Mititelu, REORGANIZARE cu ZERO lei! Planul e DIABOLIC

UPDATE Ora 01:00 / După ce a citit materialul din FANATIK, Adrian Mititelu a ripostat pe editie.ro şi a precizat că suma de 300 de euro, ce este trecută în plan la capitolul veniturile imediate...
12.01.2014 | 01:00
Mititelu REORGANIZARE cu ZERO lei Planul e DIABOLIC

UPDATE Ora 01:00 / După ce a citit materialul din FANATIK, Adrian Mititelu a ripostat pe editie.ro şi a precizat că suma de 300 de euro, ce este trecută în plan la capitolul veniturile imediate ale societăţii este, de fapt, 300.000 de euro, iar eroarea este una pur materială, de tehnoredactare. În fapt, persoana fizică Adrian Mititelu îşi ia un angajament sub semnătură privată că, în termen de 30 de zile de la data IREVOCABILĂ a confirmării planului de către judecătorul sindic, va credita vechea societate, aflată în insolvenţă, cu 300.000 de euro, ca să plătească datoria către EuroExpo (vezi detalii mai jos!) Cu alte cuvinte, indirect, se confirmă analiza marca FANATIK! Interesul principal este ca planul să fie aprobat, echipa cu palmares cu tot să treacă la o nouă societate, fără să existe vreo plată făcută ÎNAINTE de aprobarea planului! Ci doar după, pe hîrtie, fără nicio garanţie concretă! Asta cu atît mai mult cu cît garanţia dată de Adrian Mititelu este pur formală, fără vreun imobil sau garanţie bancară, ţinînd cont de faptul arhicunoscut că toate activele personale ale patronului oltean sînt fie sub sechestrul fiscului sau al DIICOT-ului, fie poprite în urma împrumuturilor făcute în trecut la diverse bănci pentru creditarea activităţii sportive!

mitiiiiiiii

Creditorii încep să-şi pună întrebări!

De asemenea, unul din creditorii foarte importanţi a dorit să îi adreseze o întrebare lui Adrian Mititelu, prin intermediul FANATIK, după ce a spicuit planul de reorganizare, dar care nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea pînă nu verifică planul direct la grefa Tribunalului Braşov:

“Scrie în planul anunţat de Mititelu că principalul obiectiv al reorganizării este acela al asigurării continuităţii brandului, palmaresului echipei etc! Deci să ferim brandul de faliment! OK, dă bine la public, la fani, dar nu şi la lege, dacă nu se urmăresc, în mod primordial, interesele creditorilor! Pentru că noi, creditorii, care avem bani de recuperat, care sînt deloc puţini, ce facem? Ştiţi ce spune legea insolvenţei? Că reorganizarea este procedura ce se aplică debitorului, persoană juridică, în vederea achitării datoriilor acestuia, conform programului de plată a creanţelor. Procedura de reorganizare presupune întocmirea, aprobarea, implementarea şi respectarea unui plan, numit plan de reorganizare! Deci ideea este că trebuie să ai o activitate care să producă şi să dea bani la creditori pînă îţi plăteşti TOATE datoriile şi dup-aia faci ce vrei tu pe societate! Nu să mă amîni pe mine, creditor, ca să te foloseşti tu să îţi muţi activul principal în altă parte! În cazul de faţă, unica activitatea a societăţii, echipa de fotbal, se duce pe altă firmă! Şi fără a se plăti o sumă de bani înainte!

“Dacă Mititelu spune că plăteşte în 30 de zile, de ce nu pune cei 300.000 de euro într-un cont escrow? Dacă nu plăteşte, intră vechea societate în faliment!”

Iar dacă Adrian Mititelu are de gînd să plătească cu adevărat creditorii, fie ei curenţi sau cei de la masa credală, respectiv măcar cei 300.000 de euro în 30 de zile, de ce nu le plăteşte acum creanţa celor de la EuroExpo şi rămîne unic creditor cu societatea pe care o controlează şi desfăşoară, în continuare activitatea sportivă pe actuala societate? Sau să pună banii într-un cont escrow pînă se confirmă planul! Dacă el chiar vrea să achite toate datoriile? De ce ţinteşte să mute echipa cu palmares cu tot pe o societate nouă, care nu e în insolvenţă, care nu preia nicio datorie?

Sau, mai exact, de ce nu s-a plătit de un an de zile creanţa către EuroExpo, de cînd s-a dat prima sentinţă ori de ce nu plăteşte ACUM către EuroExpo minimum 160.000 de euro, nu 300.000!, adică echivalentul a cca 730.000 RON, care, conform tabelului definitiv, l-ar transforma pe creditorul din Tg Mureş în minoritar, iar controlul total asupra votului l-ar avea Adrian Mititelu şi în această ipoteză ar propune un plan cu adevărat viabil de plăţi, s-ar păstra echipa pe actuala societate şi nu s-ar mai risca falimentul ei după doar 30 de zile!?

