Sport

Ei sînt “PUŞCĂRIABILII” din 2015! “Corleone” şi “Naşul”, primii la APEL! Vezi decizia de AZI a instanţei!

UPDATE 18:00 / Emoţii pentru Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir! Tribunalul Bucureşti a amînat pronunţarea în dosarul excluderii Craiovei, însă o sentinţă va fi oferită peste două zile,...
05.01.2015 | 17:50
Ei sint PUSCARIABILII din 2015 Corleone si Nasul primii la APEL Vezi decizia de AZI a instantei

UPDATE 18:00 / Emoţii pentru Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir! Tribunalul Bucureşti a amînat pronunţarea în dosarul excluderii Craiovei, însă o sentinţă va fi oferită peste două zile, conform portalului instanţei.

Sportul românesc, mai exact fotbalul, a ajuns să reprezinte o parte importantă din procesele care au loc în sălile de judecată, ce sînt mediatizate în mass-media din întreaga lume. Dacă 2014 a fost anul care a produs cel mai mare şoc din istoria fotbalului mioritic, condamnările lui Gigi Becali şi a celor opt “grei” din “Dosarul Transferurilor” şocînd opinia publică, următoarele 12 luni se anunţă la fel de spectaculoase, mai mulţi oficiali importanţi avînd probleme cu legea. “Toţi oamenii din fotbal sînt puşcăriabili, nu vedeţi că nu mai investeşte nimeni din cauză că cine intră în fenomen e luat la ochi de procurori?”, afirma pe final de an Dumitru Dragomir, unul dintre cei vizaţi de anchetele procurorilor.

GIGI BECALI. Un nou dosar la DNA. Avocaţii, IMPLICAŢI!

Din lista oamenilor de fotbal care fac obiectul unor procese şi sînt pasibili de condamnări se numără Mircea Sandu, fost preşedinte FRF, Dumitru Dragomir, fost preşedinte LPF, Adrian Mititelu, dar şi Vasile Avram, fost preşedinte CCA. “Justiţia Română a intrat pe un drum de pe care nu are de gînd să se întoarcă sau să se abată. La cum decurg lucrurile, oamenii trebuie să se aştepte la alte arestări şi condamnări care să zdruncine cel mai iubit sport din România. Ceea ce spunem nu trebuie privit ca un verdict, acest lucru îl face instanţa, sînt doar concluzii privind şi cunoscînd modul în care se desfăşoară lucrurile”, au afirmat pentru FANATIK.RO, surse juridice.

mitica mitittelu nasu

 

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!

“Naşu” şi “Corleone” riscă 15 ani de închisoare!

Primul proces care poate dinamita din nou fotbalul românesc are ca obiect de dispută dezafilierea lui FC Universitatea Craiova. Procurorii care au instrumentat cazul afirmă prin rechizitoriu că atît Dumitru Dragomir, cît şi Mircea Sandu “au făcut tot posibilul să dezafilieze echipa de fotbal FC U Craiova”. Mai mult, organele de anchetă precizează că decizia Comitetului Executiv din 20 iulie 2011 a fost făcută fără acoperire legală. “Votul din şedinţa de excludere a Craiovei s-a dat numai ca urmare a exercitării influenţei şi autorităţii de către Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, fără a fi în deplină cunoştinţă de cauză referitor la conţinutul a ceea ce s-a susţinut că este o abatere disciplinară gravă”, se precizează în rechizitoriul DNA. Cei doi oficiali, cunoscuţi ca “Naşul” şi “Corleone”, sînt acuzaţi pentru fals, abuz în serviciu şi trafic de influenţă şi riscă să fie închişi între şase luni şi 15 ani, dacă sînt găsiţi vinovaţi de instanţă! De altfel, acest dosar are termen de judecată chiar astăzi, 5 ianuarie, cînd Tribunalul Bucureşti va da o primă decizie cu privire la conexarea dosarelor lui Mircea Sandu, Dumitru Dragomir şi membrilor Comitetului Executiv al FRF din 2011.

ŞOC! Gică Popescu ia o decizie DURĂ! Îşi pune ŢARA în cap

Pe lîngă acest dosar, Dumitru Dragomir mai este implicat şi tranzacţia drepturilor TV între LPF şi grupul media RCS-RDS, fostul şef al LPF fiind acuzat că a practicat un comision ilegal de aproximativ 3 milioane euro, dosarul fiind trimis magistraţilor spre judecare.

miti

Mititelu şi-a recunoscut vina! E INCULPAT în două dosare aflate pe rol 

Unul dintre cei mai acizi oameni din fotbal din ultimii ani la adresa conducerilor FRF şi LPF, Adrian Mititelu, a fost, la rîndu-i acuzat şi trimis în judecată de DIICOT pentru mai multe infracţiuni. Patronul lui FC U Craiova a fost acuzat pentru constituirea unui grup infracţional, evaziune fiscală, spălare de bani şi folosirea cu rea credinţă a bunurilor societăţii echipei de fotbal. Potrivit DIICOT, Mititelu a iniţiat şi constituit în 2003 un grup infracţional organizat care a activat pînă în 2006 şi la care au aderat şi ceilalţi inculpaţi, scopul fiind comiterea în formă continuată de infracţiuni prin intermediul altor societăţi comerciale, iar prejudiciul adus statului este de aproximativ 5,3 milioane euro!!

Un alt dosar este cel de evaziune fiscală la FC U Craiova în anii în care echipa evolua în campionat, dosar în care Adrian Mititelu şi-a recunoscut vina în faţa procurorilor! “În cazul în care pledezi vinovat, ţi se poate înjumătăţi pedepasa pe care magistraţii ar urma să o dea”, motivează un avocat atitudinea lui Mititelu. Dosarul se află pe rolul instanţelor din Craiova şi este de aşteptat ca pînă în vara acestui an să se pronunţe o soluţie.

