Fotbal intern

Ce S-A ALES de jucătorii de 220 de milioane de euro! Unii S-AU LĂSAT la 24 de ani! Cîţiva au confirmat!

Ca un trăsnet a căzut vestea pentru Adrian Mititelu, în vara anului 2011! Comitetul Executiv al FRF dezafilia ”Ştiinţa”....
14.06.2016 | 00:05
Ce SA ALES de jucatorii de 220 de milioane de euro Unii SAU LASAT la 24 de ani Citiva au confirmat
ADVERTISEMENT

Ca un trăsnet a căzut vestea pentru Adrian Mititelu, în vara anului 2011! Comitetul Executiv al FRF dezafilia ”Ştiinţa”.

Abia după cinci ani de procese, Adrian Mititelu avea să zîmbească pentru prima oară: Tribunalul Bucureşti a dat decizia, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, condamnaţi la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru dezafilierea Craiovei.

ADVERTISEMENT

Sentinţa nu este însă definitivă.

Arc peste timp! Dezafilierea FC Universitatea Craiova în urmă cu cinci ani a fost o adevărată lovitură financiară pentru Mititelu. Jucătorii, care aveau clauze de reziliere astronomice pentru campionatul românesc, au plecat liberi de contract.

CLICK PE GALERIA FOTO PENTRU A VEDEA JUCĂTORII ŞI CLAUZELE LOR DE REZILIERE 

FANATIK.RO vă prezintă ce clauze au avut fotbaliştii, ce cote de piaţă au acum şi la ce echipe evoluează.

ADVERTISEMENT

Trei, la turneul final din Franţa!

Mulţi dintre fotbaliştii care au ”zburat” de la Craiova după dezafiliere s-au ”pierdut” sau şi-au găsit echipe modeste, de unde-şi cîştigă un bănuţ cu care pot trăi decent.

Puţini au dovedit că sînt fotbalişti şi au ajuns chiar la echipa naţională, fiind în lotul lui Tata Puiu pentru turneul final de la Euro 2016, din Franţa.

ADVERTISEMENT

Silviu Lung, cel de-al treilea portar al tricolorilor, este o prezenţă contantă la lot, indiferent că echipa a fost pregătită de Lucescu, Piţurcă sau Iordănescu. Lung junior este de bază la Astra, iar aportul său la luarea titlului a fost considerabilă. Clauza de reziliere a lui Silviu lung, în 2011, era de 10 milioane de euro. Portarul are o cotă de piaţă bună, de 2,5 milioane de euro, potrivit transfermarkt.de.

Valerică Găman nu a pierdut nici el contractul cu fotbalul profesionist. Este căpitanul Astrei şi se află în lotul lui Tata Puiu, la Paris. Tot 10 milioane de euro a avut şi Găman clauză de reziliere, fiind acum cotat, de site-urile de specialitate la 2,2 milioane de euro.  

ADVERTISEMENT

Andrei Prepeliţă, cel de-al treilea fotbalist care se află în lotul României la Euro 2016, a avut aceeaşi clauză de reziliere, 10 milioane de euro, fiind cotat acum la o valoare de 1,9 milioane de euro.

Fraţii Costea, caz aparte!

Adrian Mititelu considera că perlele lui de la Craiova erau Florin şi Mihai Costea. Ar fi băgat mîna în foc pentru ei că-l vor ajuta, în cel mai scrurt timp, să ia titlul. Cei doi avuseseră un start foarte bun, ca fotbalişti. Dezafilierea avea să fie şi pentru cei doi jucători o mare lovitură în carieră.

Ambii au ajuns la Steaua, dar nu au dovedit. Au trecut de le o echipă la alta, au avut probleme ba cu accidentările, ba cu viaţa extrasportivă. Florin nu şi-a găsit echipă, Mihai a dat lovitura, de curînd, pe plan financiar. A semnat cu Kalba Dubai, unde cîştigă 40.000 de dolari pe lună.  

Unde a ajuns fotbalistul cu cea mai mare clauză

Adrian Mititelu mai avea o ”perlă”: Nelu Nicolae. Finanţatorul Craiovei îi prevestea mijlocaşului un viitor mare în fotbal. Tocmai de aceea, i-a stabilit cea mai mare clauză de reziliere, 18 milioane de euro!

După dezafiliere, pentru Nicolae a început coborîşul. A ajuns la UTA, apoi la Rîmnicu Vîlcea, a stat pe bară un an. A revenit în Craiova, în divizia B, dar nu a convins. S-a dus la FC Podari, pentru un an, apoi s-a lăsat de fotbal, la 24 de ani! Fusese cotat, în finalul carierei, la 50.000 de euro!

Eusebiu Preduţ, cu o clauză de reziliere de 10 milioane de euro în 2011, s-a lăsat şi el de fotbal. La fel şi Dan Gogoşoiu, care avea clauza de 8 milioane de euro.

Doi au semnat la amatori

Mihai Gîngioveanu a avut presaţii bune sub culorile Craiovei lui Mititelu, motiv pentru care a fost luat la loturile de tineret. 14 meciuri a bifat la Under 21 şi a înscris de şapte ori! Degeaba! A avut trei ani de ”pauză”, cu o uşoară zvîcnire la Rapid. În cele din urmă, fotbalistul a plecat în America, unde a semnat cu New York Magic, o echipă de amatori. 

La fel Marius Ologu, jucător care a avut clauză de reziliere de 8 milioane de euro. Acesta a ajuns în liga a patra din Anglia, la Worcester City.

Lista completă a jucătorilor, echipele unde evoluează şi cotele lor:

Radu Barbu (Clinceni, cotă de piaţă 25.000 de euro), 

Ştefan Bărboianu (Chiajna – 250.000), 

Vlad Bujor (FC Botoşani – 100.000), 

Alin Buleică (Chiajna – 50.000), 

Sorin Buşu (FC Baia Mare – 100.000), 

Mădălin Ciucă (CSMS Iaşi – 100.000), 

Florin Costea (liber – 350.000), 

Mihai Costea (Kalba – 200.000), 

Cătălin Crăciun (s-a lăsat), 

Ovidiu Dănănae (liber – 50.000), 

Dragoş Firţulescu (CSM Rm. Vîlcea – 150.000), 

Valerică Găman (Astra – 2,2 milioane de euro), 

Mihai Gângioveanu (New York Magic – 75.000), 

Dan Gogoşoiu (s-a lăsat), 

Costinel Gugu (Le Havre – 100.000), 

Silviu Lung (Astra – 2,5 milioane de euro), 

Marin Mecea (FC Podari – 100.000), 

Nelu Nicolae (s-a lăsat), 

Marius Ologu (Worcester City – 50.000), 

Ionuţ Popescu (s-a lăsat), 

Eusebiu Preduţ (s-a lăsat), 

Andrei Prepeliţă (Ludogoreţ – 1,9 milioane de euro), 

Mihai Roman (Nijmegen – 1 milion de euro), 

Danijel Subotic (Sheriff – 1,1 milioane de euro), 

Olivian Surugiu (CS U Craiova – 50.000), 

Walter Lopez (Benevento – 200.000), 

Julius Wobay (NK Olimpija – 300.000).

ADVERTISEMENT