Fotbal intern

Procesul dezafilierii Craiovei continuă. Stîngaciu este chemat de judecători ca martor!

UPDATE ora 13:00. Adrian Mititelu a intrat pe ultima sută de metri în procesul excluderii Universităţii Craiova din fotbalul românesc. Astfel că, acesta se va întîlni din nou, în sala de...
08.02.2017 | 00:04
Procesul dezafilierii Craiovei continua Stingaciu este chemat de judecatori ca martor
ADVERTISEMENT

UPDATE ora 13:00. Adrian Mititelu a intrat pe ultima sută de metri în procesul excluderii Universităţii Craiova din fotbalul românesc. Astfel că, acesta se va întîlni din nou, în sala de judecată, la Curtea de Apel miercuri, cu începere de la ora 10:30 cu Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir.

Însă este aşteptat să se prezinte ca martor în faţa judecătorilor şi juristul FRF, Adrian Stîngaciu. La rîndul său, Cristi Borcea este şi el citat. Este de menţionat faptul că pînă în prezent fostul acţionar al lui Dinamo a fost chemat de 4 ori, dar din diferite motive acesta nu s-a prezentat.

ADVERTISEMENT

În prezent Cristi Borcea se află în închisoare la Jilava.

–––––––––––-

UPDATE 0ra 14:36 / Viorel Duru: ”Craiova putea să se înscrie în competiţia organizată de AJF, după excludere. 

Nu îmi aduc aminte dacă Dragomir mi-a cerut sa tac, în sedinta de pe 8 iulie, atunci cînd am început să vorbim de cazul Craiovei!”

ADVERTISEMENT

UPDATE ora 13:37 / Este audiat Viorel Duru.

–––––––––––––––––-

Gigi Becali: ”Mititelu îmi spunea că nu vrea să-mi dea jucători pentru că vrea să facă echipă puternică, să se bată cu mine”
Dragomir: ”Şi a retrogradat”
Mititelu: ”Voi m-aţi retrogradat, băi nenorociţilor!”
Mircea Sandu: ”Te-a retrogradat mă-ta! Vorbeşte frumos!”

–––––––––––––––––––––––––––––––

UPDATE ora 13:14 / Gigi Becali a recunoscut că l-a avertizat pe Mititelu că Universitatea Craiova va fi dezafiliată. ”E adevărat, l-am avertizat pe Mititelu că va fi făcută persona non-grata, şi pe Iancu l-am avertizat, iar Universitatea Craiova va fi dezafiliată”, a răspuns Gigi întrebării judecătorului.

ADVERTISEMENT

”Aşa se vorbea atunci prin tîrg”, a răspuns, din nou, Becali.

UPDATE ora 13:10 / ”Eu am pus clauze la jucători de reziliere de 20-30 de milioane ca să nu-i pierd liberi. După 3 ani. Aşa am făcut eu acum la Steaua. La atacanţi pun 50, la fundaşi, 20 de milioane. Nu e neapărat valoarea lor, dar îmi securizez eu echipa şi afacerea”, a spus Becali.

UPDATE ora 12:12 / ”Pe Mihai l-am legitimat liber de contract. La fel şi pe Florin Costea şi pe Prepeliţă. Dar fraţii Costea nu au avut nici o valoare. Am dat bani să scap de ei.

ADVERTISEMENT

Prepelita a avut valoare, recunosc. Mititelu primise de la mine 700.000 de euro, ofertă. Dar tot liber l-am adus. Şi nu din vina mea”.

–––––––––––––––––-

UPDATE ora 12:02 / Gigi Becali a spus cum l-a luat pe Mihai Costea.

”L-am luat pe Mihai Costea pe 1,1 milioane de euro. Pentru 60 la sută. Dar Dragomir mi-a spus că Mihai e sub sechestru. Am verificat personal la Blejnar. Şi mi-a comfirmat. Apoi procurorul de la Craiova.

Mi-a spus că, dacă nu mă constitui parte civilă, o să intru complice. Eu nu am vrut să-i fac rău lui Mititelu”, a dezvăluit Becali.

––––––––––––––––––––-

UPDATE 25.01 ora 11:19 / Gigi Becali a intrat în sala de judecată şi a întrebat de Cristi Borcea. S-a aşezat lîngă cei acuzaţi şi s-a pus pe glume. Chiar cu judecătorul: ”Nu ne mai spuneţi Steaua, că se supără ăia mari. Acum ni se spune FCSB”, a spus Gigi.

 –––––––––––––––––––––––––––-

UPDATE 24.01, ora 11: 30 /Adrian Mititelu a comentat gravitatea înregistrărilor pe care le-a pus la dispoziţie opiniei publice.

“Sînt înregistrările lor, nu ale mele. Ce am pus la dspoziţie sînt 10-15 la sută. Este un grup care a pus stapînire pe un sector. Asta au făcut 25 de ani. Nu am trucat înregistrările. Ei nici nu ştiau ce a proces a făcut Craiova. Mitică se dă de gol. El se înţelesese cu Mircea Sandu. A fost o execuţie în direct. O să vedeţi ce spun şi de Marian Iancu pe înregistrări.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, atunci echipa mea va fi repusă în drepturi, Contractele jucătorilor au fost anulate. Voi construi o echipă de la 0. Cu decizia de la Curtea de Apel mă voi duce la Braşov şi voi cere ieşirea din faliment”,a  spus Mititelu.

++++++++++++++

UPDATE 23.01, ora 20:04 | Adrian Mititelu a postat pe contul său de Facebook o înregistrare cu discuţiile purtate de membrii Comitetului Executiv în cadrul şedinţei din 8 iulie 2011.

În urma acelei şedinţe, celor de la FC U Craiova li s-a dat termen de 24 de ore să-şi retragă solicitarea de acţionare în judecată a FRF pe parte civilă. Două săptămâni mai târziu, clubul lui Adrian Mititelu era dezafiliat.

Pe înregistrare se poate auzi cum Dumitru Dragomir, preşedintele LPF şi vice-FRF la acea vreme, este cel care aduce în discuţie subiectul, fiind susţinut de Cristi Borcea, acţionar  în cadrul clubului Dinamo. Cei doi propun dezafilierea clubului din Bănie.

Ascultă înregistrarea mai jos!

UPDATE 20:04 / Adrian Mititelu a comentat, pentru FANATIK.RO, pe tema audierilor de la Curtea de Apel.

”De la termen la termen, revenirea Universităţii Craiova în fotbalul românesc este din ce în ce mai aproape. Probele de la dosar apasă din ce în ce mai greu pe umerii lui Sandu şi Dragomir.

Unii dintre martori îşi dau singuri cu stângul în dreptul. Azi am aflat de la Kassai în fata judecătorilor ca aveam voie să mă adresez în instanţele civile în litigiile de muncă. Trebuie să mai avem un pic de răbdare şi o să vedeţi că Universitatea Craiova va reveni pe gazon. Echipa noastră o să joace pe noul stadion. Acest stadion nu este al Olguţei Vasilescu. Este al oraşului Craiova. Sînt conşient că au trecut şase ani, dar nu eu am dorit să se ajungă pînă aici. Şi cei de la DNA îşi fac treaba bine în acest dosar”, a spus Mititelu.

 UPDATE 20:02 / S-au încheiat audierile acestui termen. Următorul, pe 25 ianuarie. Vor fi audiaţi Gigi Becali, Viorel Duru şi Cristian Borcea.

 UPDATE 19:56 / Mihalache: ”Nu îmi aduc aminte dacă pe 8 iulie Dragomir l-a întrebat pe Mircea Sandu dacă putem să îl dezafiliem pe Mititelu. La şedinţa de pe 20 iulie Adrian Stîngăciu le-a spus celor prezenţi în comitet că Mititelu nu îşi retrage plîngerea împotriva FRF.

După vot s-a discutat ce se va întîmpla cu clubul de fotbal şi cu jucătorii. S-au discutat efectele, Craiova îşi pierdea automat toţi jucătorii. Membrii Comitetului Executiv cunoşteau de problemele de insolvenţă ale Craiovei şi de problemele cu drepturile federative ale jucătorilor. Cunoşteau problemele, am vrut să scriu. 

Nu trebuie să vă luaţi după site-ul transfermarkt atunci cînd veţi calcula cîţi bani valorau la vremea aia jucătorii Craiovei.

Dacă Adunarea Generala nu valida excluderea, atunci Craiova îşi reintra în drepturi şi revenea la situaţia din 20 iulie 2011”.

Judecătorul îî spune: ”Serios? Păi şi cu jucătorii pierduţi de Craiova între timp ce se întîmpla?” Mihalache: ”Nu mai e problema mea, nu ştiu”.

–––––––––––––––––––––––-

UPDATE 17:11 / Mihalache: ”Nu îmi aduc aminte dacă pe 8 iulie Dragomir l-a întrebat pe Mircea Sandu dacă putem să îl dezafiliem pe Mititelu. La şedinţa de pe 20 iulie, Adrian Stângaciu le-a spus celor prezenţi în comitet ca Mititelu nu îşi retrage plîngerea împotriva FRF.

După vot, s-a discutat ce se va întîmpla cu clubul de fotbal şi cu jucătorii. S-au discutat efectele. Craiova îşi pierdea automat toţi jucătorii”

––––––––––––––––––––––––

UPDATE 17:08 / Avocatul Cazacu l-a întrebat pe judecător cînd o să fie audiat şi Gigi Becali. Judecătorul s-a arătat mirat de întrebare.

Cazacu i-a explicat apoi motivul: ”Vedeţi ca trebuie să luaţi măsuri organizatorice. Dînsul nu pune mîna pe Biblia de culoare vişinie, să vorbească sub jurămînt. El pune mîna doar pe acea Biblie verde. Vorbesc foarte serios, domnule judecător. Am asistat la nişte procese de ale dînsului!”

UPDATE 16:22 / Audierea lui Kassai s-a încheiat.

UPDATE 15:04 / Kassai: ”Se întocmeau mape cu materiale pentru toate şedinţele, dar acestea nu ajungeau mereu la toţi membrii Comitetului, dearece nu voiam să ajungă date economice şi financiare la presă!”

UPDATE 14:29 / ”Craiova trebuia să urmeze calea Rapidului. Să se înscrie în Liga 5 şi să promoveze pîna în Liga 3, atunci cînd intrau din nou sub tutela FRF”, a mai declarat Kassai.

UPDATE 14:06 / ”Influenţa votului nu a fost făcuta de Sandu şi de Dragomir. Infuenţa a fost doar pe baza raportului făcut de Stîngaciu”, a spus Kassai, în faţa judecătorilor.

”Se ştia că jucătorii erau sub sechestru în momentul votului, deoarece o astfel de măsura trebuie comunicată la LPF. Eu unul personal ştiam că FCU este în insolvenţă”, a mai spus Kassai.

Şi-a dat seama că a făcut o gafă şi a încercat să schimbe sensul. Dar a fost atenţionat de judecători: ”Păi mai devreme aţi spus altceva!”

––––––––––––––-

UPDATE 13:43 / Adalbert Kassai a dezvăluit că Universitatea Craiova ar fi putut să se adreseze instanţelor civile.

”Universitatea Craiova putea să se adreseze în instanţele civile pentru litigii de muncă, însă doar în cazul lui Victor Piţurcă. Nu putea să dea FRF în judecată”, a spus Kassai.

UPDATE 12:50 / A început audierea lui Adalbert Kassai.

UPDATE 12:38 / Cristian Bobar a stîrnit rîsul în sală, co o afirmaţie eronată despre începerea campionatului.

Chiar şi cei doi jucători au rîs. Unul dintre ei l-a întrebat pe Bobar: ”După ce aţi votat excluderea pe 20 iulie, iar Craiova era în Liga 2,  cînd trebuia să incepeţi campionatul la Liga 2?” Bobar: ”În martie!” Judecător: ”Cum în martie, domnule? În România nu jucăm fotbal vara şi toamna?” Toată lumea a început să rîdă.

––––––––––––––––-

UPDATE 12:01 / Primele declaraţii ale lui Bobar. ”Am votat excluderea Universităţii Craiova deoarece am avut încredere în materialul pe care Stîngaciu ni l-a prezentat. Craiova refuzase să lucreze pe statutul FRF. Mititelu fusese avertizat încă de pe data de 8 că se abate de la acest statut.

După ce s-a decis excluderea provizorie, Mircea Sandu ne-a spus că decizia finală va fi luată de Adunarea Generală. Eu am votat, vă repet, pe încrederea în Stîngaciu.

Nu am ştiut că jucătorii Universităţii Craiova sînt sub sechestru. Nu am ştiut acest lucru cînd am votat. Lucrul ăsta nu ne-a fost adus la cunoştinţă”, a declarat Bobar.

”Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir nu i-au cerut reprezentantului pentru Liga 2 să vorbească în numele Universităţii Craiova în comitetele de pe 8-20, deşi puteau să ceară lucrul ăsta”, a mai spus Bobar.

”Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir nu ne-au oferit vreo justificare pentru decizia excluderii la vot pe data de 20”, a încheiat Bobar.

–––––––––––––––

UPDATE 11.01 ora 11:05 / A inceput şedinţa. Au venit Mihalache, Kassai şi Bobar. Primii au fost scoşi din sala, iar Bobar este audiat.

Cristi Borcea a trims o scrisoare prin care anunţă că este în spital. Acelaşi lucru l-a făcut şi Ştefan Stana, care se confruntă cu probleme medicale.

––––––––––––-

Adrian Mititelu se va întîlni din nou cu Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, pentru prima dată în 2017, la Curtea de Apel, în procesul excluderii Universităţii Craiova din fotbalul românesc miercuri, 11 ianuarie, cu începere de la ora 11:00.

Acest nou termen se anunţă unul interesant deoarece în sala de judecată sînt aşteptaţi să se prezinte ca martori, Adalbert Kassai, Dumitru Mihalache, iar Cristi Bobar va fi adus cu mandat. La rîndul său Cristi Borcea va fi adus tot în calitate de martor de la penitenciarul Jilava.

La prima instanţă, Tribunalul Bucureşti i-a condamnat pe foştii capi ai fotbalului românesc la cîte 3 ani de închisoare cu suspendare. La rîndul lor, FRF şi LPF trebuie să îi plătească clubului FC Universitatea Craiova despăgubiri de peste 222 de milioane de euro în solidar cu Sandu şi Dragomir.

ADVERTISEMENT