Cu alte cuvinte, să nu intre în faliment acum, cînd sînt palmaresul şi echipa cu jucători (ce pot fi eventual vînduţi şi s-ar aduce nişte bani în club) cu tot pe societate, ci să intre în faliment după 30 de zile, după ce echipa şi palmaresul se mută pe altă societate şi nu se mai atinge nimeni de ea?! Şi creditorii cu ce se mai aleg? Cu maşini uzate de 8 ani de zile pe care să le vindem la fier vechi eventual şi un teren de 10 mii de metri în afara Craiovei care nu se dă nici cu 20 de euro metrul pătrat pe praful ăsta? Să fim serioşi!”

tabel

eso

–––––

Dezvăluirea conform căreia CS U Craiova ar fi cumpărat creanţele pe care Euro Expo SRL Tîrgu Mureş le solicită clubului patronat de Adrian Mititelu în procesul de insolvenţă, a stîrnit reacţia clubului FC U Craiova, care a negat informaţia şi a postat planul de reorganizare al clubului oltean, pe care l-a depus, vineri, la Tribunalul Braşov.

Creanţa creditorului majoritar, plătită în 30 de zile! Dacă nu, se intră în faliment!

Conform actelor publicate de clubul oltean pe ediţie.ro, Adrian Mititelu şi-a luat angajamentul că va achita firmei din Tîrgu Mureş 1,36 milioane lei noi, într-o singură tranşă, în 30 de zile! De ce? Ca să îşi asigure votul pozitiv acordat din oficiu de către ardeleni, conform unei prevederi din legea insolvenţei, care specifică faptul că, în cazul în care se oferă o garanţie de plată a creanţei unui creditor în maximum o lună, votul creditorului respectiv va fi considerat pozitiv, fără ca acesta să şi-l mai exprime! Apoi, dacă nu se plăteşte această sumă, legea e neiertătoare: se intră în faliment!

Aici apare primul mare semn de întrebare asupra viabilităţii planului! Cum va plăti Mititelu 300.000 de euro, pe lîngă alţi minimum 50.000 necesari cantonamentului din Antalya, în o lună de zile, atîta timp cît jucătorii nu au primit nici măcar un salariu în tot turul de campionat?! Întrebare la care Mititelu trebuie să răspundă celor de la EuroExpo, societate care are de încasat acea sumă după 15 ani de procese!

Mititelu e DIABOLIC! Vrea să mute palmaresul şi echipa pe o societate nouă fără să dea 1 leu! După care, vechea societate poate să FALIMENTEZE!

Planul ascuns al lui Mititelu e FABULOS! Dacă îi iese, e genial, dacă nu, se scufundă! La masa credală, ce adună doar datoriile clubului pînă în anul 2006, se regăsesc doi creditori mari şi laţi: EUROEXPO şi Valorificare Creanţe, o societate controlată de el! Folosindu-se de prevederea din lege mai sus amintită, votul creditorului majoritar se consideră pozitiv, cum va şi cel al Valorificare Creanţe, societate care propune, de altfel, planul! Practic, planul este ca şi votat în acest moment de către Adunarea Creditorilor, singurul impediment fiind confirmarea judecătorului sindic, care trebuie să verifice viabilitatea planului!

Avînd această problemă rezolvată, Mititelu doreşte prin plan mutarea echipei, cu palmares, jucători, inclusiv procesele cu FRF, pe noua societate, U Craiova SA, înfiinţată în 2013 şi administrată pe hîrtie de bodyguardul lui Mititelu, Mihai Zanfirache, zis Calu, printr-o aşa zisă divizare! Însă, în loc să preia şi o parte din datoriile vechii societăţi, pentru activul luat, echipa, aşa cum prevede legea în cazul divizării, noua societate plăteşte o sumă, fără garanţii concrete, în termen de 1 an! Palmares care, cu toate că este considerat inclusiv în plan de o valoare imensă, este dat unei noi societăţi, fără o evaluare făcută de un expert autorizat, pentru 1 milion de euro şi aceia pe hîrtie, plătibili peste un an!

Totuşi, ceea ce se vrea a fi divizare este de fapt un transfer de activitate, care, conform legislaţiei în vigoare se face cu banii jos şi în urma unei expertize! Care nu există în acest plan prezentat de Mititelu!

Mai mult, plata milionului de euro se face în 12 luni, în timp ce transferul propriu zis  al echipei şi mutarea activităţii pe noua societate se face  în 6 luni, de la 1 iulie 2014! Adică fără să se garanteze plata vreunui leu la data preluării activităţii!