Citeşte şi: EXCLUSIV / Decizie ŞOC a instanţei! Poate fi ARESTAT!

Condescu îşi aşteaptă sentinţa izolat

Probleme cu justiţia are şi Marin Condescu, fostul preşedinte CA şi finanţator al formaţiei Pandurii Târgu Jiu. Conform rechizitoriului realizat de procurori, modul în care Condescu a finanţat echipa gorjeană i-a atras acestuia mai multe capete de acuzare, printre care spălare de bani şi uz de fals. Situaţia este mult mai gravă pentru omul de afaceri gorjean, acesta petrecîndu-şi zilele în libertate sub o sumedenie de interdicţii ( vezi detalii AICI) venite din partea instanţelor de judecată! Pînă la o sentinţă definitivă şi irevocabilă, Condescu trebuie să se prezinte periodic în faţa autorităţilor şi să le explice acestora fiecare leu pe care l-a cîştigat în libertate.

conddd

Oţelul, în pragul desfiinţării! Patronul, în arest

Dan Adamescu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din România şi patronul echipei Oţelul Galaţi, a fost arestat la mijlocul anului 2014 pentru că ar fi oferit mită 20.000 euro unor judecători care anchetau unul dintre dosarele omului de afaceri. După ce a fost arestat preventiv pentru acuzele aduse, pedeapsa patronului de la Oţelul a fost preschimbată în arest la domiciliu! Chiar dacă a făcut mai multe demersuri pentru ca instanţa să îşi schimbe decizia în control judiciar, completul de judecată a refuzat şi a respins cererea finanţatorului echipei de la malul Dunării. “Cei care au văzut dosarul spun că probele procurorilor sînt solide. Ne putem aştepta la ce e mai rău pentru Oţelul, mai ales dacă patronul o să fie arestat şi condamnat”, au precizat, pentru FANATIK.RO, oficialii echipei moldovene. Problemele cu care se confruntă Adamescu s-au răsfrînt şi asupra clubului, care se menţine în Liga 1 cu nişte eforturi uriaşe din partea actualei conduceri.

adammm

Dosare “grele” şi pentru Niculae

Patronul Astrei, Ioan Niculae, are, poate, cele mai mediatizate dosare pe rol. Omul de afaceri este acuzat pentru că i-ar fi oferit lui Alina Bica, şefa DIICOT, mită 3,5 milioane euro pentru nişte decizii favorabile, însă dosarul este încă în lucru la DNA. Pe lîngă acest caz, finanţatorul formaţiei giurgiuvene este cercetat în dosarul “Romgaz-Interagro”, unde prejudiciul estimat de către organele de anchetă se învîrte în jurul sumei de 130 milioane de euro! Însă, conform declaraţiilor pe care Niculae le-a oferit de-a lungul timpului, omul de afaceri se consideră nevinovat în ambele procese. “În dosarul «Romgaz» m-am prezentat în faţa organelor de cercetare penală, respectiv în faţa procurorilor de caz, ori de cîte ori am fost chemat, însoţit de fiecare dată de avocaţii mei, iar toate apărările pe care mi le-am făcut în această cauză au fost şi sînt în conformitate cu legea penală. Nu am cunoscut-o, nu am luat legătură cu doamna Alina Bica, nici direct şi nici prin intermediari şi nu i-am dat suma de 3,5 milioane euro pentru tergiversarea dosarului «Romgaz»”, a fost precizarea lui Niculae.

niccc

Vasile Avram încă TREMURĂ. Aşteaptă decizia ÎCCJ

Fostul şef al CCA, Vasile Avram, a fost arestat preventiv în toamna lui 2011 pentru că ar fi acceptat mită de la Sorin Ţerbea, decedat între timp, pentru a asigura arbitraje “blînde” pentru ASA Tg. Mureş. Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat deja pe Avram, însă emoţiile pentru fostul arbitru vin de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Magistraţii rămăseseră în pronunţare la sfîrşitul anului trecut, însă au decis să repună cauza pe rol pentru a clarifica anumite aspecte cu privire la faptele de corupţie de care este Avram acuzat! Este de aşteptat ca acest dosar să fie finalizat spre sfîrşitul lunii ainuarie!

vasile-avram

“Pinalti” şi Capră – în arest preventiv, Şfaiţer şi Bobar – judecaţi în libertate

Gheorghe Ştefan, primarul şi omul cheie al echipei de la Piatra Neamă, se află de la sfîrşitul anului trecut în arest preventiv pentru mită şi trafic de influenţă într-unul din dosarele de răsunet din 2014, Microsoft, ce a fost deja trimis spre judecare către magistraţi. Cornel Şfaiţer, preşedintele lui FC Botoşani şi Cristi Bobar, directorul sportiv al lui Dinamo, sînt şi ei trimişi în judecată în  dosarul excluderii Craiovei, fiind 2 dintre cei care au votat excluderea echipei în 2011 în cadrul Comitetului Executiv.

De asemenea, Dan Capră, patronul Petrolului, este arestat preventiv pentru evaziune fiscală, fals şi uz de fals cu privire la activitatea clubului Petrolul Ploieşti, într-un dosar instrumentat de DIICOT.

steff

20 de ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi ar putea să primească Ioan Niculae, în 2015, pentru subminarea economiei 

12 ani de închisoare cu executare a primit Marian Iancu, ultimul om din fotbal trimis la închisoare în 2014

35 de ani însumează pedepsele lotului de condamnaţi din “Dosarul Transferurilor”

Toţi inculpaţii se bucură de prezumţia de NEVINOVĂŢIE pînă la soluţionarea definitivă a dosarelor de cxătre instanţe