News

Mitingul transportatorilor, în Piața Victoriei, miercuri. Traficul va fi restricționat. Rute ocolitoare

19.03.2019 | 20:57
Mitingul transportatorilor in Piata Victoriei miercuri Traficul va fi restrictionat Rute ocolitoare

Miercuri, 20 martie, mitingul organizat de Federația Operatorilor Români de Transport(FORT) desfășurat în Piața Victoriei din Capitală, între orele 6:30 și 15:00 va veni la pachet cu restricționari ce țin de trafic.

Mitingul transportatorilor, în Piața Victoriei, miercuri. Restricții rutiere:

Conform Brigăzii Rutiere, în dimineața zilei de miercuri, se va restricționa traficul rutier pe Șoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piața Victoriei, respectiv Șoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piața Presei Libere, zona centrală-mediană, gradual, în funcție de sosirea participanților la manifestare, permițându-se circulația din ambele sensuri existente ale străzii Arh. Ion Mincu. Dacă va fi nevoie, traficul se va restricționa și pe strada Paris și breteaua care leagă Bulevardul Iancu de Hunedoara de Piața Victoriei.

De asemenea, tot de la primele ore ale dimineții, circulația în Piața Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului de pe două benzi de circulație pe sens, în fața Guvernului Românie, între Bulevardul Aviatorilor și Calea Victoriei, Bulevardul Ion Mihalache, Strada Buzești și Bulevardul Lascăr Catargiu.

Mitingul transportatorilor, în Piața Victoriei, miercuri. Traficul va fi restricționat. Rute ocolitoare
În dimineața zilei de miercuri, 20 martie, traficul va suferi modificări

Rute alternative:

  • Bulevardul Aviatorilor-Bulevardul Beijing-Strada Nicolae Caramfil- Bulevardul Aerogării-Șoseaua București-Ploiești
  • Bulevardul Ion Mihalache-Bulevardul Mareșal Averescu-Bulevardul Mărăști-Piața Montreal-Șoseaua București-Ploiești

Pietonii au obligația să ci rcule numai pe trotuare, să traverseze prin locurile special amenajate și semnalizate ori la culoarea verde a semaforului electric, după ce se asigură, și să nu staționeze pe partea carosabilă.

De altfel, aceasta nu este prima dată când transportatorii se răzvrătesc. Ultimul protest a avut scopul de a-l da jos de la putere pe ministrul Șova. „Patronatele, sindicatele şi federaţille din transportul rutier şi activităţile conexe îşi exprimă public dezaprobarea faţă de subpunctul de pe ordinea de zi a Comisiei de Dialog Social, privind proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor care va distruge întregul domeniu al Transporturilor rutiere.

Ministrul Lucian Şova ar trebui să-şi dea demisia sau să fie demis, după ce şi-a demonstrat incompetenţa, în repetate rânduri. Transportatorii vor ieşi în stradă, urmând să blocheze Capitala şi să întrerupă transportul în toată ţara, în perioada 25 septembrie-27 octombrie, dacă Ministerul de resort va continua lupta împotriva acestui sector de activitate, prin modificările propuse”