Mai mult, noua societate va prelua şi procesele cu FRF, cu toate că, spune Mititelu în plan, despăgubirile vor reveni vechii societăţi! Asta în condiţiile în care inclusiv Mititelu spune în prezentarea planului că mutarea echipei pe o societate nouă înseamnă ţinerea echipei departe de războaielor cu FRF şi justiţia, aşa cum inclusiv fanii au cerut! Lucru care însă e contrazis prin prevederile planului!

Concluzionînd, dacă planul va fi confirmat de judecătorul sindic, se stabileşte irevocabil că activitatea sportivă trece de la 1 iulie 2014 pe noua societate, iar vechea societate, dacă falimentează în cazul în care Mititelu nu plăteşte peste o lună cei 300.000 de euro către EuroExpo, nu mai afectează in vreun fel echipa de fotbal, decizia irevocabilă a tribunalului de aprobare a planului făcînd imposibila întoarcerea echipei şi a palmaresului sub vechea societate în vederea eventualei valorificări pentru a da bani creditorilor!

Datorii de cca 1,5 milioane de euro la salariaţi şi de 3,5 milioane de euro la fisc!

Din documentele prezentate, rezultă că datoriile curente ale clubului (absolut toate datoriile din 2006 încoace) sînt destul de mari: aproape 5 milioane de euro doar la fisc şi salariaţi! Finanţatorul lui FC  U Craiova bagă la înaintare, ca active, pentru plata datoriilor, opt autoturisme, care sînt folosite, evaluate de Mititelu la circa 3-400 mii de euro şi cu un teren de o suprafaţă de peste 10 mii de metri pătraţi, evaluat cam la aceeaşi sumă! Fără a folosi niciun leu cash, care să fie pus la bătaie acum, înainte de aprobarea planului! (în act apar 300 de euro – vezi updateul de mai sus). Plus eventualele despăgubiri din diverse procese, cu FRF sau ANRP, dar care NU mai sînt în patrimoniul vechii societăţi! Ci ar urma, şi asta doar în caz de cîştig în justiţie, peste mulţi ani, să fie plătite către vechea societate şi implicit către creditori, de alte entităţi juridice controlate de Mititelu!

Promite să plătească datoriile integral!

În raport cu Rapid, care a ales să propună un plan în care Copos a putut decide, în calitate de creditor majoritar, să micşoreze restituirea sumelor datorate la doar 10% din valoarea reală pe care clubul feroviar o are către terţe firme şi persoane, Adrian Mititelu e obligat în planul său de reorganizare, fiind creditor minoritar, la o eşalonare a tuturor datoriilor care sînt către creditori şi bugetul statului.

Drepturile TV în Liga II – 500.000 de euro pe hîrtie! În realitate – ZERO!

Un alt punct al planului de reorganizare e reprezentat de încasările pe care le va avea clubul în februarie – iunie 2014! Mititelu spune că va încasa 500.000 de euro din drepturile TV pentru returul Ligii a doua şi eventualele meciuri din play-off!!!, adunate cu publicitatea şi biletele la meciuri! În realitate, drepturile TV nu au fost vîndute, pentru că ofertele au fost prea mici, în viziunea lui Mititelu, iar pentru jumătatea de sezon rămasă, dacă ar fi vîndute, s-ar încasa, conform banilor oferiţi cluburilor de liga 2 în acest sezon, în cel mai bun caz, 15-20 mii de euro incluzînd şi meciurile din play-off!

MEGA ŢEAPĂ pregătită pentru jucători: iau bani doar dacă vrea Mititelu!

Cel mai fierbinte punct din planul de reorganizare este legat de ce se va întîmpla cu banii pe care îi au jucătorii de primit! Practic, nu se face nici o trimitere concretă la sumele pe care fotbaliştii le au de luat. Însă un lucru foarte important se specifică! Drepturile financiare şi contractele vor trece la noua societate de la 1 iulie 2014, dar pînă atunci rămîn la vechea societate, inclusiv obligaţiile de plată pînă la 1 iulie 2014! Cu alte cuvinte, cei circa 50.000 de euro lunar pe care Mititelu ar trebui să-i plătească la fiecare 30 de zile către jucători şi membrii staffului rămîn în sarcina vechii societăţi, inclusiv DUPĂ ce echipa şi palmaresul trec la noua societate!

Astfel, dacă vor depune memorii pentru a-şi cere banii în primăvară, fotbaliştii vor trebui să se îndrepte către vechea societate, care nu va mai avea nici o legătură cu FRF de la 1 iulie 2014, deci nu mai poate fi executată sub nicio formă în momentul în care ar avea o decizie, în timp ce noua societate, pe care se va muta activitatea fotbalistică, şi care va răspunde la comisiile FRF după 1 iulie 2014, pentru eventualele datorii, va intra în lumea fotbalului la vară cu ZERO datorii către aceştia!

Mai mult, dacă va promova, drepturile TV din Liga 1 vor fi încasate de noua societate, dar eventualele datorii către jucători din actualul sezon rămîn la vechea societate! Concret, dacă Mititelu doreşte să plătească pe cineva care lucrează la el pînă la vară, fie jucători, fie angajaţi, o va face, dacă nu, nu va putea fi obligat sub nici o formă, prin orice acţiune juridică prezentă sau viitoare!

Noul administrator judiciar, leafă de Liga 1: 90.000 de euro pe an!

Înzestrat cu o inteligenţă nativă de indiviat, Mititelu a gîndit cu viclenie şi mult tact acest plan de reorganizare şi a fost atent inclusiv la micile detalii! Astfel, după retragerea Casei de Insolvenţă Transilvania din dosar, Mititelu a ştiut cum să-l atragă de partea sa pe noul administrator judiciar numit de instanţă şi ales de EuroExpo: cu o leafă RECORD: 7.500 de euro pe lună! Asta în condiţiile în care, spre exemplu, Cristina Andronache, administratorul judiciar de la Rapid, a fost mustrată public de fani pentru o indemnizaţie de 7.000 de lei pe lună! Doar administratorul judiciar de la Oltchim sau de la Romstrade încasează mai mult decît o face noul supervizor al lui Mititelu! Care, este evident, îi va oferi întreg sprijinul necesar în atingerea obiectivului: confirmarea planului şi mutarea echipei pe o societate nou născută, curată, fără datorii la stat, fără a plăti 1 leu! Şi care va fi primul pe lista încasării banilor de la societate, conform legii, atunci cînd vor fi bani în cont, indiferent de cheltuielile curente şi de procedura în care se află societatea: insolvenţă sau faliment!

Poziţia EUROEXPO poate fi decisivă! Dar şi a creditorilor curenţi, inclusiv a jucătorilor, ale căror 6 luni de restanţe se vor plăti în 3 ani, eşalonat!

Dacă planul va fi confirmat de sindic sau nu, este la mîna, în primul rînd a lui EuroExpo, dar şi a creditorilor curenţi, la care intră inclusiv actualii jucători ai Craiovei! EuroExpo care, deşi are votul pozitiv dat automat, fără a fi consultat, poate solicita instanţei garanţii bancare pentru plata celor 1,36 milioane de lei pe care i-ar încasa de la Mititelu, mai ales că bossul oltenilor are sechestre şi popriri pe toate activele sale! Marele avantaj al patronului oltean în lupta de convingere cu cei de la EuroExpo este însă că, în faliment, şansele ca ardelenii să încaseze banii sînt minime! Pentru că aceştia vor lua bani doar după plata creanţelor din 2014 (salarii jucători, angajaţi, cheltuielile curente ale echipei) salariile vechi din anii precedenţi şi datoriile la bugetul de stat, ale căror creanţe curente sînt foarte mari!

Judecătorul sindic va verifica viabilitatea planului, deoarece sînt extrem de multe datorii, dar şi cheltuieli curente! Care au fost reeşalonate de către Mititelu! Şi care, conform legii insolvenţei, nu pot fi plătite în tranşe prin planul de reorganizare fără a avea acceptul creditorilor respectivi!

Cu alte cuvinte, conform legii insolvenţei, nu-i poţi obliga pe Ciucă, Acka sau Vasile Gheorghe să accepte plata celor 6 luni restante într-un termen de 3 ani, eşalonat, atîta timp cît nu ai un acord al lor, pentru că acele contracte cu jucătorii au fost încheiate în timpul insolvenţei şi nu înainte, deci ei sînt creditori curenţi, ale căror creanţe se plătesc cu prioritate, la termenele stabilite, conform documentelor din care reies! Legea spune clar şi există o sumedenie de decizii irevocabile ale instanţelor de acest fel, că o creanţă curentă nu poate fi eşalonată prin planul de reorganizare, pentru că acel creditor curent nu poate vota planul, deci nu îi este opozabil! Şi în acest caz se regăsesc sute de persoane care au jucat sau lucrat la Fotbal Club U Craiova SA!

Rămîne de văzut ce se va stabili pe 5 februarie 2014 la Braşov. FANATIK vă va ţine la curent, pas cu pas, cu momentul cheie care poate trimite echipa iubită de milioane de români în moarte clinică! Momentan, este la reanimare, iar “doctorul” de caz, Adrian Mititelu, acuzat deja de mulţi de malpraxis, e obligat să o salveze pentru a nu dispărea de pe firmament! Un lucru este cert: echipa are nevoie de un transplant reuşit la operaţia pe cord deschis din 5 februarie 2014 de la Braşov, în ciuda faptului că, cel puţin în ultimele 6 luni, a fost tratată cu glucoză şi aspirine. Şi acestea, aproape expirate!

32

33

 

34

35

36

37

38

39

 

 

Tags: