doamnei ministru nu ţin de foame, iar această promisiune de creştere până în 2022 este de netolerat. Pentru că în sectorul bugetar, la aceeaşi meserie şi aceeaşi calificare, într-o altă zonă bugetară, sunt plătiţi dublu sau triplu. Nu vedem de ce salariaţii din tineret şi sport să fie discriminaţi. De luni de zile încercăm să găsim o soluţie pe calea dialogului. Toată lumea ştie, primul ministru, şeful partidului, dar nimeni nu vrea să-şi asume rezolvarea acestei probleme. Pe cale de consecinţă, au făcut grevă de avertisment, iar începând cu 8 august le urăm succes în a suplini inactivitatea pe care şi-o asumă oamenii noştri, adică intarea în grevă generală, în tot sistemul de tineret şi sport”, a precizat Dumitru Costin la mitingul de la MTS.

Întrebat dacă se pune problema boicotării competiţiilor sportive, Costin a răspuns: ”Consecinţa este aceasta, nu este vorba de boicot, în momentul în care aceşti oameni se opresc, sportivii trebuie să-şi pregătească singuri mâncarea, să-şi facă curat în camere”.

Gafă incredibilă a secretarului de stat Cosmin Butuza

Andy Nagy, preşedintele sindicatului naţional Sport şi Tineret, s-a întâlnit, joi, cu secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Cosmin Butuza, care i-a transmis că nu are nicio soluţie la cererile angajaţilor din MTS, subliniind că ministrul Ioana Bran şi-a luat liber. ”Am vorbit cu secretarul de stat şi ne-a spus că nu are niciun fel de soluţie, ne-am întâlnit cu el pentru că doamna minstru nu este, şi-a luat liber, deşi ştie că are grevă în toată ţara, asta este mergem mai departe, mergem la Guvern, să cerem demisia”,  le-a transmis Nagy protestatarilor.

Cosmin Butuza a comis o gafă incredibilă în cadrul unei conferințe de presă, folosind cuvândul ”tricoaie” în loc de tricouri. ”Avem 100 de ani de la Marea Unire și cred că trebuie să ne mândrim cu acest lucru, să arătăm și străinilor că suntem români, că ne mândrim cu Centenarul. Să punem Centenarul pe tricoaiele noastre, pe afișele noastre, pe tot ceea ce înseamnă!, a spus Butuza. Declaraţia acestuia a fost făcută în contextul în care Ministerul a premiat şase tineri care au participat la Campionatul European de Şah din Germania.

Canotorii vor concura cu banderolă albă la Campionatul European

Sportivii români de la Campionatul European de canotaj vor concura cu banderola albă în semn de solidaritate cu salariaţii din sport, a declarat secretarul Federaţiei Române de Canotaj, Sandu Pop.

”Cei care nu sunt în competiţii sunt în drum spre noi, iar componenţii loturilor de la CE vor concura cu banderola albă în semn de solidaritate cu salariaţii din sport.  Kinetoterapeutul lotului feminin, cu studii superioare, este încadrat cu salariul minin, deci pleacă acasă cu 1.150 de lei, iar antrenorul principal al lotului olimpic are salariu de 1.450 de lei net. Astea sunt salariile. Noi am fost uitaţi de fiecare dată pentru că nu am făcut scandal, ne-am văzut de treabă, dar nu se mai poate, sunt oameni care muncesc sâmbăta, duminica, sau sărbătorile legale şi nu au niciun beneficiu”, a declarat Sandu Pop.

El a mai spus că angajaţii din Tineret şi Sport sunt cei mai prost plătiţi bugetari din ţară: ”Este de înţeles nemulţumirea. Cum s-a putut rezolva pentru alte categorii, se putea rezolva şi pentru noi, ţinând cont de numărul mic de salariaţi. Majorările de care vorbea ministrul Bran sunt cele prevăzute de lege. În toate discuţiile cu noi, ministrul a promis doar că va analiza, am ajuns la limită pentru că nu avem parteneri de dialog”.