News

Miting PSD la Iași în ziua cu Summitul UE din Sibiu. Mesajul lui Liviu Dragnea

09.05.2019 | 10:24
Miting PSD la Iasi in ziua cu Summitul UE din Sibiu Mesajul lui Liviu Dragnea

Partidul Social Democrat marchează summit-ul UE din Sibiu cu un miting la Iași. Întrucât premierul României, Viorica Dăncilă, nu a primit invitația la întrunirea liderilor de pe continent chiar de Ziua Europei, social-democrații vor să contracareze evenimentul cu o întâlnire cu simpatizanții și membrii de partid în fosta capitală culturală europeană.

Miting PSD la Iași, în paralel cu summitul UE: Liviu Dragnea vorbește despre Germania nazistă

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a mers mult mai departe cu discursul politic de data aceasta și a mărturisit că social-democrații vor celebra victoria împotriva Germaniei naziste, un mesaj cel puțin controversat lansat cu ocazia evenimentului de la Sibiu. PSD  a vrut să mai facă un miting weekend-ul trecut, la Focșani, dar a renunțat pentru a evita un conflict cu liberalii.

Liviu Dragnea a scris în mesajul său postat pe Facebook că PSD rămâne un partid pro-european și va sărbători cei 12 ani de când România este membră a Uniunii Europene, la Iași. Totodată, a menționat victoria Coaliției Națiunilor Unite împotriva Germaniei naziste, care a dus apoi la instalarea bolșevismului în partea de est a Europei.

Klaus Iohannis participă la summitul UE de la Sibiu, chiar de Ziua Europei / sursa foto: Hepta.ro

Liderul PNL Iași, avertisment pentru PSD

„9 mai are o însemnătate cu totul aparte pentru români, care sărbătoresc astăzi data la care România și-a proclamat independența de stat, devenind, în cuvintele ministrului Mihail Kogălniceanu, o națiune de sine stătătoare. Celebrăm totodată, alături de țările din întreaga Europă, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite asupra Germaniei naziste.

A încheiat războiul pe continent, dar și momentul istoric în care a fost pusă piatra de temelie a Uniunii Europene – Familia din care facem parte de mai bine de 12 ani și de al cărei viitor trebuie să avem grijă împreună”, a scris Dragnea pe contul personal de Facebook.  Pesediștii sunt rugați, în același timp, de către liderul PNL Iași să renunțe la mitingul organizat într-o zi lucrătoare.

Marius Bodea spune că PSD paralizează Iașiul, iar asta se adaugă la o iritare profundă a localnicilor, mai ales că la ultimul eveniment din oraș pesediștii, în frunte cu președintele partidului, au fost huiduiți copios. Bodea spune că PSD vrea să se răzbune pentru că Dragnea a fost contestat pe 20 aprilie și a recurs la acest eveniment sfidător.