Stiri sportive

SURPRIZĂ uriaşă la Craiova: Mititelu a DEMISIONAT!

UPDATE 16.00. Adrian Mititelu a apelat la o strategie foarte ingenioasă ca să scape cu bine din procesul de la Braşov, unde era ameninţat cu pierderea dreptului de semnătură şi de administrare...
05.02.2014 | 16:00
SURPRIZA uriasa la Craiova Mititelu a DEMISIONAT

UPDATE 16.00. Adrian Mititelu a apelat la o strategie foarte ingenioasă ca să scape cu bine din procesul de la Braşov, unde era ameninţat cu pierderea dreptului de semnătură şi de administrare la FC U Craiova. A demisionat din funcţia de administrator special al clubului Universitatea Craiova. Fiind demisionar, cine şi din ce funcţie îi mai putea cere retragerea semnăturii şi a dreptului de administrare? “Eu mi-am prezentat demisia la instanţă încă de acum o săptămînă, deoarece eram incompatibil. Nu puteam să conduc şi societatea nouă, şi pe cea veche. Cei care au dorit să-mi ridice dreptul de administrare a clubului, trebuiau s-o facă înainte ca eu să depun planul de reorganizare al clubului la tribunal. Era clar că nu vor mai primi dreptul să atace în instanţă pînă cînd acel plan nu va primi un răspuns din instanţă”, a dezvăluit Adrian Mititelu pentru FANATIK.RO.

UPDATE 13.55: Adrian Mititelu a explodat după ce procesul de la Braşov s-a terminat. “În această dimineaţă, Mircea Sandu şi Mihai Rotaru (n.r. – unul dintre patronii de la rivala CS U) au încercat să-mi dea o lovitură de graţie. Am tăcut, dar nu mai pot s-o fac, deoarece nu pot să accept să mai fiu terfelit şi călcat în picioare, iar brandul Universitatea Craiova să fie batjocorit de aceşti oameni. Mircea Sandu şi Mihai Rotaru sînt în spatele celor de la EuroExpo, care au cumpărat o creanţă de la noi. Ne-au băgat pe gît un administrator judiciar (n.r. – Ionaşcu), cel care, la rîndul lui, a încercat să mă distrugă. M-am interesat şi am aflat că acest om a fost securist. În 1990 a încercat să distrugă nişte documente din arhivele securităţii. Ştiţi cazul Berevoieşti. El a fost implicat. Azi am avut o mare cumpănă, dar am trecut-o cu bine”, a declarat Adrian Mititelu pentru FANATIK.RO.

UPDATE 13.50: Marin Condescu, noul manager general al oltenilor, a explodat de fericire după ce a auzit verdictul judecătorilor braşoveni. “Nu mor caii cînd vor cîinii. O să vedeţi că vor muri de inimă toţi duşmanii lui Adrian Mititelu. Această decizie mi-a luat o piatră de pe inimă. Proiectul nostru se va desfăşura cu şi mai mare forţă”, a declarat pentru FANATIK.RO fostul şef de la Pandurii Tîrgu-Jiu.

UPDATE 13.45. “Judecătorii au respins din start cererile administratorului-judiciar şi ale celor de la EuroExpo ca Adrian Mititelu să nu mai fie administratorul clubului FC Universitatea Craiova, motivînd că o astfel de solicitare s-ar putea lua în calcul doar după ce se va lua o decizie definitivă în privinţa planului de reorganizare al clubului propus de Mititelu. Nici cererea administratorului judiciar ca eu să nu mai reprezint clubul Universitatea Craiova în calitate de avocat nu a fost aprobată, deoarece nici nu era pe ordinea de zi. În cazul în care planul de reorganizare va fi aprobat, cereri de acest gen nu vor mai fi luate în discuţie în instanţă”, a declarat pentru FANATIK.RO Mircea Moise, avocatul Universităţii Craiova.


UPDATE 5 februarie 2014, ora 12.20. Procesul este în acest moment în plină desfăşurare. Judecătorii de la Tribunalul Braşov au respins cererile de a i se ridica lui Adrian Mititelu dreptul de semnătură şi dreptul de a administra clubul FC U Craiova, dar şi aceea de a trimite clubul în faliment. Rămîi pe WWW.FANATIK.RO pentru mai multe amănunte.
……………………………………..

Azi, 5 februarie, e o zi foarte importantă pentru FC U Craiova şi Adrian Mititelu. O înfăţişare la Tribunalul Braşov, dar pînă la acest proces să vedem ce s-a întîmplat în ultimele 48 de ore.

Ziua de 3 februarie 2014 va rămîne pentru Adrian Mititelu una din cele mai negre! După ce a aflat că a fost trimis în judecată de către procurori, fiind acuzat de evaziune fiscală de circa 3.000.000 RON la club (vezi detalii aici), o nouă lovitură a primit-o în cursul serii!

Administratorul judiciar al clubului, aflat in însolvenţă, a făcut un raport de activitate care îl distruge practic pe Mititelu! Iar cu girul creditorului majoritar al clubului, EuroExpo, s-au luat decizii dure.

Administratorul a cerut acte, Mititelu nu i le-a dat!

Astfel, supervizorul societăţii a notat faptul că a primit 14 cereri de intrare în faliment, la care se adaugă alte cîteva cereri de ridicare a dreptului de administrare al lui Adrian Mititelu! “Cereri pe deplin justificate, ţinînd cont de faptul că este vorba de creanţe născute în timpul insolvenţei, care, conform legii, se plătesc la termen conform documentelor din care rezultă”, după cum notează administratorul judiciar în raportul său! Aceste cereri sînt făcute de angajaţi ai clubului, care îşi cer salariile restante, alături de fiscul doljean şi Direcţia de taxe şi impozite locale!

adm1

Administratorul judiciar notează că în 8 ianuarie s-a întîlnit cu Adrian Mititelu şi a convenit să îi fie înmînate documente cu privire la activitatea clubului din ultimii  ani. Cu toate acestea, “documentele nu ne-au fost transmise pînă la sfîrşitul lunii ianuarie”, susţine supervizorul judiciar al FC U Craiova.

adm2

Concluzia expertului: pierderi de 10.000.000 de euro!

Mai mult decît atît, administratorul lui Mititelu a dispus “pe propria cheltuială, efectuarea unei analize economico-financiare de tip audit asupra principalelor conturi de activ şi pasiv, în vederea exprimării unui punct de vedere calificat asupra planului de reorganizare propus de către FC U Craiova”, iar concluziile acestuia sînt devastatoare pentru Mititelu!

“Expertul contabil concluzionează că în perioada 2007 – 2013:

-societatea a înregistrat pierderi permanente începând cu anul 2008, pierderi generate de necorelarea cheltuielilor cu
veniturile şi de diminuarea accentuată a veniturilor, astfel că în perioada 2007 – 2013 activitatea s-a încheiat cu o pierdere totală în valoare de 43.146.519 lei;

în anul 2008 societatea a fost decapitalizată prin înstrăinarea majorităţii activelor fără ca această acţiune să genereze venituri şi respectiv lichidităţi;

-utilizarea fondurilor societăţii pentru amenajarea stadionului proprietatea Consiliului Municipal Craiova fără a exista
stipulaţii contractuale care să permită recuperarea acestora;

-începînd cu anul 2011 societatea a înregistrat un deficit mare de lichidităţi, deşi în perioada 2007 – 2010 creanţele şi disponibilităţile băneşti îi permiteau să achite datoriile în totalitate.”

adm3

Mircea Moise a fost CONCEDIAT!

Bomba serii de luni a fost detonată de Adunarea Creditorilor FC U Craiova, în care s-a decis ca Mircea Moise, angajatul de încredere al lui Mititelu, lăudat în planul de reorganizare ca fiind “consilierul juridic cu rezultate deosebite pînă în prezent, drept pentru care va fi numit şeful departamentului juridic al clubului pe perioada de reorganizare”, să fie dat afară! Mai mult, şi unuia dintre avocaţii clubului, Marius Vărgatu, i s-a reziliat contractul cu clubul de fotbal!

În locul acestora, administratorul judiciar a angajat o casă de avocatură ce va reprezenta clubul în procesele cu FRF, LPF şi terţii, avocaţi ce vor analiza şi activitatea clubului de pînă acum, în special modul în care parte din bunurile clubului au fost înstrăinate, inclusiv marca FC Universitatea Craiova, lucru sesizat deja de EuroExpo, care s-a adresat instanţei de judecată! (vezi detalii AICI)!

adm4

“EuroExpo s-a aliat cu Mircea Sandu”

5 februarie se anunţă o zi cu tunete şi fulgere la Tribunalul Braşov, acolo unde va ajunge şi raportul administratorului judiciar care-l vizează pe Mititelu, dar şi decizia Adunării Creditorilor din 3 februarie, prin care principalul creditor, EuroExpo, şi-a dat avizul pentru a se formula cererea de ridicare a dreptului de administrare al clubului al lui Adrian Mititelu.

Contactat de FANATIK.RO vizavi de cele întîmplate luni, 3 februarie, Mircea Moise a declarat: “Mă bucur că am ajuns un personaj atît de important, dar îl asigur pe administratorul judiciar că eu voi fi în sală la procesul de la Braşov şi voi apăra interesele Universităţii Craiova. Este clar că EuroExpo s-a aliat cu Mircea Sandu şi vor să tragă ei sforile. Însă infractorii vor trece mai întîi pe la DNA, cît de curînd, iar într-un final vor ajunge la puşcărie”.

Tags: